Логически игри и главоблъсканици

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Потребителски аватар
Роналдо9Големец
Контакти:

Re: Логически игри и главоблъсканици

Мнениеот Роналдо9Големец » 29 юли 2013 18:09

Jürgen написа:
Роналдо9Големец написа:Никога не съм го мислел, но явно saffrona разбира от логически задачки. Само да не правеше и такива клипове... :)

Да,но жената няма пропуск. Как ще я пусне?

Виж условието пак :)
Изображение

Потребителски аватар
Jürgen
Контакти:

Мнениеот Jürgen » 29 юли 2013 18:16

Роналдо9Големец написа:
Jürgen написа:
Роналдо9Големец написа:Никога не съм го мислел, но явно saffrona разбира от логически задачки. Само да не правеше и такива клипове... :)

Чакай!!! Сетих се друго решение :lol: :lol: :lol: . Като е стигнала до средата се е обърнала,пазача като се е върнал я спрял и и казал да се връща в Швейцария. Така го е заблудила. Прав ли съм :shock: :roll: ?

Потребителски аватар
Роналдо9Големец
Контакти:

Мнениеот Роналдо9Големец » 29 юли 2013 18:17

Jürgen написа:
Роналдо9Големец написа:
Jürgen написа:

Чакай!!! Сетих се друго решение :lol: :lol: :lol: . Като е стигнала до средата се е обърнала,пазача като се е върнал я спрял и и казал да се връща в Швейцария. Така го е заблудила. Прав ли съм :shock: :roll: ?

Абсолютно прав си 8-)
Изображение

Потребителски аватар
Jürgen
Контакти:

Мнениеот Jürgen » 29 юли 2013 18:24

Роналдо9Големец написа:
Jürgen написа:13. В затвор сте. При вас има 2ма човека - единият винаги казва истината, другият винаги лъже. Вие обаче не знаете кой лъже и кой казва истината. Имате 2 врати - едната ще ви убие, другата ще ви изведе от затвора. Имате право на 1 въпрос към който си решите, работата е да намерите какъв въпрос ще зададете и към кой, за да избягате от затвора.
Връщаш се от там откъдето си влязъл в затвора ;) .

Хитро, но трябва задължително да зададеш въпрос към някого. Жокер - въпросът е свързан с вратите :P
)

Такааааа. В затвора би трябвало да ме води пазач 8-) . Това е единия човек. Другия е просто някакъв затворник. Ще питам пазача къде е вратата,той няма защо да ме лъже. :shock: :)

Потребителски аватар
Jürgen
Контакти:

Мнениеот Jürgen » 29 юли 2013 18:56

8. Имало един сляп човек. Един негов приятел му казал, че чул за друг човек, който е открил лекарство, което прекратява слепотата и дава възможност на човек отново да вижда. Дал му телефона му и си отишъл. Слепецът звъннал и говорил с него. Човекът с лекарсвото му казал, че трябва да се качи на влак 815 и да седне на 12-тото място от 3-та класа. До седалката си трябвало да остави куфарче пълно с 200 000$. Послушал слепецът човека с лекарството и направил всичко по указанията. Качил се в точния влак, седнал на точното място и оставил точни пари. Когато влакът тръгнал, слепецът усетил, че някой спира до него и изведнъж чул как един мъж му проговорва "Смених куфарчетата и сега ти имаш лекарстото, а аз парите. Ако се разчуе, с мене и тебе всичко е свършено. Когато чуеш да трясна вратата, отвори куфарчето и си изпий хаповете! Сбогом." Слепият човек чул трясък, отворил куфарчето и изпил хапчетата които му били подготвени. Малко след това се самоубил.... Въпросът е: Защо се е самоубил?

Айде още една :twisted:.
Човекът направил всичко по указанията.Оня му прошепнал,че ако се разчуе,с него и със слепеца е свършено. А приятелят на слепия човек му казал за човека с лекарството,тоест вече се е разчуло 8-) . И слепецът няма какво да направи освен да се самоубие,защото така или иначе,с него е свършено.

Потребителски аватар
Jürgen
Контакти:

Мнениеот Jürgen » 29 юли 2013 18:59

11. Мъдър цар провел състезание, за да види кой е достоен да получи ръката на дъщеря му - принцесата. Момичето било поставено в стая 50х50 , в която бил послан килим. Претендентите били поставени в 4-те ъгъла върху малка кутия, на която да балансират. Първият, който докоснел ръката на принцесата, я получавал (не физически). Как е могъл да успее някой от претендентите?

Като загуби равновесие и докосне ръката на принцесата :roll: ?

Потребителски аватар
frostbite
Контакти:

Мнениеот frostbite » 29 юли 2013 19:21

13. Ще попитам един от двамата (без значение кого): Коя врата ще ме изведе от затвора?
- ако е лъжецът, то той ще посочи вратата към смъртта
- ако е казващият истината, също ще посочи вратата към смъртта, защото знае, че другият лъже

В такъв случай и двамата ще посочват, вратата водеща към смъртта, затова влизам в другата и се измъквам. :)
[center][wrapimg=]http://www.prikachi.com/images/882/6178882s.png[/wrapimg][/center]
[center][wrapimg=]http://prikachi.com/images/67/6149067A.jpg[/wrapimg][/center]

Потребителски аватар
angelov
Контакти:

Мнениеот angelov » 29 юли 2013 20:31

13. Какво ще каже другия човек, ако го попитам праз коя врата да изляза?

Този, който казва истината ще каже лявата, защото това би казал лъжецът.
Този, който лъже ще каже лявата, защото другия би казал дясната.

Следователно свободата е през дясната врата.

Ляво и дясно ги приемам условно заради обяснението.

Потребителски аватар
Jürgen
Контакти:

Мнениеот Jürgen » 29 юли 2013 20:37

Момчета,нещо ви куца логиката. Единия ВИНАГИ казва истината,а другия ВИНАГИ лъже. Вие си играете на котка и мишка :lol: :lol: - демек и двамата лъжат.
ПП. мойто решение е по-нагоре,не знам дали е вярно,но така ми се струва.

Daydrina
Контакти:

Мнениеот Daydrina » 30 юли 2013 01:09

I think, that you are not right. I can defend the position. Write to me in PM, we will talk.
Vente Zenegra En Ligne. Vente Sildenafil Citrate En Ligne Sans Ordonnance
Zenegra

Върни се в “Игри и забавления”