Old_death написа:от fakhir на 29 Апр 2010 11:20
stannn написа:
...Да ви припомням ли пак "Българска армия" къде се намира и преди модернизирането му преди много години кой стадион е бил там.....
Припомни ни Банго и не забравяй да припомниш и на мястото на "Васил Левски" кой стадион е бил, както и на "Руски паметник" - единствените игрища, за които клубовете са имали дори нотариален акт, и защо сега клубове емблема на София, като Славия и Левски, са изтикани в покрайнините на София?
В предишния си пост бях дал историята на стадионите на ЦСКА и на Левски,но за пореден път няма кой да чете.На мястото на стадион Българска армия е имало игрище още преди дядо ти да е започнал да се опипваАко беше се постарал да понаучиш малко историята,нямаше да пишеш глупости и да се излагаш като кифла.
На 27 януари 1925 г. софийска община отпуска „за вечни времена“ място в местността „Пустиняна“ в Борисовата градина на отбора на АС-23 като компенсация за отнемането на игрищата на които играят Атлетик, Слава и ОСК преди обединението им.
Знаеш ли за кои отнети игрища на посочения клуб "Слава" става въпрос?Иде реч за това игрище,което е отнето от клуба и е дадено на Левски и е кръстено "Игрище Левски"!След това тоя терен е отчужден във връзка със строежа на Националния стадион и на клубът е дадено петно за строеж на Герена.За да ти светне в мозъчето ще те информирем,че през 1925 година,когато е започнал строежа на първия стадион,на чието място се намира сега стадион Българска армия,района на строежа е бил точно толкова в покрайнините,колкото е бил и Герена през 1960 година,когато е даден терена на Герена за строеж на стадион Георги Аспарухов,но тук става въпрос за 35 години разлика,през които София се е разраствала!Не забравяй,че и Левски е бил обесен в покрайнините на София върху бунището на града.Сега паметника му(той е горе долу на мястото на обесването му) е почти в центъра на града!Все още се пази нотариалния акт за собствеността на стадион Българска армия от АС 23,докато такъв за собственост на Левски за стадиона на Герена аз поне не съм виждал!
Човече,по-големи глупости от тези които пишеш ти не съществуват!!!Честно да ти кажа и ГА е по-умерен!!Единственото,което ме спира да споря с теб е това,че в една тема спомена за сериозни здравословни проблеми,които имаш/или имал