"Армейците" взеха "Армията" за 20+10 години
Модератори: Модератор ЦСКА, paceto, mistreated, kartago, SkArY_9, delqnski47, slavia_forever, Casper, vaskonti, Madridist, Udoji90
Re: ЦСКА взима "Армията" за 20 години
Трябва за по-дълъг период да се вземе стадиона, а и другите бази за да се направи нещо ново и модерно. Не може българските стадиони да приличат на кенефи в сравнение с тези в Турция и Румъния. Да дадат на клубовете да изградят съвременнни бази.
- blue avalanche
- Контакти:
jony написа:Трябва за по-дълъг период да се вземе стадиона, а и другите бази за да се направи нещо ново и модерно. Не може българските стадиони да приличат на кенефи в сравнение с тези в Турция и Румъния. Да дадат на клубовете да изградят съвременнни бази.
Ми те им ги дават вече,ама се оказва,че клубовете не могат да си го позволят!Оня ден Галчев(от Пирин) го каза по Ринг.
- bobonikolov
honda написа:bobonikolov написа:Във всеки голям европейски град,когато се строи стадион в покрайнините се изгражда и метро до там.Просто то може да поеме повече фенове преди и след мач.Примери-стадионът на Байерн в Мюнхен,както и този на Милан и Интер в Милано.Относно протестите няма какво повече да спорим просто казвам,че са възможни и това е.Освен това ще трябва да се купи около 20 дка зема,ако не и повече.За инфраструктурата,която трябва да се изгради вече казах в предходните постове.Щом има направен работен проект и макет,то те би трябвало да са съобразени с площта,на която е разположен в момента съоръжението.Ако няма съответствие не би трябвало да се сключи договора за концесия.
Без да искам да се заяждам даже напротив- бих поздравил всеки ,които имажелание да построй нещо за спорта,а този проект за ,който се говори определено е най- мащабния,но според мен е малко несериозен.
Първо само за паркинга трябват не 20 дка,както казваш,а 150 дка,което оскъпява проекта проекта страшно много.Доколкото ми е известно изисква се паркинг за 6 000 леки коли. Второ беше лансирана тезата за подземен паркинг на няколко етажа- този ,който го е написал явно си няма идея ,какво е написал -на мен лично не ми е известно В България да има подземен паркинг с подобен капацитет. Само бих ти казал,че ще трябват около 100 хил самосвала да изнесат отпадъците и пръстта,което също оскъпява проекта страшно много. Отделно един подземен паркинг трябва да бъде покрит изцяло с"fixed fire-fighting system", като обикновената спринклерна система не се разрешава понеже е неприложима при пожар с нефтопродукти. А обемните системи за гасене(СО2, халон и т.н.) са забранени за използване ако в района има хора -при използване на СО2 човек има до 60 сек да напусне зоната или умира-сещай се колко е приложима тази система.Остава да се използва някои типове пенни системи или hi-fog,като лично аз не съм виждал големи пространства да бъдат покрити с тези системи. Лично аз не съм виждал чисто подземен паркинг на няколко нива. За да се избегнат проблемите с противопожарната система и да отговарят на изискванията може да се изпозват обикновени пожарни коли,но това налага разстоянието между колите в паркинга да бъде увеличено така,че да бъде достъпно навсякъде,а това увеличава много необходимата площ и съответно също така увеличава много цената. Отделно за да имат такъв подземен паркинг ще трябват вентилатори с мощност от порядъка на 1,5 Мегавата- нещо ,което въобще не съм сигурен,че от енергоснабдяване ще разрешат в жилищен район. Отделно един такъв паркинг ако се изпълва само през едно място ще са необходими около 10 часа(при положение ,че се отделят 6 сек на кола,което според мен е малко занижено) и още толкова за изпразване.
Също така въобще не съм сигурен,че от Общината ще разрешат такива обемни изкопни работи в центъра на столицата,както и да разрешат търговски обекти в Борисовата градина. Лично според мен шансовете(точно) този проект да се реализира е много малък.
Не се заяждаш.Просто излагаш позицията си.Аз също съм на мнение,че купуването на земя ще го оскъпи.Тези 20 дка ги посочих само за стадиона без да включвам прилежащите паркови и паркингови площи.Все си мисля,че ако един път нещата се задействат проблема ще се реши и то много скоро.Защото всички ще разберат,че ще им е по-евтино да си построят стадион отколкото да домакинстват в Румъния.Така че съм оптимист че в близките 3-5 години ще има бързо развитие по въпроса надявам се.
bobonikolov написа:Не се заяждаш.Просто излагаш позицията си.Аз също съм на мнение,че купуването на земя ще го оскъпи.Тези 20 дка ги посочих само за стадиона без да включвам прилежащите паркови и паркингови площи.Все си мисля,че ако един път нещата се задействат проблема ще се реши и то много скоро.Защото всички ще разберат,че ще им е по-евтино да си построят стадион отколкото да домакинстват в Румъния.Така че съм оптимист че в близките 3-5 години ще има бързо развитие по въпроса надявам се.
Разбра ли сега, защо ти казах, че ще е по-евтино да се купи земя в покрайнините и се направи там стадион, отколкото да чакате на концесията, за да го направите.Не виждам кой общински съвет ще разреши закупуване на близо 200 дка. земя в Борисовата градина, и това ще е само застроена площ, а поне още 100 дка. докато трае строежът ще бъдат унищожени.
Между другото, ако този проект в момента струва 100 милиона лева, то след 5 години ще е поне с 30 процента по-скъп.
Ний армейци сме големи,
на "Литекс" верни сме чеда.
Със съдиите-наше знаме
мачкаме навред сега.
Разговор в "Спорт Депо":
-Имате ли фланелки на "ЦСКА-София"?
-Каква ви трябва-на вратар, на полеви играч, или на съдия?
на "Литекс" верни сме чеда.
Със съдиите-наше знаме
мачкаме навред сега.
Разговор в "Спорт Депо":
-Имате ли фланелки на "ЦСКА-София"?
-Каква ви трябва-на вратар, на полеви играч, или на съдия?
- bobonikolov
Човек ти не си ме разбрал.Никога не съм казвал,че ще се купи земя в Борисовата градина.Това за което говоря е закупуването на земя в покрайнините,каквато е в прочем твоята идея.Предлагам да прекратим спора,защото както се казва рибата още в морето а ние слагаме тигана.Ще видим какво ще стане.Времето ще си покаже.
- bobonikolov
Очакваното е на път да се случи:
ЦСКА ще бъде принуден да се премести след две седмици, когато почти сигурно ще бъде отнет лиценза на стадион "Българска армия". Спортното съоръжение не отговаря на куп изисквания за безопасност и сигурност на феновете по трибуните, но собствениците на клуба нямат намерение да инвестират, докато не се реши въпроса за даването на стадиона за дългосрочна концесия.
Общинската комисия вече е изпратила решенията си до всички столични клубове, като те могат да обжалват крайната оценка в тридневен срок. Предстои протоколите да минат и през Министерството на регионалното развитие и благоустройството, като крайното решение ще бъде взето от спортното министерство и БФС.
При положение, че бъде отнет лиценза на "Българска армия", ЦСКА ще трябва да изиграе оставащите си домакински мачове на "Васил Левски". Такова е и изричното желание на треньора Йоан Андоне, който е недоволен от състоянието на терена на клубния стадион. Единственият проблем пред "червените" е високият наем, който се иска за Националния стадион, като в момента текат преговори между двете страни за намаляване на цената.
"Меридиан мач"
ЦСКА ще бъде принуден да се премести след две седмици, когато почти сигурно ще бъде отнет лиценза на стадион "Българска армия". Спортното съоръжение не отговаря на куп изисквания за безопасност и сигурност на феновете по трибуните, но собствениците на клуба нямат намерение да инвестират, докато не се реши въпроса за даването на стадиона за дългосрочна концесия.
Общинската комисия вече е изпратила решенията си до всички столични клубове, като те могат да обжалват крайната оценка в тридневен срок. Предстои протоколите да минат и през Министерството на регионалното развитие и благоустройството, като крайното решение ще бъде взето от спортното министерство и БФС.
При положение, че бъде отнет лиценза на "Българска армия", ЦСКА ще трябва да изиграе оставащите си домакински мачове на "Васил Левски". Такова е и изричното желание на треньора Йоан Андоне, който е недоволен от състоянието на терена на клубния стадион. Единственият проблем пред "червените" е високият наем, който се иска за Националния стадион, като в момента текат преговори между двете страни за намаляване на цената.
"Меридиан мач"
ЦСКА ще получи стадион "Българска армия" за срок от 20+10 години, информира Sportal.bg. Това е станало ясно преди пет дни на среща между представители на държавата и собствениците на червените Димитър Борисов и Иво Иванов.
Формулиравката на договора няма да е концесия, а за "безвъзмездно ползване с право на строеж". Очаква се контрактът между Министерството на спорта и ЦСКА да бъде подписан през юни, когато изтича настоящият договор между двете страни за наем на "Българска армия".
Веднага след това трябва да започне разрушаването на остарялото съоръжение, което при скорошни проверки се оказа, че е опасно за зрители и не е препоръчително на него да се провеждат спортни мероприятия. Държавата е поставила едно условие.
Строежът на новия стадион, да не излиза извън пределите на 80-те декара, в които се помещава стария, за да не се нарушава цялостта на парка в "Борисовата градина".
В идейния проект освен стадион за футбол са включени над 10 зали за минифутбол, волейбол, баскетбол и тенис. Планирано е да бъде построен модерен възстановителен център, клиника и фитнес.

За да си върнат част от разходите, собствениците на ЦСКА планират съоръжението, което ще струва около 100 млн. лева, да разполага с магазини и ресторанти.
Формулиравката на договора няма да е концесия, а за "безвъзмездно ползване с право на строеж". Очаква се контрактът между Министерството на спорта и ЦСКА да бъде подписан през юни, когато изтича настоящият договор между двете страни за наем на "Българска армия".
Веднага след това трябва да започне разрушаването на остарялото съоръжение, което при скорошни проверки се оказа, че е опасно за зрители и не е препоръчително на него да се провеждат спортни мероприятия. Държавата е поставила едно условие.
Строежът на новия стадион, да не излиза извън пределите на 80-те декара, в които се помещава стария, за да не се нарушава цялостта на парка в "Борисовата градина".
В идейния проект освен стадион за футбол са включени над 10 зали за минифутбол, волейбол, баскетбол и тенис. Планирано е да бъде построен модерен възстановителен център, клиника и фитнес.

За да си върнат част от разходите, собствениците на ЦСКА планират съоръжението, което ще струва около 100 млн. лева, да разполага с магазини и ресторанти.
Прокобо мръсна, върви на майната си! 

- POPCORN
- Контакти:
айде дано да е истина вече и да почнем да го събаряме вече!ще стане красавец!
Люляк, май, финал за купа,
дузпи, шут, греда и супа,
Крейзи, пропуски, картони,
Негър, рикошет, шампиони
Левски, Славия, протокол
Везалов, фамозен гол,
Хикс, сълзи, инфаркт, мустаци
Kрейзи шит, пак декларации
Титла, купа, стадион,
Много кофти син сезон !
дузпи, шут, греда и супа,
Крейзи, пропуски, картони,
Негър, рикошет, шампиони
Левски, Славия, протокол
Везалов, фамозен гол,
Хикс, сълзи, инфаркт, мустаци
Kрейзи шит, пак декларации
Титла, купа, стадион,
Много кофти син сезон !
- bobonikolov
suni написа:ЦСКА ще получи стадион "Българска армия" за срок от 20+10 години, информира Sportal.bg. Това е станало ясно преди пет дни на среща между представители на държавата и собствениците на червените Димитър Борисов и Иво Иванов.
Това е вече друго нещо.Обаче много ме притеснява това "безвъзмездно ползване с право на строеж".
Ами крайно време беше. А, и се очакваше, след като се заговори, че ще играем на Васил Левски, а Министерството на спорта не си мръдна пръста, да направи нещо по забележките от комисията , която мина. Парадокса е , че ще си отнемат лиценза на своята собственост, а след това ще ни го харижат, да се оправяме.