Теренът наистина беше в отвратително състояние. По-добре да бяха отцепили някой булевард и там да гонят топката... Но не това ми направи най-силно впечатление.
1. Тенденциозното съдийство. Пак. Явно този сезон Левски е от другата страна на тоягата, но въпреки че съм левскар не ми е особено жал. В нашето първенство е класика да се подпират грандовете и в дъното на някои от успехите (титлите) и на Левски и на Цска..., стои именно съдийското рамо в подобни мачове. Самите футболисти също не си дават много зор, затова когато излязат в евро-турнирите и съдийската тояга се обърне по посока "богат-беден", се вижда какво става. Това разбира се е малко относително, тъй като на нашите кекави отбори не им трябва предубеден съдия за да паднат с 2-3 гола разлика.
2. Явно и тази година ще се радваме на нагласен шампионат.

Ясно е само, че Левски още не се е вписал в схемата, но когато това стане и Тодор Батков и Гонзо почти сигурно ще върнат ръчката и ще спрат да се оплакват. За съжаление. Още колко години трябва да минат, за да почне да се мисли за футбол в нашенското първенство, не знам.
3. Изключително простата публика. Да крещиш "К*рво Гонзо", вместо да подкрепяш собствения си отбор е пълна идиотия. Да не говорим за замерването със снежни топки на футболистите - върхът на простотията. Да беше само варненската публика такава, да си отдъхнеш, но би. От време на време се случва да гледам мачове от английското първенство. Там седалките започват на 2 метра от линията, ако си по-дълъг и се протегнеш, можеш да пипнеш вратаря. Няма мрежи, няма заграждения, няма стени, няма полиция с кучета. Въпреки това, да падне нещо на терена си е прецедент. Ако вземем и се престрашим да направим философския експеримент, сравнявайки публиката в Англия с нашенската, културният шок не ни мърда. Трудно някой ще ме убеди, че простотията на българската публика се дължи на лошото качество на футбола.

Дали пък не е време ние да си вдигнем нивото като запалянковци, а после да искаме по-добър футбол?