Попфолк(Чалга)

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Потребителски аватар
mertezaker
Контакти:

Re: ПОТРЕС! Карат хлапета да се кълчат на Азис на 8 март

Мнениеот mertezaker » 13 мар 2012 13:55

Всеки се възмущава от въпросното видео и съм сигурен, че всеки слуша чалга ;) И какво значение дали е българска чалга или американска? Разбирам да се слуша класическа и рок музика, ама... Иначе мисля, че все пак хореографът можеше да избере друго парче ;)

igra4

Мнениеот igra4 » 13 мар 2012 13:57

SW19 написа:Аз повече съм потресен от това , че модераторите не "дават почивка" на igra4 , отколкото че децата танцуват на Азис :lol:

Нормално като си от ромските гета, кво ти пука за децата, циганин...

Не знам как има хора, които да възприемат ученето на децата, на Азис и тем подобни, но прост народ слаба държава са казали хората.
Ако те мразят, значи си личност!

Потребителски аватар
pomiqrat
Контакти:

Мнениеот pomiqrat » 13 мар 2012 14:00

mertezaker написа:Всеки се възмущава от въпросното видео и съм сигурен, че всеки слуша чалга ;) И какво значение дали е българска чалга или американска? Разбирам да се слуша класическа и рок музика, ама... Иначе мисля, че все пак хореографът можеше да избере друго парче ;)

В САЩ и Англия слушането на рок, метъл, пънк и т.н, тамошните "аристократи" също го оприличават на нещо долно и пошло, а в България се издига на пиедестал като някаква висша форма на образованост. Значи щом в България американската пошлост се смята за върха на интелигенцията смятай колко ни е образована интелигенцията.
4 000 и пак ми задай същия въпрос.

Става въпрос за 1989 г. :lol: :oops: :lol:
Drunken_Master написа:а доходът на глава от населението - 7500 долара годишно (повече, отколкото през 2011 г.)

Drunken_Master написа:България щеше да е 50-60 млн., ако не бяхме под Османско робство.

Потребителски аватар
Alex
Контакти:

Мнениеот Alex » 13 мар 2012 14:01

igra4 написа:
SW19 написа:Аз повече съм потресен от това , че модераторите не "дават почивка" на igra4 , отколкото че децата танцуват на Азис :lol:

Не знам как има хора, които да възприемат ученето на децата, на Азис и тем подобни, но прост народ слаба държава са казали хората.

ПОЧИВКААААА...... Гошо от Почивкааааааа...... (абе възможно ли е да се казваш Гошо? :? )

Иначе всички сте потресени от това, никой не е потресен от чалгата и липсата на каквата и да е идея и желание у ВЕЖДИТО и Игнатов да се справят с това...
[center]Изображение[/center]

Потребителски аватар
pomiqrat
Контакти:

Мнениеот pomiqrat » 13 мар 2012 14:03

Т.нар. българска чалга на 90% текстовете са по-смислени от американската таква. Ако някой ми каже какъв е смисъла на песните на Гага, Бионсе, Риана, Питбул, освен увлекателна мелодия браво.

Drunken_Master написа:а доходът на глава от населението - 7500 долара годишно (повече, отколкото през 2011 г.)

Drunken_Master написа:България щеше да е 50-60 млн., ако не бяхме под Османско робство.

Потребителски аватар
Alex
Контакти:

Мнениеот Alex » 13 мар 2012 14:06

pomiqrat написа:Т.нар. българска чалга на 90% текстовете са по-смислени от американската таква. Ако някой ми каже какъв е смисъла на песните на Гага, Бионсе, Риана, Питбул, освен увлекателна мелодия браво.

и колкото и да е странно трябва да т еподкрепя, просто текстописците са си на хонорар и в тая криза всъщност някой доста добри текстописци работят за чалга индустрията... но за рок музиката не си прав:
Инди рок, алтърнатив, поп рок, брит поп са си жанрове, които въобще не се асоциират с упадъчност...
[center]Изображение[/center]

venger
Контакти:

Мнениеот venger » 13 мар 2012 14:09

igra4 написа:

Какво искаш да постигнеш като качваш само провокативни теми, а и обиждаш на расова основа, с което нарушаваш правилата на форума???
"Бела жига, това сега си ти!
И цела книга много ще те измори!"

Потребителски аватар
pomiqrat
Контакти:

Мнениеот pomiqrat » 13 мар 2012 14:19

Alex написа:
pomiqrat написа:Т.нар. българска чалга на 90% текстовете са по-смислени от американската таква. Ако някой ми каже какъв е смисъла на песните на Гага, Бионсе, Риана, Питбул, освен увлекателна мелодия браво.

и колкото и да е странно трябва да т еподкрепя, просто текстописците са си на хонорар и в тая криза всъщност някой доста добри текстописци работят за чалга индустрията... но за рок музиката не си прав:
Инди рок, алтърнатив, поп рок, брит поп са си жанрове, които въобще не се асоциират с упадъчност...

В началото текстовете на чалгата бяха със социална насоченост и точно описваха ситуацията в държавата и по логиката ти за текстописците ще се окаже, че кризата е от края на 90-те години.

Изброените рок стилове от ъндърграунд с времето се комерсиализират и хората, които в началото са слушали Оейзис, Блър и т.н се отдръпват от тях, защото в началото са били предназначени за работническата класа от крайния квартал, в който са се напивали и друсали, а новият звук се е превърнал в една обикновена машина за правене на пари.

Потребителски аватар
pomiqrat
Контакти:

Мнениеот pomiqrat » 13 мар 2012 14:23

В следствие на инди рока се повават емотата

Върни се в “Свободна зона”