realno написа:1. Футболните отбори може да нямат личност като човек, но имат идентичност. А вашата е на Литекс. Дори да се смени юридическото лице, идентичността се запазва. Сега по ясно ли ти стана?
2. Когато стане въпрос за юридически лица, от една страна се отричате от тях, защото ви свързват с Литекс, а от друга страна ги използвате и наричате "юридически схеми и хватки" за да избегнете 30 мил дългове. Последно?
3. Казвате, купихме емблемата, която е била заложена от ЦСКА и затова вече сме истинското ЦСКА. Това означава ли , че когато
ЦСКА е заложил емблемата е спрял да бъде ЦСКА и сте подкрепяли друг отбор? Означава ли, че до като е била заложена емблемата, а вие сте я носили на гърдите си е било незаконно?
1.Не мога да разбера дали се базикаш или верно не разибраш нищо?
Нашата идентичност очевидно е на ЦСКА! Всички ние от футболистите през всички назначени в клуба, ръководството, юношите и феновете се идентифицират с ЦСКА! Пак бъркаш понятията. Идентичността на хартия е предварително зададена фикция. Датата и мястото на раждане, името, гражданството и тн. са арбитрарно зададени при раждането, но те не определят кой си в личностен план.
Ние щяхме да бъдем Литекс, ако освен юридическото лице на Армията се бяха прехвърлили и феновете на Литекс със самосъзнанието на Литекс. Очевидно в конкретния случай става въпрос за обратното.
Ние всички сме фенове на ЦСКА, повечето от нас са потомствени цесекари. В клуба също хората са тясно свързани с ЦСКА, идентичността на този клуб по - нищо не се различава с тази на отбора от преди 10 години. Пак повтарям, тук няма промяна на идентичността! Нито аз, нито които и да е било друг си е променял идентичността. Единствената промяна е във юридическата форма. Хората постоянно си променят юридическата личност също като клубовете. Сестра ми се ожени и си смени името. Аз взех чуждо гражданство и си смених последната буква на фамилното име. По - всяко време можеш да си смениш името и адреса, независимо дали си човек, фирма или каквато там друга форма съществува. Единственото което не можеш да промениш е дата на раждане, но тя не те характеризира като индивид.
Смешно и нелепо е да сравняваш юридически лиса с физически такива.
2. Пишеш абсолютни глупости! От къде ги измисли тези 30 милиона? Опитваме се да избегнем да плащаме за далаверите на Лупи, става въпрос за огромните заплати и комисионни давани за Спрокел, Антонио Нилсон и Боладо. Българския съд отхвърли иска им и не ги вкара в листата на кредиторите. Напълно нормално е да се търсят правни вратички, чрез които да се избегне плащането на въпросните суми. Това също няма нищо общо с идентичността на клуба.
3. Поредната глупост! Клуба винаги си е бил един и същ, независимо от юридическото лице. Отговора на въпроса ти е НЕ! ЦСКА никога не е спирал да бъде ЦСКА! Независимо от юридическите промени. Съмнявам се, че имаш въображението и капацитета да разбереш какво точно имам предвид. ЦСКА е минал през множество юридически промени (както впрочем и останалите клубове), но идентичността на клуба не се е променяла.
Темата е изчерпана от към съдържание и не виждам смисъл да я коментираме.