Това чуждо на традициите на Българския футбол име ,Литекс...

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, Madridist

alone
Контакти:

Re: Това чуждо на традициите на Българския футбол име ,Литекс...

Мнениеот alone » 15 май 2008 15:26

litex_go написа:
last_thracian написа:Да ти кажа, доводите не са убедителни. Какво значи "известен с това име в европейските турнири"?! С огромните си успехи?! От европейска гледна точка вашия отбор е меко казано скромен и никой няма да пририта ако си смените името. Значи отбор с името "Ганчев" ми звучи по-смислено и по естетически издържано от "Литекс", поне на Български. И сега да ти кажа....повдигнах темата не за да ви дразня а защото мисля ,че е нужна дискусия по въпроса и ,че заслужавате по-хубаво име.

Ами пич ти сам си си виновен името на Литекс не било естетически добро. А нека да коментираме името на ЦСКА колко е естетически добро. Ще коментираш ли точно и ясно дали името на червения клуб е добро.

emi kato teglqt jrebiq na UEFA , vodeshtiqt ne kazva CESEKA, a SI ES KEI EI?! :) Qko zvuchi ,a?
Pone nas ne ni speluvat :)

alone
Контакти:

Мнениеот alone » 15 май 2008 15:40

Posledno samo da vmykna, che nito Spartak,nito Vidima imat "bylgarski" imena, ama na nikoi ne mu prechi, pyk i kato se zamislish ima nqkolko lokomotiva, edin na sporten klub na armiqta, deto q nqmame ve4e,imame slaviq na striotelni voiski, deto i tqh gi nqma, imame levski na MVR, imame kup drugi imena na otbori, koito sa dadeni po totalitarno vreme i sa kym nqkoe miniterstvo ili dyrjavna instituciq- tova sa imenata na togavashnoto vreme- ot 11 godini Litex e malko ili mnogo faktor v pyrvenstvoto, moje da se kaje 4e tova e otbor ot postkomunisti4eskiq period na bylgarskiq futbol i za6to da nqma ime po- razli4no ot imenata na reki, partizani, politzatvornici ili na nqkoi zavod ?! Pyk q vij vsi4ki amerikanski otbori ot NBA kak sa krysteni - imeto na grada + ne6to si ot zad, dali 6te sa Bulls, dali Lakers , Suns, Rockets, Magick i pro4ie, emi super smeshno e taka ama of4ite amerikanci ne mrynkat...nqma zna4enie imeto, vajnoto e liubimiqt otbor da te radva s uspehi i dobra igra 8-)

Потребителски аватар
CSKAfan
Контакти:

Мнениеот CSKAfan » 15 май 2008 16:08

Абревиатура според теб как се чете на английски???
YNWA!

steisi1914
Контакти:

Мнениеот steisi1914 » 28 май 2008 01:06

last_thracian написа:Що не си кръстихте отбора например "Люляк" а...?!

щото щеше да е по-смешно и от Чардафон :lol: :lol: :lol:
И РЕЧЕ БОГ: "САМО ЛЕВСКИ" И НАПРАВИ НЕБЕТО СИНЬО!!!

lovech
Контакти:

Мнениеот lovech » 16 авг 2008 22:34

Отбора си се казва Люляк, но на латински Litex

Потребителски аватар
JimBeam
Контакти:

Мнениеот JimBeam » 02 сеп 2008 14:25

Що не вземеш да млъкнеш а?Нещо яд ли те е че миналият сезон Литекс ви очеса точно 3-пъти а?Вие като си имате име Левски се мислете за много важни ама с това име на този свят революционер само излагате БЪЛГАРИЯ.Сега стана ли ти ясно ?

kamikadze
Контакти:

Мнениеот kamikadze » 04 сеп 2008 18:45

last_thracian написа:А,а,а сега се връщаме на темата -"Име чуждо на традициите на Българските футболни отбори"...Даааа, защо ли ви е притрябвало да взимате гръцко име...а не българско...странно...И не ми се правете ,че става дума за общо прието име от света от "Класическата Гърция"...Що не си кръстихте отбора например "Люляк" а...?!

Батко гледай сега. Аз съм от "Левски", винаги съм бил и вингаи ще бъда, но за какво подяволите си тругнал да ги дразниш не мога да разбера??? идваха ли в тфоя форум да ти кажат нещо или кфо? аре свести се и ги остаи ок???
-Какво прави фен на Ц(*КА като отборът стане шампион?
-Гаси PLAYSTATIONA и си ляга...

Потребителски аватар
Blagoy
Контакти:

Мнениеот Blagoy » 07 сеп 2008 17:40

last_thracian написа:Какво се правите на ощипани девойки бе??? Имената на отборите изразяват или някаква общо- приета идея ,или носят имената на национален герой, или на общо- приета институция или...А вашето име..."Лимонен Текстил" или можеби - "Литературен Експрес"...Вместо да ми се сърдите ,почнете дискусия във вашия град за преименуването на отбора си...Добър отбор, но с това "промишлено" име просто сте дърво без корен...

Ха, национален герой...
Я погледни къде на друго място има отбор с име на национален герой.Аз се сещам само за един-Обилич...
Нито един отбор в България не заслужава да носи име на национален герой, просто не са достойни да носят име Левски, Ботев, Бенковски или Раковски.Само се сети за онова недоразумение от Подуене, които само петнят святото име на Апостола и ще се сетиш за какво ти говоря.Тяхното да не е по-добро от нашето, ти си тръгнал да се хващаш за някакви детайли.Че то отбор от Ловеч по заслужава да носи името Левски, въпреки че аз съм много против футболни отбори да носят имената на национални герои, както и споменах вече.
[center]Изображение[/center]

Потребителски аватар
ndrangheta
Контакти:

Мнениеот ndrangheta » 09 сеп 2008 20:27

Аз съм против това професионални спортни клубове да се кръщават на реално съществували хора.Аякс е герой от митологията (има и реално съществувал човек), но най-вероятно клубът от Амстердам си е кръстен на митичния герой, което е симпатично.Спартак - реално съществувал човек.То е ясно, че ЦСКА (София) и Левски (София), с колкото и абсурдни имена да са, никой няма да тръгне да ги прекръства, защото са отбори от национално значение, но за по-малките клубове има надежда и дано съответните хора се консултират малко преди поредното недоразумение ("Волов").Някой каза "Люляк" - щеше да е прекалено добре, ебаси якото име за отбор според мен:)Не знам какво ви пречат имената на отборите от НБА - винаги съдържат името на града и съответното по-поетично определение - "магьосниците" и т.н.На мен ми харесва.И име, което чух наскоро - "Go ahead eagles" (Напред, орли!) Жестоко.

Потребителски аватар
Доктор Н
Контакти:

Мнениеот Доктор Н » 10 сеп 2008 19:15

ndrangheta написа:Аз съм против това професионални спортни клубове да се кръщават на реално съществували хора.Аякс е герой от митологията (има и реално съществувал човек), но най-вероятно клубът от Амстердам си е кръстен на митичния герой, което е симпатично.Спартак - реално съществувал човек.То е ясно, че ЦСКА (София) и Левски (София), с колкото и абсурдни имена да са, никой няма да тръгне да ги прекръства, защото са отбори от национално значение, но за по-малките клубове има надежда и дано съответните хора се консултират малко преди поредното недоразумение ("Волов").Някой каза "Люляк" - щеше да е прекалено добре, ебаси якото име за отбор според мен:)Не знам какво ви пречат имената на отборите от НБА - винаги съдържат името на града и съответното по-поетично определение - "магьосниците" и т.н.На мен ми харесва.И име, което чух наскоро - "Go ahead eagles" (Напред, орли!) Жестоко.

Традицията в България да се кръщават отбори на национални герой идва от времената, в които гимнастическите дружества са играли ролята на паравоенни структури и тези имена са имали за цел да стреснат противника. Традициите са хубаво нещо и не виждам нищо лошо, когато хората ги ценят. Да се кръщават отбори на национални герой не е само българса традиция- Сампдория, Вилем Втори(Хол.), Коло Коло и т.н. Според времето и създателите е и името на отбора, те са хората, които решават. Имената на отборите в САЩ са избирани по маркетингови причини, но отвъд океана така разбират нещата. Съмнявам се, че Литекс ще имат повече привърженици, ако се казват " Летящите цветари" или Левски ще влезе в ШЛ, ако се прекръсти на " Сините механизатори".

Върни се в “Литекс”