Кръстев!
Преди мача коментирахме заедно с колегата mikata, че искам именно Кръстев, а не Божката. Само два мача съм му гледал+май един за национала, не съм сигурен, но от това момче просто смърди на футбол, пу! да не му е уруки. Висок, изглежда научен и много спокоен, със страхотен рефлекс и повратливост въпреки сериозния си ръст. Не ме разбирайте погрешно. Божката е чудесен вратар и съм убеден, че, ако Ели беше на скамейката именно него щеше да пусне. И смятам, че нямаше да победим. Това малко момче направи три страхотни спасявания. Първото, от които някой ще каже било в него. Ми... не беше. Гледайте на повторенията. Рефлексът не е късмет. Може и така да изглежда, но не е. А за последното спасяване... какво може да се каже?! Божката не съм сигурен, но мисля, че е малко късоглед и е нисичък, тоест, има вероятност, майсторския шут отдалече на техния бразилец (абе тея бразилци наистина знаят за футбола нещо, дето ние няма никога да знаем) и последното спасяване, при което Кръстев се разтегна максимално да ги беше пуснал. Дано пускането му не е инцидентно. За съжаление, в "Левски" нещата се променят по-бързо, отколкото вятъра в морето по време на буря и кой знае къде ще го запрати. Колегата каза нещо за Б група,, че бил. Това просто служи да покаже колко е грешна политиката ни към малките, защото само Кръстев ли е юношата преотстъпен някъде на майната си и забравен от собствения си клуб, който може да е супер ценен. Наско е прав: Бяхме ли загубили, нещата излизаха извън контрол. Може спокойно да се заяви, че Кръстев предотврати Армагедон в съблекалнята. Мисля, че с това отговарям на всеки, който казва, че юношите ни са по-зле от чужденците (Сукуна?) и не са за решаващи мачове.
Митов
Не искам да го казвам, но с Ели този мач го губехме. Титулярен състав - почти перфектно. Краев дано запуши устите на критиците си. Единствено не съм съгласен с конфигурацията на защитата и поставянето на Роман отново на бека. Престанете да го правите! Това е идиотия. Смените. Пак ще спомена името на Елин, но говоря за Митов. Ели, а защо само той?, щеше да пусне първа смяна към 70-та минута

Не знам какво им е казал на почивката, но излязоха крайно мотивирани и мисля, че ЦСКА-София (София) го разбраха.
Отбор, играчи
За вратаря казах. Яблонски. Говорейки за Ели, Яблонски нямаше да е в "Левски", ако не беше Елин. Аз и няколко други човека смърдяхме тук какъв централен защитник, като ни трябват бекове и плеймейкър. Мисля, че Топчо ни запуши устите с този мач и с контузиите де се отвориха. Яблонски е научен играч. Малко ми става кофти, като го гледам, защото в Яблонски виждам всичко това, което бг футболистите не са. А Яблонски даже и не е някакъв хипер-мега играч. Просто той е НАУЧЕН. Технически и тактически грамотен. Гледайки го него, може да разбереш какво означава средно-европейски футбол и колко сме далеч даже от СРЕДНОЕВРОПЕЙСКО ниво.
Костадинов и Краев обраха много топки. Именно с Мечката е свързана една от най-радостните новини след мача. Мечката остава! Един от най-работливите играчи, идвали в последните години. За Нар, Аденидже и Сукуна... айде да не си развалям настроението. Нищо не искам да казвам.

Публиката и оттук накъде?
Публиката се върна на трибуните. Левскарите запушиха устите на оная килимявка и на финия тъпак. Айде, носи "Хуауей". Ама няма, нали? Що си един Лупи! Сега какво ще кажеш, господин Финяга, а?
Не съм оптимист обаче в дългосрочен план. Предвиждането ми е, че Митов няма да го оставят. Дано греша. Тази победа може да има психологически ефект и то огромен, но Нар, Сукуна, Тунде и Мехдито, Огнянов, няма да се научат да играят по-грамотен и добър футбол. Късата скамейка ще продължава да ни яде главата. Гочето го каза най-точно:
"Левски си купи време" https://topsport.bg/levski/georgi-vasil ... vreme.html
Това е истината. Това е една победа просто. Да, както казва Наско, щеше да стане страшно, ако бяхме паднали. И в тази връзка, да, тази победа идва в точния момент, но какво правим оттук-нататък? Битката е спечелена, но войната едва сега започва. И победа във войната не означава титла, поне за мен. Победата ще означава този отбор да стане като юмрук и това вдигане срещу "–" да не е моментно изригване.
Поздравяваме капитана ни Роман за това, че посвети победата на Ели. Тоест, Ели се маха съвсем от "Левски", така ли?