Parmalat написа:Лудогорец ще опита да привлече поне двама нови футболисти. Треньорът на „зелените” Ивайло Петев иска отборът да се подсили с ново крило и офанзивен халф. Специалистът е съобщил на ръководството плана си за развитие на тима на срещата във вторник, която се проточи до кьсно. Разградчани се оглеждат и за нов централен нападател, който да повиши конкуренцията в атака. Припомняме, че Петев не остана особено доволен от представянето на Жуниор Кишада в мача срещу Левски (0:1) на „Герена". Бразилецът пропиля 2 чисти положения.
„Явно ни липсва до- статъчно класа в завършващ план", каза треньорът след мача. Именно заради това клубът ще опита да подсили невралгичната зона на атаката за Шампионската лига.
Разградчани се събират на 9 юни на комплекс „Царско село", за да започнат подготовка за новия сезон. Разградчани ще са на лагер в Смолян, а след това ще се подготят и в Австрия.
Ново крило и офанзивен халф и...а да, между другото може да се огледаме за нападател...
Не знам от къде е тази информация, но на фона на трансферната ни политика до момента, за съжаление ми звучи логична. Не веднъж сме хвърляли пари за футболисти на чиито постове имаме добри играчи - за пример давам Моци. Страхотен футболист, но по онова време си имахме Барт, Гулдан, и Мантула, а в нападение отново бяхме на същия хал. Нападателят трябва да бъде приоритет, ако ще и само един играч да вземем, нека бъде нападател. Крила, добри или лоши, за сега имаме - Стоянов, Александров, Деко, Милисавлевич и последния няма да го споменавам. Ако щете и Кайсара и Шоко можем да пуснем на крилата и пак няма да сме беззъби.
Втори приоритет може би наистина трябва да бъде крило, но само ако има качества. Омръзна ми да гледам съмнителни футболисти като Гела. Според мен ако вземем крило трябва най-накрая да се разделим с Бакалов. Остротата ни в нападение миналия сезон беше под сериозна въпросителна. Може би в последните мачове се пораздвижиха нещата с връщането на Александров. Много се надявам да си спечели отново титулярното място за следващия сезон.
За офанзивния полузащитник - ако ще се разделяме с Марселиньо, може би трябва да се огледаме и за такъв играч. Казвам може, защото имаме Ернандес, който направи няколко добри мача и мисля че може да се впише в отбора. Имаме и Деко, макар и на години, но все още може да помага. В контролите гледахме Костадинов и Бургзорг на тази позиция, като последният определено не му е там мястото.
Защитата и в този си вид е много добре, надявам се там да няма големи промени. Дори Минев да не може да изкарва цял мач, имаме Шоко. Като реална алтернатива обаче аз виждам Витиня. Не знам защо не му се дава шанс. Според мен като титулярни крайни трябва да се налагат именно Кайсара отдясно (там е далеч по-ефективен) и Витиня отляво. Минев е страхотен футболист, но трябва да му търсим заместник вече. Нищо не пречи в сериозните мачове да започва той.
Надявам се да не хвърляме пари на вятъра и да вложим по-голямата част от услията си в развиване на играчите, които имаме. Най-много три нови попълнения, от които само едно е ЗАДЪЛЖИТЕЛНО. Останалите са с по-скоро пожелателен характер. Не знам какво е положението в школата, момчетата може да не са готови за мъжкия отбор, но не пречи да влизат в спечелените мачове и да трупат опит.