Тема за политика - Свят

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

tmanolov
Контакти:

Re: Тема за политика - Свят

Мнениеот tmanolov » 02 мар 2022 16:11

delqnski47 написа:И като се прекръстиш на Хасан да запалиш Паметника на Шипка . Там не се знае костите на българи ли са на руснаци ли са, та пали всичко за всеки случай :!:

Не разбирам защо залиташ в такава крайност? Никой не иска да пали паметника на Шипка - за мен дори и Бузлуджа трябва да я има, щеше да е супер туристическа атракция. За да не ме разбереш погрешно - аз принципно харесвам руснаците, но не харесвам имерската им политика и това, че винаги са били в угода на сърбите. Ако си чел достатъчно за Берлинския конгрес, щеше да знаеш, че правят всичко възможно да им дадат Пирот, а за Ниш, който е изконно български, дори не отварят реч - той директно си се дава на сърбите, нищо че реката до него от векове носи името Българска Морава, а огромната горска местност - Българска гора!

Никой не отрича героизма на падналите войни (основно около Плевен и основно в третата атака, която направили за именния ден на престолонаследника, та отишли курбан едни 10 000 човека), никой не отрича, че 03.03 е празник - аз празнувам и Букурещкия мир от 1886, и Брест-Литовския от 1918 на същата дата (и двата сключени на тази дата по изрично настояване на България), но и не мисля, че националният ни празник следва да е апотеоз на робска признателнсот към чужда държава, внушаващ ни, че от нас нищо не става!

Апропо, хайде сега си отговори колко ли силно са обичали Родината си онези българи в лятото на 1916, само 40 години след освобождението ни, които рамо до рамо с Хасановците от османската империя и Хансовците от Немската, са се били и не само са се били, ми са смазали от бой руснаците, сърбите и румънците в Добруджа. Нашата Добруджа. Представи си как 40 години след като дядо ти е посрещнал с хляб и сол руснака в дома си, като брат, избавил го от игото на турчина, ти си убил внука му, а вечерта си запалил цигарка с внука на онзи, дето е изнасилил прабаба ти (примерно). Трудно ли ти е да си го представиш - е, на онези българи преди 100 години не им е било трудно. Щото са обичали България, а не Русия или САЩ!

И като пишете с Съ нами Богъ и се мислите за армейци, пак прочети това, което ти си написал, и това, което аз съм написал - срам и позор са мнения, подобни на твоето, особено към внука на български царски офицер, правнук за комита в Македония и праправнук на опълченец!!!
Непринуден написа:
Не можеш да очакваш глуповато на физически лица като теб да отговаряме юридически.

Потребителски аватар
NOMER14
Контакти:

Мнениеот NOMER14 » 02 мар 2022 16:11

Не пипайте 3-ти март, макар че до 1977 година беше работен и учебен ден. Избраха го набързо за Национален празник комунистите, за да погалят себелюбието на Желю Желев. 6 и 22 септември бяха натикани в историята от БКП, за да не засенчват 9 и 23 септември. 24 май си остава истинският празник у нас, но не е необходимо да махаме 3-ти март - хубаво е да им ден почивка между Нова година и Великден.

Потребителски аватар
ivan56
Контакти:

Мнениеот ivan56 » 02 мар 2022 16:12

Значи руските и украински генерали, ще се обърнат в гроба, ако знаят какви ги върши тяхното джудже след близо век.
Да изпраща брадати мангали да колят и убиват православни христяни.
И на тия ли прасета сега трябва да благодарим?
Тука вече е с тризнаци Сиса :lol:
Drunken_Master написа:
SSS написа:Ти сам натъртваше,че си адски сериозния човек с тризнаци и си управител на гурме ресторан

това е от един друг форум,момчето тръгва да звъни на бившето ми работно място "за да докаже нещо"...

daduradam
Контакти:

Мнениеот daduradam » 02 мар 2022 16:12

Groucho написа:Аха, не искат да си купуват качествена храна хората.

Такова поведение демонстрират, с такова впечатление оставам.
Groucho написа:Като спрат да купуват най-евтиното сирене това направо ще промени мисленето на шефовете на българските мандри и те няма да блъскат вода и сухо мляко в смесите, за да максимизират печалбата.

Няма ли да фалират според теб въпросните шефове, ако никой не им купува продуктите ?

Groucho написа:Ам, защо се случи скандал около двоен стандарт при вноса на храните и Унгария се оплака, че от Германия към Източна Европа се пращат второ качество храни? Преди две или три години беше скандалът.

Скандалът не беше само за вноса на храните, а вносът на стоки като цяло, храни, козметични продукти, продукти за домашна потреба. Бутат ни ги, защото хората продължават да си ги купуват. А това защо се случва - не знам, не съм специалист. Не пазарувам от лидл, кауфланд и не мога да разбера хората, които го правят.

Но ме въвличаш в разговор, който можем да водим цяла нощ и доникъде да не стигнем. Изкоментирах каквото изкоментирах, защото ме подразни за пореден път да слушам как люксембургският българин много се е размечтал за митичния български домат, ошаф и от на баба му пъдпъдъчените яйца, но не му липсва да бачка за 300лв на месец, да се реди по магазините за банани и да чака за лада две години. Даже напротив, като прибира 10 камъка месечно му е много добре...И като ходи на почивка в Занзибар пак муй хубаво.
[wrapimg=]http://stream1.gifsoup.com/view6/4262317/friends-dance-o.gif[/wrapimg]

tmanolov
Контакти:

Мнениеот tmanolov » 02 мар 2022 16:16

Groucho написа:
daduradam написа:Когато масата хора не искат да си купуват качествена храна или не могат да си я позволят е нормално тя да не е достъпна в магазаните. Хора като теб ( и мен, хехе ) ще трябва да си я търсят под дърво и камък, това е. Не знам колко БАХ си върши работата, знам, че ако хората спрат да си купуват най-евтиното сирене то този продукт ще изчезне от пазара.
И да в Гърция има повече пастири, както и в Сърбия, Турция.

Аха, не искат да си купуват качествена храна хората. Повечето българи са забравили въобще какво е качествена храна.

Като спрат да купуват най-евтиното сирене това направо ще промени мисленето на шефовете на българските мандри и те няма да блъскат вода и сухо мляко в смесите, за да максимизират печалбата.

Овчарите - ок, да речем, че са повече у Гърция.
Ам, защо се случи скандал около двоен стандарт при вноса на храните и Унгария се оплака, че от Германия към Източна Европа се пращат второ качество храни? Преди две или три години беше скандалът.

Браточка, ти беше левскарче, нали? У нас няма живитновъдство и зеленчукопроизводство, има само зърнари, а като няма тях, няма как да имаш лека промишленост - това ти е ясно, нали? В малякия има, щото цялата им икономика е базирана на туризъм, а туризъм без хубава храна не съществува, освен алкохолния и наркотуризъм у нас. Що няма животновъдство и зеленчукопроизводство, са отделни въпроси, фактите са, че ги няма. Затова и нивото на храната у нас е такова. И ше става все по-зле. приеми фактите такива, каквито са. И за това сме виновни и ние, потребителите, щото свикнахме да ядем лайна, за да е по-евтинко. А и хората, дето да произвеждат, ги няма - отидоха да берат маслини и да гледат кози в Италия и Гърция. Децата им са с тях, селата обезлюдяха - обратният процес по връшане на село е почти невъзможем. Затворен кръг и толкова
Непринуден написа:
Не можеш да очакваш глуповато на физически лица като теб да отговаряме юридически.

Потребителски аватар
Groucho
Контакти:

Мнениеот Groucho » 02 мар 2022 16:22

ivan56 написа:Значи руските и украински генерали, ще се обърнат в гроба, ако знаят какви ги върши тяхното джудже след близо век.

Все едно сичко е черно и бяло в тоя сблъсък... Украинските генерали няма ли да се обърнат в гроба, че наследниците им се съюзяват с най-големия враг на Русия и дават територията си за бази на НАТО?

Леко неблагодарно идва, още повече, че повечето от днешната украинска територия им е подарена от чиновниците на СССР.
Леко неблагодарно идва и цялата инфраструктура, която е изградена от СССР да се предаде за ползване на НАТО.

Украинските генерали едва ли щяха да се въртят в гроба, ако наследниците им просто бяха казали, че ще пазят неутралитет във военните съюзи.

Ама не, искаме в НАТО и ако може Русия да продължи да транзитира през нас газ и да ни плаща транзитни такси, въпреки че ясно заявяваме, че искаме да сме и враг. Махаме паметниците на хора, свързани със СССР, въпреки че точно те са ни подарили 2/3 от територията.

daduradam написа:Няма ли да фалират според теб въпросните шефове, ако никой не им купува продуктите ?

Не, защото конкретно в храните българинът беше приучен с годините да не търси качество.
Просто ще си продават некачествената продукция по-скъпо.

Потребителски аватар
ivan56
Контакти:

Мнениеот ivan56 » 02 мар 2022 16:46

Groucho написа:
ivan56 написа:Значи руските и украински генерали, ще се обърнат в гроба, ако знаят какви ги върши тяхното джудже след близо век.

Все едно сичко е черно и бяло в тоя сблъсък... Украинските генерали няма ли да се обърнат в гроба, че наследниците им се съюзяват с най-големия враг на Русия и дават територията си за бази на НАТО?

Леко неблагодарно идва, още повече, че повечето от днешната украинска територия им е подарена от чиновниците на СССР.
Леко неблагодарно идва и цялата инфраструктура, която е изградена от СССР да се предаде за ползване на НАТО.

Украинските генерали едва ли щяха да се въртят в гроба, ако наследниците им просто бяха казали, че ще пазят неутралитет във военните съюзи.

Ама не, искаме в НАТО и ако може Русия да продължи да транзитира през нас газ и да ни плаща транзитни такси, въпреки че ясно заявяваме, че искаме да сме и враг. Махаме паметниците на хора, свързани със СССР, въпреки че точно те са ни подарили 2/3 от територията.

Украйна е суверенна и независима държава и може да си прави каквото иска, дали ще влиза в ЕС и НАТО си е лично нейна работа.
Ба, голямо плашило това НАТО.
Ако искаш да видим след падането на желязната завеса, НАТО и Русия колко конфликта са водили в Европа.
Стига с тия лакърдии как им била подарена територия, украинци има много преди СССР.
Ами като не им е кеф на руснаците да си направят нова газопреносна мрежа.
Задавал ли си въпроса, защо всички бивши съветски република се обръщат към Запада и членство в НАТО. За мен лично това е първо от страх от големият съсед и второ, че им е писнало да живеят по съветски тип. Дори и на руснаците в Русия им е писнало целият бюджет да отива за танкове и железа.
Вярвам, че голяма част от руснаците се срамуват от това което става в момента.
Drunken_Master написа:
SSS написа:Ти сам натъртваше,че си адски сериозния човек с тризнаци и си управител на гурме ресторан

това е от един друг форум,момчето тръгва да звъни на бившето ми работно място "за да докаже нещо"...

Потребителски аватар
Groucho
Контакти:

Мнениеот Groucho » 02 мар 2022 16:54

ivan56 написа:Ако искаш да видим след падането на желязната завеса, НАТО и Русия колко конфликта са водили в Европа.
Стига с тия лакърдии как им била подарена територия, украинци има много преди СССР.

Украинци може и да е имало, амо 2/3 от територията им е руска и полска. В момента влиза в границите на Украйна, защото чиновниците в СССР така са решили през годините.

Руснаците си направиха нова газопреносна мрежа, въпреки че САЩ всякак се опитваше да пречи на тази работа.

Финландия 75 години пази неутралитет и никой в СССР/Русия не тръгна да я превзема и анексира.

Пускай списък на войните на САЩ и Русия след разпадането на СССР.
Само недей да влизаш в буквализъм и да твърдиш, че НАТО не означава САЩ.

Потребителски аватар
ivan56
Контакти:

Мнениеот ivan56 » 02 мар 2022 17:20

Само да питам там където са и двете, на кой да ги записвам в тефтера :)
Drunken_Master написа:

Потребителски аватар
Groucho
Контакти:

Мнениеот Groucho » 02 мар 2022 17:25

ivan56 написа:Само да питам там където са и двете, на кой да ги записвам в тефтера :)

САЩ и Русия броим, защото САЩ командва НАТО.
Пускай списъка, след 91-а година, войните на двете държави по всички точки на света.
Хора не живеят само в Европа.

Върни се в “Свободна зона”