wilge написа:TristaNNN написа:...
Не знам на какво се дължи това прехласване по Езе. Да, голям, черен и як. Супер. А да, грозен и страшен. Още по́ супер. Не знам колко мача си му гледал, но срещу Лудогорец тръгна да се прави на Белаид (Справка: оня мач, де Белаид упорито опитваше да си вкара автогол и накрая май успя). Във Варна моряците го разпиляха в първия кръг. Може и да е висок, ама колко гола има с глава? Да припомним ли оня пропуск срещу Страсбург, когато му я качиха на тиквата и необезпокояван я изчеластри на два метра встрани от вратата. А играта му с крака, допада ли ти? Аз не бих се радвал половината от пасовете на централния ни защитник да са директно в краката на противниковите халфове в центъра на терена. А контролът му над топката харесва ли ти? И не на последно място - защо ще дойде от Локо в Левски, с какво повече ще се заинтригува, какво повече ще му предложим ние на този мегаталантлив проектонационал?

Прехласване е дума от твоя речник. Ти може и да се прехласваш по футболисти ... Впечатлил ме е. На времето ме впечатли Гарра Дембеле. Гледах го как пипа топката и си мислех, че в Левски ще успее защото има с кого да си партнира. Сега мисля същото. Ако ще търсим кусури, сигурно мога да ти изредя две страници с дребен почерк такива на Дидо, Рейш и Каргас. Тук ти си по- специалист. Аз се стремя да гледам оптимистично и с надеждата, че всяко следващо действие е стремеж към по- добро. Ако всеки следващ играч не е по- добър от сегашния то се обезсмислят трансферите. А "защо ще дойде от Локо в Левски"? Сам ще си отговориш в други ден.
По изказа ти усещам, че може да съм те засегнал леко, а не целях това, прощавай.
Сега ще ти кажа обаче защо си позволих да коментирам мнението ти за Езе. Аз самият все още играя футбол. Вярно, вече на аматьорско ниво, но това не е важно. Важното е, че играя основно на поста централен защитник и поназнайвам това-онова за играта, за позицията, а на АБВ-то в тая игра преди години са ме учили, развинтвали и "шкурили" хора, които си гледал по телевизора, затова и съм доста чувствителен по темата за защитниците.
Ако допреди доста време Езе се вписваше в понятието добър защитник за Левски, то тия времена вече отдавна минаха. Допреди години работата на централните защитници в изграждането на играта се свеждаха дотам да добутат топката до халфчето, което според плана на тренера се връща назад да "поеме" и "изнесе". Но играта се изменя с бързи темпове. Вече е обезателно централните да поемат част от тези задължения, а на тоя пич хич не му се получава. Няма и да му се получи, ако ще и 3 гола да вкара на Герена в събота. За сравнение - удоволствие е да се наблюдава Холмар и умението му да играе с топката, както и придвижването му и играта без нея (фундаментални за тази позиция!), вместо просто да я "чобани" напред и да я подарява на противника поради липса на елементарни футболни умения като пас на средна дистанция. Това е моето мнение за Езе и желанието да го видим на Герена. Не става въпрос да му гледаме грешките под лупа, а да се загледаме дали си е научил АБВ-то, щото ако ще стягаме отбор, на Хубчев ще са му нужни играчи, които не са бягали от клас в началното си футболно училище.