Има ли надежда за дясното?

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Потребителски аватар
boabbb
Контакти:

Re: Има ли надежда за дясното?

Мнениеот boabbb » 03 юли 2014 13:39

RedeviL написа:
Tommi написа:
Voin написа:Не знам на какво се ужасявате, растеж се постига със заем,

Това е напълно вярно и заемите не са някакво бедствие както си мислят много хора.

Въпрос: кой ни облъчва и опява денонощно, че страната ни е загробвана със заеми (с помощта на елементарни бакалски сметки от типа на 1млрд.+2млрд.+3млрд.=6млрд. дълг)..?

Въпросът е, че като ги взимаш тея заеми, трябва да ги влагаш в нещо, не в увеличение на пенсията с 3 лв. ;) Или в дупката ... не, ЯМАТА в бюджета за тая година
Леевски, оле :lol: :lol: :lol:

Потребителски аватар
Red_Neck
Контакти:

Мнениеот Red_Neck » 03 юли 2014 13:40

Keanu^Reeves написа:кайте малко сега, вие имате ли си на представа какво значи наистина "Дясно"?
Някой от вас живял ли е някога в САЩ, че да ми говори за "Дясно"?

Истинското "Дясно", или така наречения Англо-Саксонски Капитализъм е ЗАЩИТА интересите на Големите Корпорации и на БАНКИТЕ.....нима искате да ме убедите, че Дясното в САЩ защитава интереса на малкия и среден бизнес? Нима искате да ме убедите, че олигопола на Големите Корпорации в Бизнеса дава някаква свобода и лична инициатива? Нима искате да ме убедите, че ако образованието и здравеопазването стане частно и цените скочат и станат непосилни, всеки ще има равен ШАНС за успех в живота? Едно е да имаш начален капитал и да си с нисък коефицент на интелигентност, каквито са най-големите богаташи по света, съвсем друго е да си пълен с Мотивация и желание за успех в живота, но да няма кой да ти даде начален тласък!

Затова истината НЕ е в "Дясното" !!!

Истината е в "ТРЕТИЯТ ПЪТ" !!!

Верно ли?
Ти имаш ли представа колко хора емигрирали в САЩ познавам, които буквално на втората година са отворили собствен МАЛЪК и работещ бизнес? Кой в транспорта, кой в строителството, кой в услугите. Някои от тях вече вървят към категория СРЕДЕН бизнес!
Имаш ли представа колко частни банки бяха оставени да фалират в САЩ след началото на кризата?
2007 - 3, 2008 - 25, 2009 - над 100. Така ли се защитават БАНКИТЕ? ... или съз Закона за фалит на физически и юридически лица?
Знаеш ли, че в рамките на един ден можеш да регистрираш фирма и тя да заработи?
А как е тук?
И да, много добре знам какво означава "дясно" управление и че то е практически невъзможно дори на 70% за държава член на ЕС, но колкото по-близо и по-бързо се доближим да това управление - толкова по-добре за следващото поколение. Ние ще си останем "изгубени в прехода" :(
Последна промяна от Red_Neck на 03 юли 2014 13:42, променено общо 1 път.
"Левски срещу мракобесието - борба на волята срещу системата, доброто срещу злото! Това е заложено при нас. Отборът на народа срещу апарата, най-общо казано."
Из размислите на един „Дисидент“, или Как отборът на МВР и ДС пребори комунизма.

Потребителски аватар
Alexx
Контакти:

Мнениеот Alexx » 03 юли 2014 13:41

Все пак щатите са 300 млн. Нормално е хората по-лесно да успяват със средния бизнес. Така,че това не се дължи благодарение на тяхната система.

Потребителски аватар
scka

Мнениеот scka » 03 юли 2014 13:44

само преценете какви са надеждите за дясното ,щом Бойко Картофа от сега предупреди ,че за да продължи строежа на пътищата ,ще трябва да намали майчинството и мин.заплата на 260лв. а пенсийте с поне 30 % . само гледайте какво дърво ни чака ,ако този десен капиталист се върне на власт

Потребителски аватар
Alexx
Контакти:

Мнениеот Alexx » 03 юли 2014 13:44

[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=h1dv2xkPsz0[/youtube]

Потребителски аватар
Tommi
Контакти:

Мнениеот Tommi » 03 юли 2014 13:44

Keanu^Reeves написа:кайте малко сега, вие имате ли си на представа какво значи наистина "Дясно"?

Истинското "Дясно", или така наречения Англо-Саксонски Капитализъм е ЗАЩИТА интересите на Големите Корпорации и на БАНКИТЕ.....нима искате да ме убедите, че Дясното в САЩ защитава интереса на малкия и среден бизнес? Нима искате да ме убедите, че олигопола на Големите Корпорации в Бизнеса дава някаква свобода и лична инициатива?

В Щатите в малкия бизнес са заети над 50% от работещите и той осигурява над 50% от БВП. Да не говорим, че над 99% от работодателите са в малкия бизнес и годишно се създават хиляди малки предплиятия. Та дали няма свобода и възможност за лична инициатива?
Георги Аспарухов - Гунди към ръководството на Милан: "Има една страна България, в тази страна България има един отбор Левски, може и да не сте чували за него, в този отбор съм се родил, в този отбор ще умра!

Потребителски аватар
RedeviL
Контакти:

Мнениеот RedeviL » 03 юли 2014 13:47

boabbb написа:
RedeviL написа:
Tommi написа:

Това е напълно вярно и заемите не са някакво бедствие както си мислят много хора.

Въпрос: кой ни облъчва и опява денонощно, че страната ни е загробвана със заеми (с помощта на елементарни бакалски сметки от типа на 1млрд.+2млрд.+3млрд.=6млрд. дълг)..?

Въпросът е, че като ги взимаш тея заеми, трябва да ги влагаш в нещо, не в увеличение на пенсията с 3 лв. ;) Или в дупката ... не, ЯМАТА в бюджета за тая година

Точно там отиват! Ако си беше направил труда да прочетеш офтопика, можеше и да ти се изясни...

Потребителски аватар
Keanu^Reeves
Контакти:

Мнениеот Keanu^Reeves » 03 юли 2014 13:49

Red_Neck написа:

Истинското "Дясно", или така наречения Англо-Саксонски Капитализъм е ЗАЩИТА интересите на Големите Корпорации и на БАНКИТЕ.....нима искате да ме убедите, че Дясното в САЩ защитава интереса на малкия и среден бизнес? Нима искате да ме убедите, че олигопола на Големите Корпорации в Бизнеса дава някаква свобода и лична инициатива? Нима искате да ме убедите, че ако образованието и здравеопазването стане частно и цените скочат и станат непосилни, всеки ще има равен ШАНС за успех в живота? Едно е да имаш начален капитал и да си с нисък коефицент на интелигентност, каквито са най-големите богаташи по света, съвсем друго е да си пълен с Мотивация и желание за успех в живота, но да няма кой да ти даде начален тласък!

Затова истината НЕ е в "Дясното" !!!

Истината е в "ТРЕТИЯТ ПЪТ" !!!

Верно ли?
Ти имаш ли представа колко хора емигрирали в САЩ познавам, които буквално на втората година са отворили собствен МАЛЪК и работещ бизнес? Кой в транспорта, кой в строителството, кой в услугите. Някои от тях вече вървят към категория СРЕДЕН бизнес!
Имаш ли представа колко частни банки бяха оставени да фалират в САЩ след началото на кризата?
2007 - 3, 2008 - 25, 2009 - над 100. Така ли се защитават БАНКИТЕ? ... или съз Закона за фалит на физически и юридически лица?
Знаеш ли, че в рамките на един ден можеш да регистрираш фирма и тя да заработи?
А как е тук?
И да, много добре знам какво означава "дясно" управление и че то е практически невъзможно дори на 70% за държава член на ЕС, но колкото по-близо и по-бързо се доближим да това управление - толкова по-добре за следващото поколение. Ние ще си останем "изгубени в прехода" :(

Я ми кажи, следващата фаза от техния бизнес какъв ще бъде, като толкова много знаеш?
Да си чувал думата - Merger & Acquisition ?
Тоест това, което ще се случи, че ако една фирма се разрастне твърде много, че стане заплаха за големите корпорации, те просто я поглъщат и така големите компании уедряват пазарния си монопол, и по този начин спират възможността за навлизане на нови малки и средни фирми на пазара.

Тоест, ако до преди 10-15 година шанса да навлезеш на някакъв пазар отваряйки нова малка фирма е бил 50%, че ще успееш, сега този шанс е намалял на 25%, тъй като малките фирми, с които си могъл да се конкурираш, те вече са станали част от някоя Голяма Корпорация, а както знаеш големите корпорации разполагат с огромен капитал и икономии от мащаба и е абсолютно немислимо да се конкурираш с тях.

Та по отношение на САЩ, които се намират в момента в ЗРЯЛ капитализъм, следващата фаза е упадък, тоест колкото по-малко стават възможностите за нови и нови фирми да се появат на пазара, толкова повече става пропаста между Супер-Богатите и Средната Класа, която в последните 20 години се топи и ще продължава да се топи в САЩ. Докато богатите стават все по-богати!

Потребителски аватар
Tommi
Контакти:

Мнениеот Tommi » 03 юли 2014 13:49

RedeviL написа:
Tommi написа:

Само че си спестил следващото изречение от мнението ми, а то е по-важното. :)
Георги Аспарухов - Гунди към ръководството на Милан: "Има една страна България, в тази страна България има един отбор Левски, може и да не сте чували за него, в този отбор съм се родил, в този отбор ще умра!

Потребителски аватар
Red_Neck
Контакти:

Мнениеот Red_Neck » 03 юли 2014 13:51

Колкото до т.нар. "образование", когато САМ се бръкнеш с 20 хилки на семестър, няма да ми ходиш да записваш по 5 магистратури и мама и тати да те дундуркат до 35-годишна възраст, а ще се интересуваш Ако вложа 150 000 в образование, колко трябва да изкарвам след това и за колко време ще си избия инвестицията!
Тогав ми се струва, че няма да ходиш на лекции за да отбиваш номера и да се чудиш как да преписваш на изпити! Няма и да е пълно с "висшисти" под път и над път, които (според тях) са прекалено квалифицирани за работата, която вършат и тяхната "квалификация" е силно финансова подценена!
Здравеопазването - Канадския модел ми се струва най-приемлив за нас.
"Левски срещу мракобесието - борба на волята срещу системата, доброто срещу злото! Това е заложено при нас. Отборът на народа срещу апарата, най-общо казано."
Из размислите на един „Дисидент“, или Как отборът на МВР и ДС пребори комунизма.

Върни се в “Свободна зона”