Защо шахът е разделен на мъже и жени?

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

don
Контакти:

Re: Защо шахът е разделен на мъже и жени?

Мнениеот don » 27 дек 2012 01:13

Единственият олимпийски спорт, който е смесен е конната езда ;) .
ИНаче никога няма да забравя как 2001 жена победи на Рали Дакар ;)

Потребителски аватар
Кашчей

Мнениеот Кашчей » 27 дек 2012 08:51

mistreated написа:
Кашчей написа:Много има общо, защото емоциите се основават на характер, до голяма степен обусловен от пола на човек.Ама май удобно си пропуснал, че жените имат по-трудно ориентиране в пространството, за сметка на други свои качества.. за което не се и учудвам.
Относно сърцето.. казах, че съм чувал това, без да го твърдя, но кой да чете?!

ПП-Моята жена живее в Русе от много години и все още не се ориентира нормално в града, но изобщо не бих казал, че е тъпа!Тъп е този, който определя хората само по един-два показателя!

1. Никъде не съм твърдял, че жените са тъпи! Написал съм, че жените не могат да се мерят с мъжете, когато става въпрос за добра памет и логическа мисъл, на което се основа шаха!
2. Какво общо има трудното ориентиране в пространството с мисловите спортове?
3. Триста пъти зададе въпрос дали има спортове, в които жените и мъжете се състезават заедно - дадоха ти се достатъчно примери за това.

За какво изобщо спориш?

Според теб шахът е игра, в която пространственото ориентиране и възприятие нямат никакво значение ли?Че нали, силните шахматисти мислят с поне 2-3 хода напред, но това мислене е свързано и с пространственото разположение на фигурите на дъската, или не е така?!Че шахът си е една битка между военачалници, които трябва така да си разполагат армиите, та да победят противника, а питаш какво общо имало пространственото
ориентиране!

За това, че са тъпи го написа един от Винкелщадт, никъде не съм казвал, че ти си го писал.
Ний армейци сме големи,
на "Литекс" верни сме чеда.
Със съдиите-наше знаме
мачкаме навред сега.

Разговор в "Спорт Депо":
-Имате ли фланелки на "ЦСКА-София"?
-Каква ви трябва-на вратар, на полеви играч, или на съдия?

Потребителски аватар
pampi
Контакти:

Мнениеот pampi » 27 дек 2012 09:49

Кашчей написа:
Според теб шахът е игра, в която пространственото ориентиране и възприятие нямат никакво значение ли?Че нали, силните шахматисти мислят с поне 2-3 хода напред, но това мислене е свързано и с пространственото разположение на фигурите на дъската, или не е така?!Че шахът си е една битка между военачалници, които трябва така да си разполагат армиите, та да победят противника, а питаш какво общо имало пространственото
ориентиране!

За това, че са тъпи го написа един от Винкелщадт, никъде не съм казвал, че ти си го писал.

А бе ти някога в шахматен турнир участвал ли си? " 2-3 хода..." , " Пространствено разположение на фигурите...", "...пространствено ориентиране..."Веселяк! :lol: А аз се чудех защо за да станеш шахматист, трябва да преминеш психо и физически тестове, като за военен пилот, а тя каква била работата. :lol:
...Мы ебали все на свете,
кроме ежа и гвоздя,
потаму что еж колючий,
а гвоздя ебат нелзя...

Върни се в “Други спортове”