Xanko написа:1982 написа:Xanko написа:Е нали великия Стойчев провали първата квалификация, та се наложи да му купуват нова, за да бие Пакистан и Египет /които и без треньор щяхме да бием/и сега да се бие в гърдите, че ни е класирал всъщтност той се провали, а похарчените пари за втора квалификация са колкото таксата за домакинството но СЛ, така че защитниците на волейболния Гуардиола малко да смекчат тона и да мислят като пишат, защото парите не растат по дърветата.
Добре, спи спокойно сега. Стойчев е виновен за всичко, Данчо Лазаров е невинна жертва, пари не краде и там Стойчев е виновен.
restless, този "отчет" също беше доста странен, някои суми бяха нереално високи, доста вероятно е пак да е имало злоупотреби.
Колега аз спя спокойно, защото на волейбола знам единствено правилата и гледам участието в международни състезания на националния и клубните отбори, за да се кефя, че поне в един колективен спорт през този пусти преход запазихме начина на подготовка и непрекъснато вадим класни състезатели и сме сред най-силните, но и разсъждавам логично и стигам до извода, че за целия този сеир е виновен Стойчев, а не федерацията, защото:
1. България непрекъснато вади нови класни поколения волейболисти т.е системата за подготовка се запази и се спазва от федерацията /предполагам не смятате, че състоянието на волейболните детско юношески школи е по различно от това на футболните в сравнение с останалите водещи страни, но никой от федерацията и клубовете не мрънка за намси колко нови зали, а работят по системата и вадят качествени млади състезатели, защото на футболистите при всяко ритане на топката да им я сменят с нова, като няма добри методисти и ясна система за подготовка ако ще и два милиона нови терени да им направиш пак ще е същото, НО ПРИ ВОЛЕЙБОЛА ФЕДЕРАЦИЯТА ЗАПАЗИ СИСТЕМАТА И БЪЛВА ТАЛАНТИ /, примера е виден вижте младите резерви в СЛ;
2. Много се говори за това, че федерацията вземала процент от трансферите, е да де, но някой знае ли кой е мениджера на някой от волейболистите, а те са едни от най-добрите в света, за разлика от футболистите, но пък на всеки, който е вкарал някой случаен гол му знаем мениджера, а пък той телефона на националния селекционер и става.........., да сте чули за мениджерски интереси в националния по волейбол, не там винаги играят най-силните и най-подготвените;
3. Българския национален отбор е фактор в световния и европейски волейбол и всички се притесняват от нас, играем, а и не само играем за разлика от други колективни спортове във волейбола класиране извън финалната четворка на голям форум се приема като неуспех;
4. Участваме всяка година в СЛ, ТОВА ГО ПИША, ЗАЩОТО СИ СПОМНЯМ ПРЕДИ ЛОШИЯ ДАНЧО КАКВИ ГИ СВЪРШИ ЗАЯКОВ МИСЛЯ СЕ КАЗВАШЕ ЕДИН ПОДОБЕН НА СЕГАШНТИ "МЕСИИ";
5. Независимо, кой и как е станал шампион на България има право да играе в групите на ШЛ.
Е ПО ДЯВОЛИТЕ КАКВО ПОВЕЧЕ ДА ИСКАМЕ ОТ ТАЗИ ФЕДЕРАЦИЯ, ЧЕ ТОЗИ СЕИР ПРЕЗ ПОСЛЕДНИТЕ СЕДМИЦИ, НЯКОИ ЩЕ КАЖАТ ЖЕНСКИЯ ВОЛЕЙБОЛ Е ДОБРЕ, НО:
Защо обвиненията и целия сеир тогава не се правят от от някой свързан с женския волейбол, а от човека с право и заслужено наричан Гуардиола на МЪЖКИЯ ВОЛЕЙБОЛ, а нима според вас Гуардиола не знае, че в цял свят федерацията е работодател поставя цели и когато не ги изпълниш те уволняват и назначават нов треньор, който работодателя счита, че ще свърши работа, а стария с такъв имидж си продължава кариерата, а не навива състезатели да се отказват от отбора и не ходи като ЦВЕТАРКА ПРИ ЦВЕТАНКА ДА ГОВОРИ ЗА НЯКАКВИ БОРБИ В НАЙ-ВАЖНИТЕ СЕДМИЦИ ОТ ОЛИМПИЙСКИЯ ЦИКЪЛ ЗА БЪЛГАРСКИЯ ВОЛЕЙБОЛ.
Хора опомнете се и разсъждавайте, за да може да се наслаждаваме и радваме на единственият останал ни добре и правилно развиващ се колективен спорт, за да не стане като във футбола от четвърти в света и надежди дори за европейска титла през 96-та до последни в квалификациите при управлението на федерацията от футболни хора. В ЦЯЛ СВЯТ УСПЕШНИТЕ ФЕДЕРАЦИИ СЕ РЪКОВОДЯТ ОТ МЕНИДЖЕРСКИ ЕКИП, ФЕНОВЕТЕ СЕ РАДВАТ И ПОДКРЕПЯТ ОТБОРИТЕ, А СЪСТЕЗАТЕЛИТЕ И ТРЕНЬОРИТЕ СЕ ЗАНИМАВАТ СЪС СПОРТНО ТЕХНИЧЕСКИТЕ ВЪПРОСИ, А НЕ СЪС ФИНАНСИИ И СЧЕТОВОДСТВО
Кои са талантите които бълва федерацията?
Бълват една две школи таланти. И после ги заробват с доживотен договор, така че да могат да играят само където те решат. Затова и таланти като Методи Ананиев ходи да играе в Иран и Катар и нзн си къде, защото инж му казва там ми дават пари за теб, там ще играеш. Защо блокировач номер 1 на европейското за младежи спря с волейбола? Защото от Виктория Волей го заробиха с договор и само те му казват къде да играе. Радо Стойчев ще говори за финанси, защото той е говорил и убеждавал хора да вкарат пари в отбора, а федерацията ги взима и прави квото си иска с тях. Не ни вкара инж в Св.Лига вкара ни птичия грип в Китай заради който те напуснаха лигата и ни поканиха нас като отбор с най-предно класиране в ранкинг системата(за това съм сигурен защото си спомням като го казаха 2003 година по Гонг къде съм бил и съм го слушал). Нямало мениджърски интереси ХА ХА ХА затова преди няколко години за да играеш в националния трябва да си минал през частния клуб на инж.