metodito написа:...
Ние не направихме даже опит за летене. Добре, че не играха Сисиньо и Лукоки, но според мен... ок, вероятно идеята на Генчев е да измъкне едни сигурни три точки. Което се получи.
Къде е информацията за контузии на Сисиньо и Форстър? Може би съм я пропуснал.
Относно това как нямаме опции за рутиране... А Насиру, Мазурек, Петков и Здравко какво са? Ние излизаме в една 11-орка почти всеки мач, човек. Изключение направи купата. Въобще, ако се търсят оправдания, пътища много.
Сисиньо и Лукоки се контузиха, а Форстър направи най- силния си мач и е изчерпан физически и най- вече психически. Генчев разбира от футбол и мисля, че тепърва ще се доказва в професионален аспект. Като има равностойни замеснници нормално е да не рискува. Така съхранява физически игралите и стимулира неигралите в предишния мач.
Относно нашите опции за рутиране... Ти сериозно ли? Казваш Насиру, Мазурек и Здравко, аз добавям Алар, Чандъров, Юруков и Найденов. Общото между тях е, че в момента нито един от тях в момента не е готов за игра в отбор с претенции. Кой от тези хубавци е равностоен на титулярите? Алар на Робърта, Насиру на Стаси, Юруков на Тиам, Мазурек на Нашименто и т. н. Сигурен съм, че всеки има причина да не е готов- едни бавно се аклиматизират към България, други- към Левски, трети- към Хубчев. Дали са още млади или отскоро в страната това не бива да им служи за оправдание. Има една приказка, че който иска намира начин, който не иска намира приичина. Как Холмар преодоля контузията, как Слави вече е почнал тренировки? Те използваха ли контузиите за оправдание? Опира до характер. Виж как М. Д. Петков влиза в мач, със завиден хъс, самочувствие, арогантност дори и как страхливо като наконтена булка пред олтара пристъпва Юруков. Усещаш ли разликата между двамата? От резервите в момента само Михайлов, Костов, М.Д. Петков и на кантар Мазурек имат и показват качества за първия отбор. Тъй като днес оповестиха, че средствата за зимна селекция са силно съкратени за сметка на изплащане на дълговете, мисля че скаутите трябва да се насочат към вътрешния пазар. Явно зимата ще привлечем само обещаните трима (дано!) и някой с изтичащ договор като Езе, например. (Аз лично предпочитам Малембана). Два бека и един дефанзивен- това са крайно необходимите. Особено след като началниците са казали да се използват привлечените до момента въпреки изоставането от делиорманци. Несъмнено директивата за този сезон е ЛЕ, което на практика е абдикация от титлата. Предпочитам бавно, сигурно и напред, пред фоейрверки, изхвъляния, обещания и треньорски смени на тримесечие.