Тема за политика - Свят

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Потребителски аватар
bubka
Контакти:

Re: Тема за политика - Свят

Мнениеот bubka » 13 апр 2022 22:32

bobonikolov написа:
bubka написа:
bobonikolov написа:
Groucho написа:
bobonikolov написа:Бил е. Вече не е от поне година. Миналата година е арестуван за шпионаж и подривна дейност. Наложени са му санкции, като свръзано с Путин лице да не може да извършва сделки в ЕС. Затова е използвал името на жена му.

Да е, ок, шпионаж и подривна дейност.
При други обстоятелства този щеше да е обявен за герой от Запада, както споменатия от теб НавалниИзображение

А, да не се правим, че сме на 2.5 годишна възраст. Достатъчно е САЩ и Великобритания да си сменят интересите.
Както става с Венецуела и Иран в момента. Там диктатори и тероряги има ли? Защо САЩ им правят мили очи?
Иран преди 40-на дни обстреляха Ирак с ракети. Забележка нещо от Вашингтон?
Или са пропуснали тази военна дейност на Иран, при положение, че се писа, че ракетите са падали много близо до американска база/дипломатическа мисия на САЩ в Ирак?

Илюзията за "западната демокрация и ценности" се изпариха съвсем някъде в дните между забраната на руски котки и руски дърветаИзображение

Пак казвам, ОК съм някой да напише, че трябва да му се вземат имотите, защото е руснак или близък до Путин, ама "санкции, шпионаж, подривна дейност"... Няма нужда от подобни смехории, за да се извърти, че някое от сегашните действия на една от двете страни в конфликта има нещо общо със спазване на някакъв законИзображение

Ами коментираме ситуацията сега. То е ясно, че интереса клати феса за големите държави ама да моя интерес няма да се смени никога. Става ми смешно как ЕС плати санирането на едно 70% от българите, улици, канализации, пътища плати, една редица западни компании отворина офиси в София - IBM, HP, Bosch, Visteon и т.н. обаче все Русия му е мила на българина. А Русия в това време му дърпа кинти от джобчето с монополиста Лукойл за бензина и ГАЗПРОМ с цените за газта за парно и гориво ама карай той Запада виновен за всичко. Удобно пропуска, че проруските проксита му докараха две национални катастрофи само между 1989 и 1999 година и още 3 банкови фалита през "хубавия" комунизъм. Бързо забравиха някои хора режима на тока, опашките за хляб, кисело, прясно мляко чакането за кола и апартамент по 18 години. Забравиха и как искаха да ходят да работят в Либия и Сирия защото там властваше "прогнилия" долар и как си уреждаха всичко с кражби и връзки от многото "имане" по онва време. За лагерите в Белене и Скравена даже няма и да започвам. Кажеш виц за Бай Тошо - нарамиш кирката на рамо в някоя каменоломна за 5-10 години "обществен труд".....

А ти защо избяга от БГ точно по времето на ЕС.

Защото България може да е в ЕС тялом, но духом е още в праисторическата ера. Защото българина така и не усвои елементарни европейски ценности като спазване на закона например. Защото в България ако не крадеш си идиот. Ако не прецакаш някого си идиот. Ако не дадеш рушвет на полицията си загазил. Защото ми писна да гледам и слушам простаци и ганьовци. Защото, когато работех там в малка община станах свидетел на най-големите "игри". Зашото съм бил принуждаван да правя нелегални неща. Защото станах свидетел как мои роднини си загубиха работата по политически причини и след това не можеха да си намерят друга, защото където и да отиваха в тяхното малко населено място, предишния им работодател, който беше кмет се обаждаше и "нареждаше" на фирмите да не ги вземат, защото няма да видят повече общински пари за поръчки. Защото докато стоях на спирката до мен стоеше доказан убиец на свобода. Да ти дам ли още причини? ЕС не е само съюз от държави. ЕС е ценности, които българина няма и няма да има скоро.

И ти като напусна как помогна нещата да се оправят в положителна посока?

Според теб какво си мислят в момента хората в Ню Йорк, които знаят, че са стояли преди няколко сутрини до мангото разстрелял десетина човека в метрото? В САЩ ценностите определно са "по-грандиозни", тук убиваш един човек, там десетина и повече.

Как така хора биват отстранявани по политически причини. Нали политиката ни е проевропейска и прозападна? Вероятно знаеш, тъй като каза, че си запознат с всичко в БГ, че конкретно ГЕРБ е оригинално германски проект на определни НПО-та там. Как западен политически проект позволява такива неща? Мислех, че само руските го правят.

Защо не си намери работа в някоя от западните компании, които си изброил. Можеше да се преместиш в София или Пловдив и да започнеш там. Не е толкова трудно.
[offtopic][wrapimg=]http://cdn.makeagif.com/media/3-15-2014/9rWODJ.gif[/wrapimg][/offtopic]

Потребителски аватар
Thsmith
Контакти:

Мнениеот Thsmith » 13 апр 2022 22:40

Истината е следната. Европа, Запада и демокрацията имат много кусури. Идват с много широка палитра от добри, лоши, ужасни и много добре "неща". Това се отнася за всеки спектър от нашето ежедневие. Глупаво е да се обобщават като добри или лоши с оглед на това, което е пред очите ни за последно. Позитивите обаче многократно надхвърлят негативите, поне за мен. Не съм видял и по-добра опция, която да предложи други варианти за развитие. От друга страна, всичко което идва от Раша е ужасно бедствие. Освен курвите, няма абсолютно нищо полезно или качествено, което да се прихване от тях, нещо за което да бъдат използвани или давани за пример, нещо от което да извлечеш дадена полза и да напреднеш. Точно обратното, идват само злини. Това е голямата разлика. Едната страна носи позитиви и негативи, а другата само негативи и то на квадрат. Много хора може да не се съгласят сега, но в един момент ще го признаят. Поне ако искат да са откровени със себе си.

Вертеп с бензиноколонка, що е то?
[center][wrapimg=]https://s31.postimg.cc/edpbxz4ob/Avatar_250.png[/wrapimg]

Sometimes democracy must be bathed in blood.

A.Pinochet[/center]

Потребителски аватар
Drunken_Master
Контакти:

!

Мнениеот Drunken_Master » 13 апр 2022 22:46

Смити, късогледата продажба на Нефтохим, по кое време беше, че съм забравил. Иначе е ясно, че пак Русия е виновна, ама все пак да питам...
THE G.A.M.E написа:Наименованията "булгар", "болгар", "балгар", "бугхар, "блкхар" и подобни, датират още от "преди Христа".
Изображение

Потребителски аватар
pomiqrat
Контакти:

Re: !

Мнениеот pomiqrat » 13 апр 2022 22:51

Drunken_Master написа:Смити, късогледата продажба на Нефтохим, по кое време беше, че съм забравил. Иначе е ясно, че пак Русия е виновна, ама все пак да питам...

Изображение
4 000 и пак ми задай същия въпрос.

Става въпрос за 1989 г. :lol: :oops: :lol:
Drunken_Master написа:а доходът на глава от населението - 7500 долара годишно (повече, отколкото през 2011 г.)

Drunken_Master написа:България щеше да е 50-60 млн., ако не бяхме под Османско робство.

Потребителски аватар
ivan56
Контакти:

Мнениеот ivan56 » 13 апр 2022 22:55

Drunken_Master написа:Бобо Николов бил наясно с процесите в страната повече от доста хора. Дотук добре. Сега, обаче и причината - понеже следял медиите онлайн !? Играчор, ти наясно ли си, че 85% от медиите са на Тиквата и Дебелия ? Има останали разни 15% (я има-я няма), като Евроком, дето да дадат и "други гледни точки"...
Колкото до Русия, единствено желая да мине пак Дунава. Нека да има пак нов Народен съд и боклуците крали и предавали нашата страна да си получат заслуженото както едно време. Костов, Тиква, Пешо Коня, Станишка, Доган... сите под ножа ! Ама искам буквално да бъдат избесени пред НС, за да служат за назидание.

Евроком където кани Пасков да разправя как умрели пушат цигари и Копейкин да вие като линейка. :D
Тука вече е с тризнаци Сиса :lol:
Drunken_Master написа:
SSS написа:Ти сам натъртваше,че си адски сериозния човек с тризнаци и си управител на гурме ресторан

това е от един друг форум,момчето тръгва да звъни на бившето ми работно място "за да докаже нещо"...

Потребителски аватар
Drunken_Master
Контакти:

!

Мнениеот Drunken_Master » 13 апр 2022 22:58

ivan56 написа:Евроком където кани Пасков да разправя как умрели пушат цигари и Копейкин да вие като линейка. :D

Не, Иване... Евроком заради Диков, Береану, Кулезич, Колев, Ахчиева и т.н. защото показват неща, свързани с ГЕРБерската сган, които другите медии не смеят...
Пък това, кой кого бил канил, не мисля, че ти си човека, който да казва, кого да канят и кого не.
THE G.A.M.E написа:Наименованията "булгар", "болгар", "балгар", "бугхар, "блкхар" и подобни, датират още от "преди Христа".
Изображение

Потребителски аватар
pomiqrat
Контакти:

Мнениеот pomiqrat » 13 апр 2022 22:59

Drunken_Master написа:
ivan56 написа:Евроком където кани Пасков да разправя как умрели пушат цигари и Копейкин да вие като линейка. :D

Не, Иване... Евроком заради Диков, Береану, Кулезич, Колев, Ахчиева и т.н. защото показват неща, свързани с ГЕРБерската сган, които другите медии не смеят...
Пък това, кой кого бил канил, не мисля, че ти си човека, който да казва, кого да канят и кого не.

Изображение
4 000 и пак ми задай същия въпрос.

Става въпрос за 1989 г. :lol: :oops: :lol:
Drunken_Master написа:а доходът на глава от населението - 7500 долара годишно (повече, отколкото през 2011 г.)

Drunken_Master написа:България щеше да е 50-60 млн., ако не бяхме под Османско робство.

Потребителски аватар
bobonikolov

Мнениеот bobonikolov » 14 апр 2022 00:40

bubka написа:
bobonikolov написа:
bubka написа:
bobonikolov написа:
Groucho написа:
bobonikolov написа:Бил е. Вече не е от поне година. Миналата година е арестуван за шпионаж и подривна дейност. Наложени са му санкции, като свръзано с Путин лице да не може да извършва сделки в ЕС. Затова е използвал името на жена му.

Да е, ок, шпионаж и подривна дейност.
При други обстоятелства този щеше да е обявен за герой от Запада, както споменатия от теб НавалниИзображение

А, да не се правим, че сме на 2.5 годишна възраст. Достатъчно е САЩ и Великобритания да си сменят интересите.
Както става с Венецуела и Иран в момента. Там диктатори и тероряги има ли? Защо САЩ им правят мили очи?
Иран преди 40-на дни обстреляха Ирак с ракети. Забележка нещо от Вашингтон?
Или са пропуснали тази военна дейност на Иран, при положение, че се писа, че ракетите са падали много близо до американска база/дипломатическа мисия на САЩ в Ирак?

Илюзията за "западната демокрация и ценности" се изпариха съвсем някъде в дните между забраната на руски котки и руски дърветаИзображение

Пак казвам, ОК съм някой да напише, че трябва да му се вземат имотите, защото е руснак или близък до Путин, ама "санкции, шпионаж, подривна дейност"... Няма нужда от подобни смехории, за да се извърти, че някое от сегашните действия на една от двете страни в конфликта има нещо общо със спазване на някакъв законИзображение

Ами коментираме ситуацията сега. То е ясно, че интереса клати феса за големите държави ама да моя интерес няма да се смени никога. Става ми смешно как ЕС плати санирането на едно 70% от българите, улици, канализации, пътища плати, една редица западни компании отворина офиси в София - IBM, HP, Bosch, Visteon и т.н. обаче все Русия му е мила на българина. А Русия в това време му дърпа кинти от джобчето с монополиста Лукойл за бензина и ГАЗПРОМ с цените за газта за парно и гориво ама карай той Запада виновен за всичко. Удобно пропуска, че проруските проксита му докараха две национални катастрофи само между 1989 и 1999 година и още 3 банкови фалита през "хубавия" комунизъм. Бързо забравиха някои хора режима на тока, опашките за хляб, кисело, прясно мляко чакането за кола и апартамент по 18 години. Забравиха и как искаха да ходят да работят в Либия и Сирия защото там властваше "прогнилия" долар и как си уреждаха всичко с кражби и връзки от многото "имане" по онва време. За лагерите в Белене и Скравена даже няма и да започвам. Кажеш виц за Бай Тошо - нарамиш кирката на рамо в някоя каменоломна за 5-10 години "обществен труд".....

А ти защо избяга от БГ точно по времето на ЕС.

Защото България може да е в ЕС тялом, но духом е още в праисторическата ера. Защото българина така и не усвои елементарни европейски ценности като спазване на закона например. Защото в България ако не крадеш си идиот. Ако не прецакаш някого си идиот. Ако не дадеш рушвет на полицията си загазил. Защото ми писна да гледам и слушам простаци и ганьовци. Защото, когато работех там в малка община станах свидетел на най-големите "игри". Зашото съм бил принуждаван да правя нелегални неща. Защото станах свидетел как мои роднини си загубиха работата по политически причини и след това не можеха да си намерят друга, защото където и да отиваха в тяхното малко населено място, предишния им работодател, който беше кмет се обаждаше и "нареждаше" на фирмите да не ги вземат, защото няма да видят повече общински пари за поръчки. Защото докато стоях на спирката до мен стоеше доказан убиец на свобода. Да ти дам ли още причини? ЕС не е само съюз от държави. ЕС е ценности, които българина няма и няма да има скоро.

И ти като напусна как помогна нещата да се оправят в положителна посока?

Според теб какво си мислят в момента хората в Ню Йорк, които знаят, че са стояли преди няколко сутрини до мангото разстрелял десетина човека в метрото? В САЩ ценностите определно са "по-грандиозни", тук убиваш един човек, там десетина и повече.

Как така хора биват отстранявани по политически причини. Нали политиката ни е проевропейска и прозападна? Вероятно знаеш, тъй като каза, че си запознат с всичко в БГ, че конкретно ГЕРБ е оригинално германски проект на определни НПО-та там. Как западен политически проект позволява такива неща? Мислех, че само руските го правят.

Защо не си намери работа в някоя от западните компании, които си изброил. Можеше да се преместиш в София или Пловдив и да започнеш там. Не е толкова трудно.

Kогато аз напуснах някои от тези компании още ги нямаше. Беше в средата на кризата и безработицата беше до небето. Както и да е не съм длъжен да давам повече обяснения защо съм напуснал. На кратко не ми е присъщ нрава и начина на мислене на повечето българи. Това аз няма как да го променя. Това се променя колективно. Започва се още от деца и така докато не израснат няколко чиатви некрадливи, неподкупни поколения. Обществото обаче, още не е съзряло за това. Оня в метрото от вчера може и да е седял до хората, но сега ще е в панделата и ще лежи до живот. Няма да се разкарва пак по улиците ако го хванат.

Потребителски аватар
ivan56
Контакти:

Мнениеот ivan56 » 14 апр 2022 01:26

Drunken_Master написа:

Ти си луд, бре.
Евроком и независима телевизия-Хахаха.
Като ми отговориш Сашо Диков(когото аз като цяло харесвам) при кого е на хранилка, тогава се включвай.
И да обобщим в тази телевизия свободна се излъчват откровени лъжи от псевдо капацитети като Пасков. Факт.
Тука вече е с тризнаци Сиса :lol:
Drunken_Master написа:
SSS написа:Ти сам натъртваше,че си адски сериозния човек с тризнаци и си управител на гурме ресторан

това е от един друг форум,момчето тръгва да звъни на бившето ми работно място "за да докаже нещо"...

Потребителски аватар
Drunken_Master
Контакти:

Евроком

Мнениеот Drunken_Master » 14 апр 2022 03:09

Стига и ти, с тоя Пасков, дори не съм му гледал видеата...
Какво разбираш под "на хранилка" !? Понеже дава ефирно време на мафиоти като Васил Божков и Цветан Василев ли ? ОК, да приемем, че е така. Но не смяташ ли, че когато Кешев, Тиквата и Цацата мятат такива обвинения към тях, барабар с всички медийни бухалки у нас, не е редно тия двамата да могат и по някакъв начин да се защитят. Нали уж сме демократична държава ? Ти гледал ли си поне едно от техните интервюта при Сашо Диков ? Как си обясняваш факта, че и двамата толкова много искат, да говорят пред съда, а фактически никой не им дава думата. Специално в делото на Василев са омешани сума ти депутати (включително бивши министри като Каракачанов и т.н.) И сега кулминацията, Ванка ! Косьо Симеонов - адвоката на Цветан Василев вика: "От близо година карам прокуратурата, да се направи видеоконферентна връзка в съда и да бъде разпитан моят клиент, г-н Василев, но прокуратурата ми отказва с думите "това ще попречи на разкриване на обективната истина". Нямам представа как обясненията на един обвиняем могат, да попречат, да се разкрие обективната истина !?
Изображение

Върни се в “Свободна зона”