Мнениеот pomiqrat » 02 мар 2022 14:42
„През целия ми живот ни бяха казвали, че САЩ е ужасна страна – казва Виталий, отново пред Grantland през 2011-а. – Че това са изключително агресивни хора и че всички се стрелят по улиците. Казваха ни, че американците искат война с Русия и че ще ни вземат за техни роби. Аз също го вярвах и в един момент осъзнах, че може да ми се наложи да защитавам страната си от американците, които искат да завладеят целия свят.
И когато отидох там, не можех да разбера защо хората са толкова дружелюбни към нас, дори повече от руснаците! Страхотна храна, прекрасни плажове... Почувствах се като дете на Коледа. Винаги съм си мислил, че има само един вид сирене и то има само едно име – „сирене“. Но в супермаркетите там имаше стотици видове сирена! Щеше да ми падне челюстта. Когато се прибрах, всички ме питаха как е било в САЩ. По онова време за един руснак беше по-лесно да отиде на Луната, отколкото да пътува до Щатите. Хората се впечатлиха от всичко, което им разказах.“
Владимир допълва: „По онова време при нас беше дошъл командир от американската армия. Един ден му обясних, че още от 12-годишен стрелям с Калашников, мятам гранати, минавам през тунели, участвам във военни подготовки и уча какво се прави при танкова атака. Той ме погледна неразбиращо и ми каза: „Моля?!? Когато аз бях на 12, ходих в „Дисниленд“, за да видя Мики Маус! За какви неща мислите вие тук?“ Какво да кажа – подготвяхме се. Бяха ни промили мозъците".
4 000 и пак ми задай същия въпрос.
Става въпрос за 1989 г. :lol: :oops: :lol:
Drunken_Master написа:а доходът на глава от населението - 7500 долара годишно (повече, отколкото през 2011 г.)
Drunken_Master написа:България щеше да е 50-60 млн., ако не бяхме под Османско робство.