Мнениеот doktora25 » 22 юни 2022 22:28
Все пак да направя една рекапитулация на правителството през моите очи:
Положителното:
-Махане на зеления сертификат и ковид мерките, ситуацията с пандемията в момента. - това обаче до голяма степен е проблем който те създадоха (служебното правителство), както и шефовете им зад граница, действията им непосредствено след изборите във връзка с ваксинацията бяха нагли, и по най-долния начин предизборно бяха излъгали че са против зеления сертификат (аз самият бях за строги мерки, защото вирусът е реален, но неразграничаващи по никакъв начин ваксинирани от неваксинирани)
-Повишаването на пенсиите и МРЗ - можеше още да се желае, не съответства на нивото на инфлацията, до голяма степен нормативната база го предполагаше и други да бяха на власт пак най-вероятно щеше да го има, но парите са си пари, все е нещо и все пак е факт.
-Замразяването на цените на тока, парното и водата през зимата. - много важно нещо, пиша му положителна оценка, разбрах каква е била разликата с тези за бизнеса, не знам дали не беше възможно нещо подобно и за него да се направи, но по-добре за едните, отколкото за никои.
-Министъра на околната среда Сандов ми допадаше, въпреки принадлежността му към ДБ, разреши важна за мен и отлагана с години кауза със забрана фермите за норки. Като цяло моите политически възгледи са доста зелени, но позицията ми за зелената сделка е че зелената сделка е хубаво нещо, но трябва да бъде сделка, а не директива, т.е. всяка държава да си договаря сама условията гъвкаво спрямо националните си интереси и придържайки се към някакви крайни цели, рамки и план да си управляваме дотогава енергетиката свободно, както счетем за добре, търгувайки с когото си искаме и предвиждайки форсмажор като ситуацията в момента, а не да ни пускат те условията и ограниченията, ако е второто - по-добре да сме против нея
-Официалната позиция че няма да изнасяме директно оръжия за Украйна, до голяма степен заслуга на БСП.
-Гостоприемството към украинските бежанци конкретно го приветствам. Те са най-големите потърпевши от простотията и действията на целия свят буквално.
Отрицателното:
-Основното заради което исках оставката на правителството и ще искам оставката на всяко следващо е категоричното заемане на позицията на Украйна във военния конфликт, изказванията, провокациите, затварянето на въздушното пространство и придържането към самоубийствената общоевропейска санкционна политика, до голяма степен стояща в основата на инфлационната, енергийната, икономическата криза и провокираща разширяване на военния конфликт. Пледирам за позиция към "мир и неутралитет" и поведение, сходно на правителствата на Турция и Унгария.
-Свидетелствата за неявно изнасяне на оръжия са немалко и крайно притеснителни, засилващата се дейност на НАТО в страната и честите прелитания на военни самолети са неприемливи.
-Невижданата от времената преди 1989 г. политическа цензура, дирижирана от СЕМ и забраняване на медии, която не знам от 100 и някое място на кое ни е пратила свободата на словото.
-Новите антикризисни мерки са крайно недостатъчни и незадоволителни.
-Темата Македония, всичко свързано с нея и най-вече усещането което тя провокира че сме управлявани отвън, че тези които ни управляват отвън не ни уважават грам, изнудват ни с евросредствата и не ги интересуват националните ни интереси. Затова и аз не ги уважавам, техните интереси не ме интересуват и силно призовавам към намирането на надеждни и коректни партньори, от които ще имаме взаимна изгода.
-Не помня да сме имали по-слаб министър на образованието, макар че медиите не му обръщаха особено внимание. Обвинявам го главно в 2 неща: намерението за по-ранно започване на учебната година по западни аналогии - убийствена за родния туризъм мярка и второ - политиката за още по-силно обвързване акредитацията на университетските преподаватели основно с научните постижения - не, драги, добър педагог и добър практик може да бъде също толкова полезен преподавател от добрия учен, и едното, и другото трябва да го има, може и у различни хора. Именно откъсването на образованието от практиката е най-големият му проблем.
-Някои ще обвинят правителството в обратното, но аз ще го обвиня че още в първите дни около изборите имаше големи съкращения главно на нискоквалифицирани кадри в държавната администрация. На прага на кризите...
-Липса на напредък в борбата с корупцията и мафията, които бяха обявени като основни цели. Това е материя която ми е далечна, чужда и непозната, не е определяща за мнението ми за дадено правителство и за кого да гласувам, не ми е ясно какви конкретни стъпки трябва да се направят, съдебна реформа ми звучи на китайски, човек не трябва да говори, където не е компетентен, но все пак не е трудно да се види че резултати няма, за разлика от големи предизборни обещания.
-Значителното увеличаване на външния дълг, без да виждам в какво реално е вложен. Притеснява ме повече втората част на изречението, не разбирам достатъчно добре какви точно са реалните последици от първата част, но не би трябвало да са положителни. Това си е и предизборна лъжа.
-Против въвеждането на еврото съм, а правителството не беше.
-Спирането строежа на магистралите и вкарването им в дълги съдебни битки не е плюс.
Това е, разни назначения, дрязги, взаимни обвинения, всичко свързано с поведението на ИТН във връзка с тях, Каримански, БНБ-та и др. такива мен не ме вълнуват особено, макар че може би точно те изядоха главата на правителството. Не знам и какво е бъдещето, кой с кого би и не би управлявал. Никой не е казал и че ГЕРБ и ДПС биха сформирали екип, особено избирателите на първите. Стефан Янев се е позиционирал като консерватор, дано целите са му да подражава като идеи и политика на Виктор Орбан, искрено му го пожелавам, имаме крещяща нужда от такъв човек, ще следя изкъсо развитието и действията му, но смятам да гласувам сега категорично за Възраждане, като с оглед написаното по-горе друга аргументация не мисля че ми е необходима. Каквото и да се случи на следващите избори вярвам и съм почти сигурен, че моите идеи ще имат по-голямо парламентарно представителство.
Само Левски шампион!
Упамекано вън от Байерн!
Не на зимното часово време!
Не на здравния фашизъм!
Да на референдума за мир и суверенитет! Никога подлоги на САЩ!
Вън ПП, ИТН, ДБ, ГЕРБ и ДПС от България! Не на санкциите и цензурата!