АНКЕТА: Искате ли Александър Томов в ЦСКА?

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

АНКЕТА: Искате ли Александър Томов в ЦСКА?

Да
139
70%
Не
61
31%

Общо гласове: 200

Потребителски аватар
danko_sot
Контакти:

Re: АНКЕТА: Искате ли Александър Томов в ЦСКА?

Мнениеот danko_sot » 17 юли 2013 22:25

vaskonti написа:Според мен Томов подготвя завръщането си от много по-отдавна. Абсолютно невъзможно е в петък да каже по вестниците, че има интерес, в събота и неделя да се видят вечерта на по бира и във вторник всичко да е готово. Няма как да стане това.
За съжаление, в последния месец според мен бяхме свидетели на една мелодраматична сценка с активното участие на Гришата. Смятам, че той изобщо не е имал сериозно намерение да влиза в ЦСКА, косвено доказателство за това е фактът, че Литекс си правеше солидна селекция точно по време на преговорите.
Томов е наясно, че феновете няма да го приемат просто така. Какъв е единственият начин да бъде приет сравнително добре? Само и единствено ако буквално извади ЦСКА от блатото на забвението. Или ако изглежда, че точно това е направил. Смятам, почти съм сигурен, че ЦСКА изобщо не е бил в такова драматично положение, както се изкарва. Да, има дългове, не беше добре, но чак пък пред закриване?? Според мен Томов се е уговорил с Ганчев да имитира едни преговори, които да завършат драматично с провал. Не забравяйте, че Гришата е кадър на БСП, чрез Нора Ананиева, както и Томов. А ролята на Титан е да казват, че не могат повече и ако не дойде някой, клубът си заминава. И така, драмата се разразява до невиждани висоти, Гонг излиза с жълта лента "Край, ЦСКА фалира", и буквално 1 час преди всичко да свърши...се появява Томов. Това и само това е единствения момент, в който Томов би получил достатъчно голям кредит на доверие.
Не знам сега какво ще се случи, но поне май ще се отървем от Титан. При тях дори и да не фалираме и да не ни изхвърлят от всякъде, ще си кретаме, ще има скандали и пиянски истории. Не виждам как при Томов ще е по-зле. Най-много да е по-добре, какво толкова.

Е тва не го вярвам Гришата да се уговори с Томов. Гришата може да е крал там едно време, може да е правил далавери с ддс-то за захарта и т.н. обаче де да знам аз все си мисля, че Гришата е сериозен човек. Вижте ква организация направи в Литекс. И стадиона им оправи, и клубът разви и шампиони ги направи, и детската школа оправи. Глейте кво става- всяка година прави най-содния трансфер изходящ в чужбина той- Тая година беше Иса. Ако погледнем нац. отбор- ядрото му е от бивши и сегашни играчи на Литекс. Да не забравяме и за борбата колкко пари е давал, при това безвъзмездно. Армен Назарян кой даде парите да го напарвят българин??? то е ясно че няма такова понятие, особено у нас, като честен богаташ и милионер, ама все пак в сравнение с повечето други Гришата си е пич и ако беше дошъл в ЦСКА рано или късно отборът щеше да изплува и щеше да излезе на чисто, дори да печели от приходи.
Аз винаги съм казвал, че ЦСКА не може да фалира или по-скоро не може да изчезне от картата на бг футбол, като се опитваха някои да го изкарат. Че защо да не играем в Б група един сезон?! :? Голяма работа! Но да изчезнем, да се обезличим, това няма как да стане. но много хора се стреснаха и когато томов се появи и подаде сламката всички се хванаха- и фенове, и деятели, легенди. А 80% от тея хора преди 5 години го псоваха и смятаха, че той е най-черният президент в историята на клуба Аз ви казах тогава- не бързайте! Нищо чудно да си прав Васко и ситуацията да е била инсперирана, за да може Томов да се завърне на бял кон и да му бъдат опростени така миналите грехове, но не мисля, че Гришата е участвал в това театро. Жалкото е че повечето наши фенове подкрепиха тази сделка, ето и в тази анкета се вижда това.
[imghttps://www.facebook.com/photo?fbid=3542266495868071&set=a.637564013005015][/img]

Потребителски аватар
vaskonti
Контакти:

Мнениеот vaskonti » 18 юли 2013 09:28

Именно защото е изградил такъв клуб като Литекс, именно защото направи такава база и именно защото по време на преговорите Литекс си правеше солидна селекция, смятам, че Гришата изобщо не е имал намерение да вземе ЦСКА. Защо би го направил? Защото е ЦСКАр? Стига моля ти се, тия приказки са за пред феновете. Когато става въпрос за милиони, няма грам фенщина, бъди сигурен.
Освен това ще ти припомня, че когато от ЦСКА-Възраждане преговаряха за ЦСКА, бяха им показани дългове от 70-80 милиона, което веднага ги отказа. Оставам настрана какви са били тия хора, въпросът е какви данни са им представени. След това на Гришата бяха представени данни за 35 милиона и той се отказва. На финала Томов взима ЦСКА за 10 милиона. При други обстоятелства представяш ли си как щяха да реагират феновете ако изглеждаше, че Титан отказва да продаде ЦСКА на Гришата за 10 милиона, а го продава на Томов за същата сума? За да приемат феновете "неизбежността" на Томов, Гришата получава оферта от 35 милиона, той отказва, ЦСКА уж се тласка към ръба на пропастта и тъкмо да падне, Томов протяга ръка и ни спасява. Изобщо не ми се вижда невъзможно, запитай се дали ако ЦСКА не беше в това състояние феновете щяха да приемат Томов така, както го приемат в момента - със сдържан оптимизъм? А този сдържан оптимизъм е най-най-доброто, на което може да се надява Томов от страна на феновете. И ето, че го получи. Дали за добро или зло, ще видим. Важното е, че Титан са на път да се махнат - все е нещо.
[center]I'll be the savior of you all
I'm your revelation, I'm a walking miracle...
[/center]

petko.h.markov
Контакти:

Мнениеот petko.h.markov » 18 юли 2013 10:00

vaskonti написа:Именно защото е изградил такъв клуб като Литекс, именно защото направи такава база и именно защото по време на преговорите Литекс си правеше солидна селекция, смятам, че Гришата изобщо не е имал намерение да вземе ЦСКА. Защо би го направил? Защото е ЦСКАр? Стига моля ти се, тия приказки са за пред феновете. Когато става въпрос за милиони, няма грам фенщина, бъди сигурен.
Освен това ще ти припомня, че когато от ЦСКА-Възраждане преговаряха за ЦСКА, бяха им показани дългове от 70-80 милиона, което веднага ги отказа. Оставам настрана какви са били тия хора, въпросът е какви данни са им представени. След това на Гришата бяха представени данни за 35 милиона и той се отказва. На финала Томов взима ЦСКА за 10 милиона. При други обстоятелства представяш ли си как щяха да реагират феновете ако изглеждаше, че Титан отказва да продаде ЦСКА на Гришата за 10 милиона, а го продава на Томов за същата сума? За да приемат феновете "неизбежността" на Томов, Гришата получава оферта от 35 милиона, той отказва, ЦСКА уж се тласка към ръба на пропастта и тъкмо да падне, Томов протяга ръка и ни спасява. Изобщо не ми се вижда невъзможно, запитай се дали ако ЦСКА не беше в това състояние феновете щяха да приемат Томов така, както го приемат в момента - със сдържан оптимизъм? А този сдържан оптимизъм е най-най-доброто, на което може да се надява Томов от страна на феновете. И ето, че го получи. Дали за добро или зло, ще видим. Важното е, че Титан са на път да се махнат - все е нещо.

Възраждане казаха 70-80милиона Гришата каза 35милиона Титан или мълчаха или казваха10-12.Но всички бяха по-склонни да вярват на Възраждане и Гришата.Накрая излезе че титан са казвали точно.Определено когато
Томов върши или говори нещо трябва да си нащрек.Дано се намерят хора които да помогнат първоначално
за финансирането и стабилизирането на клуба.После да обвържат дадените пари с акции.Но репутацията на Томов
не е по-добра от тази на титан.Не знам какво точно ще се случи ама дано изгрее слънце и на нашата улица.

Потребителски аватар
danko_sot
Контакти:

Мнениеот danko_sot » 18 юли 2013 10:25

Стоичков: Лупи да не лъже, за да не го изгонят пак с шутове от "Армията"17 юли 2013 | 23:01

,

“Призовавам Лупи да не лъже пак и да не намесва моето име в неговите лупинги - заяви Христо Стоичков по повод изявление на Александър Томов, че Кавалерът на “Златната топка” няма да дойде в ЦСКА, защото “в клуба няма кеш”. - С някоя моя снимка в музея на ЦСКА може да е разговарял, но с мен не е. Особено за някакъв кеш. А и той е последният човек на света, с когото ще говоря на подобна тема. По-скоро може да получиш от умрял не писмо, ами колет, отколкото да вземеш нещо от него", каза Камата пред "Труд"."Казах само, че съм готов да работя в чист клуб, където играчите и служителите ще си получават редовно заплатите. Нищо повече. За щастие аз въпроса с парите за моето семейство го реших още през 1992 г., когато подписах втория си договор с Барса. И за разлика от някои не съм заплашен да бъда библиотекар в затвора. Все пак заради ЦСКА му пожелавам да не го изгонят пак с шутове от “Армията” като миналия път. И дано ЦСКА да не се окаже само нечия спасителна жилетка от затвора", добави Стичков,
[imghttps://www.facebook.com/photo?fbid=3542266495868071&set=a.637564013005015][/img]

гражданин от село

Мнениеот гражданин от село » 18 юли 2013 11:31

Възраждане си беше един кьор фишек и тези 70-80млн. ги разнасяше Чезари.При Г.Ганчев ясно беше казано,че титаните ще си поемат всички междуфирмени кредити и трябва да се платят 7млн. към НАП и с други настоящи и бъдещи задължения сумата достига до 10-12 млн.,това беше и исканата цена.По времето на възрождеците май искаха 14-15млн.Да приемем,че са поели и приспаднали дългът към Жеваго.Ганчев искаше клуб без задължения за 0лв.,ако изобщо го е искал.Ганчев подигравателно ни пожела успех,а Лупи се нагърби с нови комбинации :lol: ,но все пак за сега ни спаси.Какво ще се случи по-нататък ще разберем в следващият епизод,както казва героят на един потребите във форума. :)

Потребителски аватар
vaskonti
Контакти:

Мнениеот vaskonti » 18 юли 2013 11:56

гражданин от село написа:Възраждане си беше един кьор фишек и тези 70-80млн. ги разнасяше Чезари.При Г.Ганчев ясно беше казано,че титаните ще си поемат всички междуфирмени кредити и трябва да се платят 7млн. към НАП и с други настоящи и бъдещи задължения сумата достига до 10-12 млн.,това беше и исканата цена.По времето на възрождеците май искаха 14-15млн.Да приемем,че са поели и приспаднали дългът към Жеваго.Ганчев искаше клуб без задължения за 0лв.,ако изобщо го е искал.Ганчев подигравателно ни пожела успех,а Лупи се нагърби с нови комбинации :lol: ,но все пак за сега ни спаси.Какво ще се случи по-нататък ще разберем в следващият епизод,както казва героят на един потребите във форума. :)

Да, но именно Гришата говореше за 35 милиона, както и за обединения с други отбори, купуване на лиценз и А ожкръжна група. При това той говореше тези неща по време на преговорите, преди да се откаже. А ето, че подобен вариант е много лесно да се избегне.
Разбира се, допускам вариант Гришата просто да е използван и след това изгонен с невъзможна оферта. Но това не обяснява защо Литекс си правеше солидна селекция в момент, в който уж и те щяха да изпадат в Б или В група.
Ганчев може да е искал клуба без никакви задължения, но тогава пък трябва да плати някаква цена. А дали ще плати 10 милиона, което е реална цена ако ЦСКА е наистина чист клуб или ще покрие 10 милиона дългове, след което да вземе клуба, е абсолютно все тая. За мен е очевидно, че реално Гришата изобщо не е имал намерение спрямо ЦСКА цялата тая история беше една постановка за да може Томов да бъде приет максимално добре от феновете.
[center]I'll be the savior of you all
I'm your revelation, I'm a walking miracle...
[/center]

petko.h.markov
Контакти:

Мнениеот petko.h.markov » 18 юли 2013 12:05

vaskonti написа:
гражданин от село написа:Възраждане си беше един кьор фишек и тези 70-80млн. ги разнасяше Чезари.При Г.Ганчев ясно беше казано,че титаните ще си поемат всички междуфирмени кредити и трябва да се платят 7млн. към НАП и с други настоящи и бъдещи задължения сумата достига до 10-12 млн.,това беше и исканата цена.По времето на възрождеците май искаха 14-15млн.Да приемем,че са поели и приспаднали дългът към Жеваго.Ганчев искаше клуб без задължения за 0лв.,ако изобщо го е искал.Ганчев подигравателно ни пожела успех,а Лупи се нагърби с нови комбинации :lol: ,но все пак за сега ни спаси.Какво ще се случи по-нататък ще разберем в следващият епизод,както казва героят на един потребите във форума. :)

Да, но именно Гришата говореше за 35 милиона, както и за обединения с други отбори, купуване на лиценз и А ожкръжна група. При това той говореше тези неща по време на преговорите, преди да се откаже. А ето, че подобен вариант е много лесно да се избегне.
Разбира се, допускам вариант Гришата просто да е използван и след това изгонен с невъзможна оферта. Но това не обяснява защо Литекс си правеше солидна селекция в момент, в който уж и те щяха да изпадат в Б или В група.
Ганчев може да е искал клуба без никакви задължения, но тогава пък трябва да плати някаква цена. А дали ще плати 10 милиона, което е реална цена ако ЦСКА е наистина чист клуб или ще покрие 10 милиона дългове, след което да вземе клуба, е абсолютно все тая. За мен е очевидно, че реално Гришата изобщо не е имал намерение спрямо ЦСКА цялата тая история беше една постановка за да може Томов да бъде приет максимално добре от феновете.

Тези истории са вече в миналото.Важно е какво бъдеще ни очаква.Дано да е добро.Но пресконференцията и хората
които се появиха не вдъхват оптимизъм.Уморихме се вече от лъжи и далавери.Бахти държавата.

гражданин от село

Мнениеот гражданин от село » 18 юли 2013 12:24

Аз не мисля,че "Случаят Ганчев" е свързан с "Авантюрата Лупи".По-скоро си мисля,Томов е видял шанс за реванш и изплуване в общественото пространство отново и се е впуснал в набързо скроени импровизации.

Потребителски аватар
danko_sot
Контакти:

Мнениеот danko_sot » 18 юли 2013 12:40

Васко, ти се оля с тая теория за Ганчев. Ганчев искаше да вземе клуб на чисто и да го развие, като го направи нормално функциониращо и прозрачно дружество, да оправи базата, детската школа и т.н. Той смяташе там да инвестира тези пари. А Томов взима ЦСКА без пари, но с дълг от 10 млн, който той трябва да плати в бъдещето. Това е цялата сделка. Лупи взе ЦСКА без да даде пукнат лев на Титан. А всъщност дали са само тези 10 млн дълговете, дълбоко ме съмнява да само толкова. Как ще ги плати Лупи???? Има някакъв капитал сега(никой не знае от къде е), който почва бясно да харчи сега за заплати на нови играчи и т.н. А като свършат тея пари???? И въобще дори и не си помисля сигурно, че клубът е вътрешно вече с 10 млн реални пари и трябва и те да се плащат.
Лупи я кара ден за ден, като разчита единстевено на работата върху първия състав. Така беше и през миналия му период. Но един клуб като ЦСКА не може да бъде само 22 човека и да се гради и базира единстевно на това. Това е и разликата мужду моето мислене и вашето. Вие сте доволни от Лупи, защото знаете, че той поне ще се опита да изгради добър съста, няма ад продава най-добрите футболисти за жълти стотинки и да прави бизнес с покупко-продажла както правеха Титан. Но забравяте, че един крлуб като ЦСКА все пак не се състои само от 22 човека и не може това да е единстеванта дейност в него. ЦСКА това е една огромна институция, която се състои от много звена и подрасли. Първият състав е само върхът на айсберга, но много по-добре и правилно е преди да стигнеш до него, първо да си оправиш къщичката отдолу, да си осигуриш приличен бюджет, нормално финансиране и т.н. и едва тогава да тръгваш да правиш гръмка селекция. Много скопро Лупи пак ще изпищи че клубът е на червено няма пари, играчите ще почнат да тренират с извадени джобове, а дълговете продължават да се трупат. И ако сега са 80 млн или 30 или 15 или не знам си колко, то до края на годината може да набъбнат още с няклоко милиона отгоре на тези. И тогава не Гришата, ами и Абрамович да дойде и той няма да се навие да ни купи с толкова много борчове.
Последна промяна от danko_sot на 18 юли 2013 12:51, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
donDiego

Мнениеот donDiego » 18 юли 2013 12:48

И да не го искаме,има ли алтернатива :roll: .До новата година, ако не се случи нещо официално и открито.. :roll: .Не вярвам,по-скоро неискам да вярвам,че Томов ще фалира клуба,за да си напълни джоба и да офейка на топло и слънчево.Времето ще покаже.
Пак станахме за ташак на кучетата. Имаме пари, нямаме пари, ще продаваме, няма да продаваме..ЕЙ БОГУ, НАСР***Е СЕ ПРАВИ

Върни се в “Архив”