Logical person написа:nikita 333 написа:До 90 година такъв проблем не е имало,защо лии?
Затворени граници. Хората насила, с автомати са държани тук.
Каа направо с атомни бомби са ги държали и са ги карали да правят деца!!

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist
Logical person написа:nikita 333 написа:До 90 година такъв проблем не е имало,защо лии?
Кашчей написа:Tommi написа:Кашчей написа:Tommi написа:Кашчей написа:
Германците значи са страшно необразовани.. особено германките
Какъв по-точно е проблемът на геранците?
След като не са най-голямата територия как са най-многолюдни? Това ще е от необразованостВ Италия сигурно е същото.. докато испанците са най-образованите в ЕС.
Образованието е важен фактор за раждаемостта, но раждаемостта не е единственият фактор, който влияе върху броя на населението.
Не разбрах, германци и италианци по- необразовани ли са от испанци и българи?
nikita 333 написа:Logical person написа:nikita 333 написа:До 90 година такъв проблем не е имало,защо лии?
Каа направо с атомни бомби са ги държали и са ги карали да правят деца!!![]()
doktora25 написа:Въпросът с раждаемостта зависи не само от икономическите съображения, а до голяма степен и от религията. В страни с водещ ислям, както и със силно развит католицизъм (Южна Америка) проблеми с раждаемостта много рядко имат. (В Македония някъде една четвърт ако не и повече са албанци) Вероятно същото се отнася и за някои от източните религии, но с тях не съм добре запознат. За православните и протестантските страни това не може да се каже.![]()
Но въпросът е какво да се прави оттук нататък. Аз многократно съм споменавал моето решение на въпроса. Не знам доколко ще е ефективно, но мисля че положително би повлияло. Става дума за гъвкава данъчна политика, която да стимулира богатите да правят много деца, а бедните да не правят. Виждам нещата по следния начин.
Първо: прогресивен данък. За хората с МРЗ - данък да няма. За хората с по-ниски доходи напр. до 1000 лв да остане 10%, за хората с доходи от 1000 до 2500 примерно става 15%, над 2500 лв - 20%, за едрия бизнес също предвиждам по-висок данък върху печалбата
Второ: детските надбавки: значително увеличение, но ще се полагат надбавки само до 3 деца. За всяко следващо: кръгла нула (тези, които към момента имат повече ще им се плаща както до сега, но за всяко следващо-не). Който взема доходи над 1000 лв и има 5 или повече деца данъците му отново ще станат 10% и ще придобие изгодни условия (символична лихва) при тегленето на жилищен кредит.
Нещо такова.
Logical person написа:
Това е невярно. Въпроса с раждаемостта няма никаква връзка с религията и това е доказано.
п.п. Циганите каква религия изповядваха, че съм забравил ?
Кашчей написа:Red Warrior написа:Трябва да се дават детски само за 2-ро дете и това да е минималната работна заплата докато навърши 18 години, но само, ако ходи на училище. Първото дете е инстинкт на всяко човешко същество и там няма смисъл да се стимулира, 3-то дете пък биха имали по-религиозните семейства и тези, които по принцип искат да имат повече деца, но тези групи са малко. Така че трябва да се съсредоточи всичко на второто дете и да се дава минималната работна заплата, а не 10, или 20 лева.
Аз имах сестра, която беше второ дете и брат, който е трето дете... Сестра ми почина на 2.5 година.. брат ми като какво дете трябва да се води?
Кашчей написа:Германците значи са страшно необразовани.. особено германките
Кашчей написа:Tommi написа:Кашчей написа:Tommi написа:Кашчей написа:
Германците значи са страшно необразовани.. особено германките
Какъв по-точно е проблемът на геранците?
След като не са най-голямата територия как са най-многолюдни? Това ще е от необразованостВ Италия сигурно е същото.. докато испанците са най-образованите в ЕС.
Образованието е важен фактор за раждаемостта, но раждаемостта не е единственият фактор, който влияе върху броя на населението.
Не разбрах, германци и италианци по- необразовани ли са от испанци и българи?
Logical person написа:Tommi написа:гражданин от село написа:На колкото по-ниско интелектуално ниво е дадена общност,толкова по-голяма е раждаемостта при нея,такава е статистиката.
Съвършено верно! Затова проблемите в Африка, свързани с голямата раждаемост, започнаха да се решават, когато онези в ООН и всякакви други организации се сетиха да започнат да образоват африканците. Преди това всякакви видове помощи не даваха резултат. Това е и единственият път за намаляване на раждаемостта сред ромското население у нас.
Именно и аз това казвах. Ето го и изследването по въпроса:
http://www.ted.com/talks/hans_rosling_r ... abies.html
п.п. Има и български субтитри
Потребители, разглеждащи този форум: Няма регистрирани потребители и 26 госта