sin4ec написа:Laetitia написа:Реалността за теб може да е една, а за мен - друга. Може би ни делят едни 20 години, може би за теб съм още идеалистично настроено дете. Но дори и на 24, все пак отговорно заявявам, че не съм като болшинството свои набори, не съм клише. Стигнала съм до някои изводи, защото съм чела, осъзнала съм сама някои причинно-следствени връзки.
Реалността за мен е, че прекалено много покварени хора имат власт, прекалено малко интелигентни лидери има, прекалено много проблеми за решаване и прекалено малко време.
Не ме разбирай погрешно, неслучайно преди 2 хилядолетия един римски губернатор не е получил отговор на въпроса си: " Що е истина?" ( Йоан 18:38). Не са 20 години, нито си дете. Още по-малко пък съм те сравнил с наборите.
Аз с четене станах вярващ християнин. В момента чета разказите на Елин Пелин и Момчиловската афера на Гуляшки( комуниста си е комунист!). Последното ти изречение показва, че имаш чувството за реалност. Но аз не от него съдя.
А и не съм никой, та да съдя. Седя и гледам.
Ще минат години и ще разбере какво й казваш. Добре е да има приемственост между поколенията, но тя се получава с времето, когато едните разбират какво са видели другите. Просто сблъсъкът млади - стари никога не е прекъсвал, защото едните искат да постигат всичко, а другите с времето разбират, че това не е точно така.