"Заспалият" гигант Спартак (Пловдив) на 67 години!

Модератори: paceto, Irish stout, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist, Udoji90

Потребителски аватар
Raoul_Duke

Re: "Заспалият" гигант Спартак (Пловдив) на 67 години!

Мнениеот Raoul_Duke » 17 ное 2014 17:08

plovdivram написа:Ето, аз се казвам ВЛАДИМИР ВЛАДИМИРОВ и съм един от авторите на книгата за историята на Локомотив Пловдив

Ти си Владимир Владимиров и по образование и професия си СЕРВИТЬОР! Не си квалифициран нито за подобни дебати, още по-малко пък да пишеш книги!
Книгите, които ти трябва да пишеш са не исторически, а как се прави таратор и яхнии!
Велин Терзиев - Нежния (понастоящем кебапчия и шеф в Локо Пд), през 90-те, като част от жълто-черната агитка ---> http://prikachi.com/images/207/7355207A.jpg

[offtopic][wrapimg=]http://s13.postimg.org/o7a1f66sn/3838681m.gif[/wrapimg]
Изображение[/offtopic]

Потребителски аватар
plovdivram
Контакти:

Мнениеот plovdivram » 17 ное 2014 17:14

Raoul_Duke написа:
plovdivram написа:Ето, аз се казвам ВЛАДИМИР ВЛАДИМИРОВ и съм един от авторите на книгата за историята на Локомотив Пловдив

Ти си Владимир Владимиров и по образование и професия си СЕРВИТЬОР! Не си квалифициран нито за подобни дебати, още по-малко пък да пишеш книги!
Книгите, които ти трябва да пишеш са не исторически, а как се прави таратор и яхнии!

Личните нападки, които нямат нищо общо с темата могат само да покажат СЛАБОСТТА ви!!! Не се ИЗЛАГАЙТЕ повече, отколкото се крие зад АНОНИМНОСТТА ви!!! :)
Изображение

Потребителски аватар
plovdivram
Контакти:

Мнениеот plovdivram » 17 ное 2014 17:17

За да не се откланяме от темата... Явно е, че АНОНИМНИТЕ ще си останат АНОНИМНИ!!!

Пускам пак това, защото поизостана назад в темата, а е нещо, което не е ПИСАНО ОТ МЕН ("сервитьора" :) )... и най-вече е ПО ТЕМАТА...

Надявам се, автора на темата като се освободи да даде малко повече подробности относно казаното от легендарна за "Спартак" Пловдив личност, каквато е Иван Барбов (Барбата)! Имам предвид това, което е подчертано в червено! Цитата, както е видно е от книгата "Футболните битки за Пловдив", с автори - Диян Никифоров и Илия Кисимов, "Ракурси" - Пловдив, 2009 г. Страницата е 239-та! Книгата е издадена от Фондация "Бъдеще за Ботев 1912'!

Изображение
Последна промяна от plovdivram на 17 ное 2014 17:21, променено общо 1 път.
Изображение

Потребителски аватар
plovdivram
Контакти:

Мнениеот plovdivram » 17 ное 2014 17:18

Ето, защо няма да получим отговор на въпроса - как бе възстановен "Спартак" Пловдив?! За съжаление, постоянно се повтаря как сме били "изтъкани от омраза и комплекси"... а не е ли странно, когато се премълчават такива неща, само защото с тях може да се каже нещо ХУБАВО за противника?! За съжаление, това че автора на темата не каза нищо в тази насока, внася наистина съмнение за истинските футболни пристрастия, които има, защото както се вижда от думите на Иван Барбов и от това, което поствам по-долу ... т.е. думите на едни ГОРДИ СПАРТАКЛИИ, които нямат никакви притеснения да изкажат своите благодарности към един клуб, които има РЕШАВАЩА роля НЕ ЗА УНИЩОЖАВАНЕТО, а за ВЪЗСТАНОВЯВАНЕТО на една от ЕМБЛЕМИТЕ НА ГРАДА НИ... то... неразбираемо е - защо ТУК нищо не се написа за ВЪЗСТАНОВЯВАНЕТО на този наистина ГОЛЯМ пловдивски отбор.... да не би да е защото трябва да се отдаде заслуженото на "Локомотив" Пловдив?! Дано не е това!!!

ФРАГМЕНТИ от СПОМЕНИТЕ на ВЪЗСТАНОВИТЕЛИТЕ на "Спартак" Пловдив публикувани на страниците на книгата на Гено Бахчевански за историята на Спартак" Пловдив (стр. 58-62)...

0.3. ПОЛКОВНИК СТОЕНЧЕВ: - След обединението повече внимание се обръщаше на „Ботев", даже не се изпълниха някои условия. Например - почнаха да излизат и да играят само със жълти фланелки. Това подейства в квартала, за¬роди се едно движение, в което се озовахме една тройка Никола Дамянов, някогашния вратар, журналиста Методи Танев и моя милост. Решихме да използваме един голям момент -изборите за Народно събрание. Тогава Методи свърши работата - вреше се в партийните среди и там му казали, че за да се възстанови „Спартак", трябва да има искане от гражданството. И ние решихме да използваме момента, когато кварталът се събра на голямо събрание в Медицинския институт „Мара Малеева". Тогава аз се явих от името на „заверата" и направих едно голямо изказване, в което най-важното беше, че най-добре е да се възстанови законното дружество „Спартак". Това влезе в декларацията на района. На това събрание участваха ген. Стоилов, майка му Мара Стоилова, Иван Панев, тогава го издигахме за народен представител, после стана кмет на града, но по-важното - юноша на „Спартак", и още много общественици. Като чуха моето предложение цялата зала стана на крака и ръкопляскаха. Ентусиазмът стигна до-там, че в Цар Симеоновата градина до стария шадраван някой беше закачил знаме на „Спартак" и се наложи да давам обяснения по този случай. В крайна сметка хората чувстваха и искаха този път да стане разединение. И успяха - беше решено възстановяването. Определено беше аз, Диев и полковник Стойнов да отидем в София и да потърсим наши хора, които работят там. Ходихме няколко пъти, все при изтъкнати по това време хора, включително и при Димитър Николов, шефа на футболния съюз. Той ни се присмя - знам, че вече е решено, но трябва да почнете от селските групи. И тогава ни даде една идея - говорете с „Локомотив", ако се съгласят на мястото на дублиращия им отбор в южната зона да играе вашият. Ръководството на „Локо" се съгласи, за което съм им благодарил неведнъж, и така се започна отначало.

ПАВЕЛ ПАВЛОВ - новият зам.-председател: - Започнахме ентусиазирано за бързото наваксване на погубеното в тези общи с „Ботев" години. За съжаление получихме в наследство порутената, напълно износената и похабена база на стадион „Спартак". .......................................
Що се отнася до футбола, който е лицето на всяко спортно дружество, проблемите бяха много сериозни и кой знае как щяха да завършат, ако не бе онази забележителна колегиалност на ръководителите на „Локомотив", които ни преотстъпиха отбора си, който играеше във „В" група. ................

ИВАН БАРБОВ: Всички спартаклии мечтаехме за този ден и все се надявахме, че простотията, да не кажа престъплението, извършено спрямо „Спартак", рано или късно ще бъде поправено. И когато най-после клубът отново възкръсна, аз бях поканен и съвсем естествено с нескрита радост поех да ръководя отбора. Но всъщност отбор налице нямаше. И само отзивчивостта на ръководството на „Локомотив" - Пловдив спаси положението, като ни преотстъпи дублиращия си отбор, който играеше във „В" група.

Изображение

Потребителски аватар
Raoul_Duke

Мнениеот Raoul_Duke » 17 ное 2014 17:18

Не са лични нападки, драги ми Владко, а факти! Ти сам си си избрал да учиш и работиш това, така че не се сърди на другите, че не те взимат на сериозно, когато става въпрос за теми като историята на футбола в Пловдив.
Велин Терзиев - Нежния (понастоящем кебапчия и шеф в Локо Пд), през 90-те, като част от жълто-черната агитка ---> http://prikachi.com/images/207/7355207A.jpg

Изображение[/offtopic]

Потребителски аватар
plovdivram
Контакти:

Мнениеот plovdivram » 17 ное 2014 17:26

Raoul_Duke написа:Не са лични нападки, драги ми Владко, а факти! Ти сам си си избрал да учиш и работиш това, така че не се сърди на другите, че не те взимат на сериозно, когато става въпрос за теми като историята на футбола в Пловдив.

А-ха... разбрах!!! :)
Искаш да кажеш, че ВИЕ АНОНИМНИЦИТЕ, нямащи смелост да се ПОКАЖЕТЕ ОТ "ХРАСТИТЕ", в които сте се СКРИЛИ го правите, защото НЕ МЕ ПРИЕМАТЕ НА СЕРИОЗНО!!! :)
Ами хубаво... :)
Тогава.... ако не приемате мен на сериозно, то тогава Ангел Ангелов и той ли няма нужната квалификация?! :)
Айде... аз да приемем, че съм "сервитьор"... той тогава - какъв е според вашите "ФАКТИ"?! :)
Изображение

Потребителски аватар
Raoul_Duke

Мнениеот Raoul_Duke » 17 ное 2014 17:28

А.Ангелов не беше ли някакъв психолог в полицията или бъркам?

Изображение[/offtopic]

Потребителски аватар
plovdivram
Контакти:

Мнениеот plovdivram » 17 ное 2014 17:32

Raoul_Duke написа:А.Ангелов не беше ли някакъв психолог в полицията или бъркам?

Ами ти кажи какъв е?! :)
Нали ни водите ДОСИЕТА! :)
Как може да БЪРКАШ ти?!
Знаеш, че съм "сервитьор", а да не знаеш какъв е Ангел?! :)
И само да ти кажа... на него много му се отдават ПУБЛИЧНИТЕ ДЕБАТИ и със сигурност не е "СЕРВИТьОР"!!!
На него какво ще му "ОТКРИЕТЕ" за да не е достоен за ВИСОКОКВАЛИФИЦИРАНИТЕ ви особи?! :)
Последна промяна от plovdivram на 17 ное 2014 17:32, променено общо 1 път.
Изображение

Потребителски аватар
Кировец
Контакти:

Мнениеот Кировец » 17 ное 2014 17:32

Irish stout написа:Спартак Пловдив не е на 67 години, а на много повече. Спартак е наследник на най-стария пловдивски отбор-Левски Пловдив, основан 1911 г.

Хаха, аз се чудя Тодор откъде му хрумна за 1911, той - дъртия комуняга пак краднал малко чужда история - по стар милиционерски обичай. :lol:

Потребителски аватар
wannabe
Контакти:

Мнениеот wannabe » 17 ное 2014 17:32

:lol: :lol: :lol: жълта импотентност отново
88 години СЛАВА
slash1912 написа:"Христо Ботев" побираше 30 000.На този мач има поне 15 000,тоест 4 пъти повече,отколкото на двете трибуни във вторник ;)
НАПОЛОВИНА ПРАЗЕН СТАДИОН :cry:

Върни се в “Футбол - България”