TristaNNN написа:eelche написа:Днес гледах мачът на Рома с Шахтьор на "Олимпико".Рома се класира на 1/4 финал. Тайничко си пожелах европейски футболни вечери с участието на ПФК "Левски" през 2019.
Ами, последните действия на ръководителите ни подсказват, че пътя, по който сме поели, води именно натам. Няколко неща ме карат да мисля така:
1) Имаме треньор-тактик и прагматик, който многократно каза, че всичко това, което се прави от него и щаба му, има за цел да изгради един боеспособен и стабилен отбор в дългосрочен план. Роси загатна, че всеки, който чака бързи резултати и титли, ще има да почака, но дойде ли този момент, Левски ще е една добре смазана футболна машина, която няма да бъде зависима от определени футболисти, постове и т.н., а ще има един изграден и устойчив игрови облик, който би трявало, според мен, да направи тима константа в борбата за златото и фактор в ЕКТ. Най-вече в ЕКТ, защото там е парата и признанието за всеки един футболист.
2) Селекцията ни е направо мечта (...и това е зимната

) , което говори за много, ама много сериозни амбиции от страна на собственика да се постигнат целите, споменати по-горе. Аз не си спомням кога за последно сме имали такава дълбочина на състава, но не просто с гол пълнеж, а подплатена с качество. Никой не прави такава селекция, ако няма сериозни амбиции да постигне горните цели. И тук, понеже очаквам някой тиреец да се направи на остроумен, ще кажа, че ако целта е точене и фалиране на Левски, нямаше да се занимаваме с Обертан, Ривалдиньо и Ейлофсон, а щяхме да го караме по схемата на покойника с Джонго, Мбонго, Али баба и някой вреслив син треньор-подлец, който да е параван на далаверата чрез интриги и инсинуации за пред привърженици и общество.
3) Собтвеникът ни, много прилично тихо и мирно си седи и търпеливо наблюдава какво се случва, без да афишира подобни амбиции, макар че то не е и нужно да го прави. Който има акъл в главата и сам ще се сети накъде сме поели. Пък и отделно от това, Русев вече се опари с приказките за козирката, така че - повече работа и по-малко приказки.
Така че, колега, нека щабът и футболистите да работят по план, пък майната им на резултатите до края на тая гнусна Дриша лига, удушена в "законите" на ЛовешкияФС и каузата. Нашата работа, ако имаме претенции да сме достойни привърженици на славния Левски футболен тим, е да подкрепяме момчетата и треньора. С вяра и търпение! Надявам се, че ще ни се отблагодарят подобаващо за това още тази късна есен, като ни пратят на някоя футболна екскурзийка в Германия, Франция или Италия.
Само Левски!