Войната в Украйна

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Потребителски аватар
icko65
Контакти:

Re: Войната в Украйна

Мнениеот icko65 » 17 авг 2022 20:18

pomiqrat написа:Колко е хубаво в Русия. Няма дългове, няма гейове, норвежци не могат да ти откраднат децата, един човек решава всичко, има газ и петрол в изобилие, и Менделеевата таблица извипа от земята, но шибаняците не емигрират натам и все ги влече да работят за €2 000+ на месец в прогнилия Запад...

Ще си говорим след 10г...Що тей тия дето работят за 2000+ в един момент се връщат а не остават да живеят в лъскавия и прекрасен запад..
Черно море-вицешампион на България за 2024г. и първи шампион на България

Потребителски аватар
pomiqrat
Контакти:

Мнениеот pomiqrat » 17 авг 2022 20:25

Защото доходите в България вече са високи и не е нужно да работят на чуждо място, ако ножицата на приход-разход не е голяма.
4 000 и пак ми задай същия въпрос.

Става въпрос за 1989 г. :lol: :oops: :lol:
Drunken_Master написа:а доходът на глава от населението - 7500 долара годишно (повече, отколкото през 2011 г.)

Drunken_Master написа:България щеше да е 50-60 млн., ако не бяхме под Османско робство.

goshev
Контакти:

Мнениеот goshev » 17 авг 2022 20:43

Като започне някой да дава примери с БВП и кредитни рейтинги веднага става ясно, че е пълен гьон в икономиката. За тези неща няма някакъв единен световен стандарт за изчисление, не може и да има. А преизчислението в долари е най-голямата простотия, но всичко това си е една наукообразна пропаганда за кухи лейки.

Потребителски аватар
Groucho
Контакти:

Мнениеот Groucho » 17 авг 2022 20:53

The law on collaborationism came into force on Aug. 16. According to it, acts of collaborationism will be punished by up to 15 years in jail. According to the Interior Ministry's spokesperson Alyona Matveeva, a person can be convicted for urging people to support the Russian military, taking or distributing Russian humanitarian aid, or providing Russia with information about the Ukrainian military.

https://kyivindependent.com/uncategoriz ... orationism

Демек, ако си украинец и децата ти гладуват в Луганск примерно, не трябва да взимаш храна от руснаците, че мое после те осъдят на 15 години затвор. По-добре да гледаш как децата ти гладуват. Западните демократи би трябвало бурно да аплодират тоя закон на ЕленскиИзображение

Отделно принудителната депортация от териториите на донецка област, която нареди Еленски. Фронтът наближава, а пустите донецкчани не искат да се евакуират в посока Киев и ЛвовИзображение

Потребителски аватар
Soulen
Контакти:

Мнениеот Soulen » 17 авг 2022 22:44

Colonelcassad написа:
THE G.A.M.E написа:Русия: БВП на човек ( това е реалната стойност, какво се пада на всеки руснак, средно ) ... 30 013 $ -> 58-мо място в света.
САЩ: 76 017 $ -> 9-то място в света.

Ето ти още една статистика, па белким спреш да задаваш тъпи въпроси:

Държавен дълг на глава от населението:

САЩ - 60 526 долара на човек

Русия - 3 700 долара на човек, един от най-ниските в света.

В челната двайсетица по държавен дълг на глава от населението са също Япония, UK, както и всички европейски васали.

Анализирането на националните дългове показва, че много държави оцеляват благодарение на заеми, които дават възможност на правителствата да покрият недостига на бюджет, без да увеличават данъците или да намаляват публичните разходи.

От правителствата обаче се изисква да връщат заетите пари с лихва. В случай че скокът на лихвените проценти или икономическият растеж стагнират, нивата на дълговете могат да достигнат неустойчиви нива. Това тепърва ще го гледаме, този процес започна.

Тоест държавата е по-добре да няма дългове и аз да мизерствам, вместо да тегли милиарди и да живея добре?

Хич не ме вълнува след колко години ще се връщат. Първо на първо, САЩ няма да върне нищо, така че ще си живея добре, а друг ще плаща сметката. Ама сигурно разбираш повече от икономистите на Запада.

Откъде се появявате такива лаладжии не знам.

Колкото ти е по-голям дълга, толкова по-развита държава си общо взето. Погледни топ 10.
Sisi 1914 написа:Иначе Ливърпул показа с играта си как се побеждава лидера във Вл.
Честито на всички, които подкрепят отбора от Бирмингам!
:P

Colonelcassad
Контакти:

Мнениеот Colonelcassad » 17 авг 2022 22:55

Soulen написа:Тоест държавата е по-добре да няма дългове и аз да мизерствам, вместо да тегли милиарди и да живея добре?

Хич не ме вълнува след колко години ще се връщат. Първо на първо, САЩ няма да върне нищо, така че ще си живея добре, а друг ще плаща сметката. Ама сигурно разбираш повече от икономистите на Запада.

Колкото ти е по-голям дълга, толкова по-развита държава си общо взето. Погледни топ 10.

Чукча писател, не читател!

Бях постнал едно интервю с Реймънд Далио, американски милиардер, инвеститор и мениджър на най-големия хедж фонд, който не е съгласен с твоето диванно мнение. Върни се и го прочети!

Потребителски аватар
Thsmith
Контакти:

Мнениеот Thsmith » 17 авг 2022 23:01

Soulen написа:Тоест държавата е по-добре да няма дългове и аз да мизерствам, вместо да тегли милиарди и да живея добре?

Тук не съм съгласен. И дълговете се трупат основно понеже либералите раздават пари на паразити. След това се помпа инфлацията за да може да се плащат дълговете и съответно те да се обезценяват. Категорично не смятам, че държавите трябва да правят бюджет с предвиден дефицит и перото от което трябва да се пести е именно социалното + държавната роля в здравните отрасли.
[center][wrapimg=]https://s31.postimg.cc/edpbxz4ob/Avatar_250.png[/wrapimg]

Sometimes democracy must be bathed in blood.

A.Pinochet[/center]

Потребителски аватар
JimBeam
Контакти:

Мнениеот JimBeam » 17 авг 2022 23:03

bubka написа:Кво става с контраофанзивата в Херсон?

Що за глупости пишете? Тези неща не става от днес за утре и ако има някакви такива опити това ще е есента или късната есен, за да може и подкрепленията да се бавят заради лошото време през есента в тази част на света. Това ви го говорихме още от преди 2 месеца, че ако има някаква контра атака то ще е есента, за да може да натрупат техника, войниците да се обучат и т.н. Това не ти е видео игра като тръгваш без да спираш.

ReBorn1982

Мнениеот ReBorn1982 » 17 авг 2022 23:11

Извинявай, кентъкски бърбъне, ама Зельонски нали нареди до септември южна Украйна да е освободена ??! И именно заради това Украйна събра 1 млн. армия и започна херсонската контраофанзива ??! Цитирам ти все украински твърдения ....

Потребителски аватар
Groucho
Контакти:

Мнениеот Groucho » 17 авг 2022 23:13

Убу, че сте налични няколко умни глави тук, че да няма само глупости в темата.
Подкрепленията ще се бавят заради лошото време, а офанзивиращите няма да се бавят заради лошото времеИзображение
Ще трупат техника, а руснаците ще гледат и ще си бъркат в носаИзображение

Велик Бобо престана нещо да пише. Мое се сърди или бойкотира...
Дано му мине до септември и да се появи да пусне новината за пристигането на двата английски бойни кораба, подарък за украинската армияИзображение

Между другото, понеже се коментират стандарти: добрият такъв на Западна Европа се дължи и на десетилетия снабдяване с евтини ресурси от Русия. Сега ще карат от Австралия кюмюр и газ.
Последна промяна от Groucho на 17 авг 2022 23:16, променено общо 1 път.

Върни се в “Свободна зона”