Тема за политика - България

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Потребителски аватар
fcb_bg
Контакти:

Re: Тема за политика - България

Мнениеот fcb_bg » 04 май 2022 23:28

El_Grande_Puyol написа:Кво се подигравате, Бойко както винаги е прав. Путин да е слушал...

Така е, тия милиарди кубици газ ги няма за нищо .
Нали няма да ги прекара с цистерни по построените си над 500 000 000 км магистрали?
Спрете да си хвърляте поне фасовете на земята.
Дедите ви не са ляли кръв тук за това.

ReBorn1982

Мнениеот ReBorn1982 » 04 май 2022 23:32

КирчУ "преговарял" със САЩ за "демократичен" LNG ........ колко неочаквано. Макар да ломоти пълни врели-некипели относно цената, ясно е, че ще е много демократична .... демек - висока. Освен ако САЩ не са открили начин как да я телепортират тая газ ..... щото другото е приказки за балъци.

Потребителски аватар
paceto
Контакти:

Мнениеот paceto » 05 май 2022 06:58

Смятаййй. Изображение

БОРИСОВ ПРЕЗ 2016-ТА: БЪЛГАРИЯ ЩЕ ДОБИВА ГАЗ И ЩЕ ИЗНАСЯ НЕФТ
https://www.youtube.com/watch?v=ZLJmOWJiOpg

El_Grande_Puyol

Мнениеот El_Grande_Puyol » 05 май 2022 13:31

Ами пак е прав Бойко. Ако комунистическата/руска агентура не беше саботирала нещата на всички нива, това вече щеше да е факт.

Потребителски аватар
boabbb
Контакти:

Мнениеот boabbb » 05 май 2022 13:44

paceto написа:Азерският газ от Гърция ще носи до 3 млрд, а може да се разшири до 5 млрд.
Не знам къде сте чели за 30.

3,5 ни е годишното потребление и това твоето ако беше вярно, изобщо нищо нямаше да се говори. Още повече, че "азерския" газ от Гърция не е точно от Азербайджан, а малко по-нагоре по картата :D Капацитета на TANAP е 16 млрд. куб. метра и се оказва, че 10 държави ще взимат оттам газ :D Киро, че е комичен, е ясно на всички, ама не му пригласяйте само да се излагате ...
Леевски, оле :lol: :lol: :lol:

Потребителски аватар
paceto
Контакти:

Мнениеот paceto » 05 май 2022 19:03

Аз чета каквото пише тук, а какво реално ще върви е друг въпрос.

По газопровода Гърция- България, дълъг 182 км,. страната ни чака цялото договорено количество евтин газ от Азербайджан. Капацитетът му е 3 млрд. кубични метра с възможност да расте до 5 млрд. кубични метра.

ReBorn1982

Мнениеот ReBorn1982 » 05 май 2022 21:28

Ти знаеш ли кога изтича тоя договор с фирмата на Газпром в Азербайджан ??

Потребителски аватар
paceto
Контакти:

Мнениеот paceto » 05 май 2022 21:56

Положението е зле и явно трябва на някакви силни лекарства да минава. Не знам дали са наистина негови думи, ама ако са не са добре нещата в главата му.

С Руско-турски поток Борисов закопал Путин

SIT DOWN COMEDY

Окуражен от събитията по света и у нас, Борисов видя шанс за завръщането си на голямата сцена и изнесе силен моноспектакъл, с който напомни на публиката за себе си.

В режим sit down comedy бившият премиер показа колко много иска пак да е национален лидер, да му се кланят и хора извън партията, да му целуват ръка професори и академици, а световни фигури да му отдават знаци на внимание. Тема на спектакъла му беше "Аз и Путин. По мое време беше друго".
Борисов искаше да убеди публиката, че по време на дългото си управление не е правил прекалено скъпи подаръци на Путин, с които е увеличил зависимостта на България от РФ.

Ето как се развихри пред журналистите и народа си великият комуникатор, ето какви тези изказа:
"Какво ми обясняват! Всичките са много смели сега, ама тръбата за Руско-турски поток аз я закопах в България, фактически закопах Путин и му диверсифицирах доставките. Нали искаме диверсификация? Това е реалната диверсификация, Путин по тая тръба доставя газ на Вучката и Орбан. 3 милиарда реално съм закопал, за да може България да спи спокойно. Много пъти съм казвал, че където минават тръби, там няма войни. Не ги гледайте Сирия и Украйна, там тръби има и войни има, защото няма политици от моя ранг. Ето тука е заровено кучето. Избирайте още некадърни политици и война може да ви докарат. Има си тънкости в тая работа. Аз когато съм подарил куче на Путин, съм го направил, за да му въздействам с добро. Да си играе с него, да го гушка и да го милва, не да се озърта кого да нападне.

Той тогава още и не беше полудял диктатор, дайте да гледаме в исторически контекст. По негово време Путин единствено Чечня, Грузия и малко негови си опозиционери беше разбомбил. И някой-друг жилищен блок, за сплотяване на нацията. Затова съм опитал с добро. Вече като не разбира от добро, реших да го закопая с тая тръба на Руско-турски поток, с двата крака да го вкарам в България, да знае с кого си има работа. Той и заради Лукойл е тежко зависим от България. Аз общо взето съм ни Лукойл ял, ни Лукойл мирисал, де. Всички знаят колко строг съм бил към Вальо Златев, колко данъци съм му събрал и така нататък. И пак казвам, да гледаме в исторически контекст. Хан Аспарух, когато дошъл в Северна Добруджа и боднал копието с конска опашка, какво е бликнало?

Руснаците тогава са били още в яйчниците на Историята. Поинтересувайте се и тогава питайте за диверсификация! Тогава руски държави не е имало, имало е български държави. Ама то трябват и държавници, не пръчки и канадски ливади. Нищо не намеквам, може и да греша. Ако лъжа нещо, Теменужка ще каже, тя поне има газова пътна карта, но я крие в сутиена. Фактът си е факт: цените хвърчат и това какво трябва да ни напомни? При Бай Бойково си беше най-добре, това е поуката, ама чакам сами да се сетите. Българският народ е мъдър и с малко подсказване ще се вразуми. Аз не съм Слави Трифонов по пет пъти да си обяснявам вицовете. Българинът е много интелигентен, аз на това разчитам!..." - приласка народа си комедиантът, обхванат от синдрома на сит даун.
Журналист, присъстващ на моноспектакъла, се опита да развие теза, че след двегодишно световно печатане на пари в ковид кризата и два месеца война в земеделски райони, няма как да се размине инфлацията. Но темпераментна колежка го перна зад врата, поиска му оставката, нарече го мисир и позор за професията, и целуна Бойко Борисов по мускула.

Изображение

ReBorn1982

Мнениеот ReBorn1982 » 05 май 2022 23:04

Ако няма видео, сто на сто е измислица. Той че е прост и ръси глупости, така е, ама чак пък толкова .... фалшиво е.

Потребителски аватар
paceto
Контакти:

Мнениеот paceto » 05 май 2022 23:14

Всъщност е някакъв вид иронична статия на фона на какви неща, които по принцип говори.
Ей от тук са ги взели и са го написали хуморески - https://www.facebook.com/boyko.borissov ... 4886985871 и тук https://www.facebook.com/boyko.borissov ... 590118586/

Това с цитата в снимката е точно от втория линк.

Върни се в “Свободна зона”