Барселона - Манчестър Юн 3:1

Модератори: MuFc1878, paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, Madridist

Кой ще спечели трофея ?

Анкетата завърши на 29 май 2011 18:46

Барселона
49
54%
Манчестър Юнайтед
41
46%

Общо гласове: 90

Потребителски аватар
vaskonti
Контакти:

Re: Барселона - Манчестър Юн 3:1

Мнениеот vaskonti » 29 май 2011 22:20

MCMXIII написа:
vaskonti написа: [offtopic]Е, със сигурност се има пред вид ВЛ. Никой не сравнява 2-ра английска дивизия и 4-та испанска. Но и такова сравнение е в полза на англичаните.[/offtopic]

[offtopic]Аз обикновно под английски разбирам националният отбор на Англия. Арсенал английски футбол ли играят ;)[/offtopic]

[offtopic]В момента чист английски футбол не се играе от почти никой във ВЛ. А и говорим за силата на първенството, а това какъв футбол се играе е отделен въпрос. :)[/offtopic]
[center]I'll be the savior of you all
I'm your revelation, I'm a walking miracle...
[/center]

Потребителски аватар
vaskonti
Контакти:

Мнениеот vaskonti » 29 май 2011 22:23

LaRgO написа:
vaskonti написа:Шампионът е лицето, но не и показателят за силата на първенството. В Англия отборите са много по-равностойни от Испания и Манчестър се мъчи много повече с Уест Хем от колкото Барса или Реал с Алмерия. Говоря по принцип, не за отделни мачове. Общата класа в Англия просто е най-голяма в сравнение с всяко друго първенство.

Просто Реал и Барса са много силни. Щом Манчестър, шампионът на Англия стана за смях пред Барса, как го виждаш Алмерия да спре Барса ?

Е тъй де, нали това ти казвам? Това, че в Испания има 2-3 отбора с 3 класи над останалите не прави първенството силно. В Англия всеки може да бие всеки, въпреки, че там са едни от най-добрите отбори в света...
[/center]

Потребителски аватар
MCMXIII
Контакти:

Мнениеот MCMXIII » 29 май 2011 22:24

vaskonti написа:[offtopic]В момента чист английски футбол не се играе от почти никой във ВЛ. А и говорим за силата на първенството, а това какъв футбол се играе е отделен въпрос. :)[/offtopic]

[offtopic]Това е най- гадното... Във всичките първенства, но е друга тема.

Спирам със спама, надявам се.
Лека вечр![/offtopic]
Последна промяна от MCMXIII на 30 май 2011 10:02, променено общо 1 път.
[center][wrapimg=]http://www.img-share.eu/main/download_image/1913fxPMh3F.jpg[/wrapimg][/center]

Потребителски аватар
LaRgO
Контакти:

Мнениеот LaRgO » 29 май 2011 22:31

vaskonti написа:Е тъй де, нали това ти казвам? Това, че в Испания има 2-3 отбора с 3 класи над останалите не прави първенството силно. В Англия всеки може да бие всеки, въпреки, че там са едни от най-добрите отбори в света...

Английското е по-конкурентно способно, но там няма отбори като Барса и Реал.

Потребителски аватар
sl321

Мнениеот sl321 » 30 май 2011 09:34

vaskonti написа:Е тъй де, нали това ти казвам? Това, че в Испания има 2-3 отбора с 3 класи над останалите не прави първенството силно. В Англия всеки може да бие всеки, въпреки, че там са едни от най-добрите отбори в света...

И на края като погледнеш,в последните 10 години в тройката са едни и същи.Всеки можел да бие всеки! :roll: А тотото?
http://www.eridubet.com
Доста блогове с типстъри на едно място.

Потребителски аватар
dxl
Контакти:

Мнениеот dxl » 30 май 2011 14:32

Силно-силно - колко да е силно английското? До преди година-две - да. Имаше периоди по 2-3 английски отбора на полуфиналите в ШЛ

В крайна сметка има една закономерна цикличност през 5-6 години. Преди това Серия А беше на върха, после ВЛ (може би и в момента си е, де. Не е като да има ясни критерии).
Иначе като реклама и проходи - норм. ВЛ да е най-отпреде. Предвид отбори като Ливърпуул, МЮ, Челси, Арсенал и Сити (като фенски маси), отделно парите на и около собствениците им.
Илиян Илиев: "Този пък, страничният, Костадин Ангелов ми каза: "Мани се от тука, ше ти прасна една глава".

vvessel написа: Добре че дойде Матеус, та да запишем загуба и от Корсика, че почти не остана отбор от Европа от който не сме падали.

Потребителски аватар
vaskonti
Контакти:

Мнениеот vaskonti » 30 май 2011 15:04

dxl написа:Силно-силно - колко да е силно английското? До преди година-две - да. Имаше периоди по 2-3 английски отбора на полуфиналите в ШЛ

В крайна сметка има една закономерна цикличност през 5-6 години. Преди това Серия А беше на върха, после ВЛ (може би и в момента си е, де. Не е като да има ясни критерии).
Иначе като реклама и проходи - норм. ВЛ да е най-отпреде. Предвид отбори като Ливърпуул, МЮ, Челси, Арсенал и Сити (като фенски маси), отделно парите на и около собствениците им.

А какви са критериите, които определят силата на едно първенство? Според мен е класата като цяло. Например най-силните отбори в Испания определено са по-класни от най-силните в Англия, но това се отнася само за първата тройка в двете държави. Ако сравняваме останалите отбори от 4-то място надолу, според мен английските отбори надделяват, в някои случаи доста чувствително - например споменатите вече Уест Хем и Алмерия. Редно е да сравняваме всички отбори като цяло, а не само отделни, пък били те и шампионите на двете страни. Поне така мисля аз.
[/center]

Потребителски аватар
MCMXIII
Контакти:

Мнениеот MCMXIII » 30 май 2011 15:20

vaskonti написа:
dxl написа:Силно-силно - колко да е силно английското? До преди година-две - да. Имаше периоди по 2-3 английски отбора на полуфиналите в ШЛ

А какви са критериите, които определят силата на едно първенство? Според мен е класата като цяло. Например най-силните отбори в Испания определено са по-класни от най-силните в Англия, но това се отнася само за първата тройка в двете държави. Ако сравняваме останалите отбори от 4-то място надолу, според мен английските отбори надделяват, в някои случаи доста чувствително - например споменатите вече Уест Хем и Алмерия. Редно е да сравняваме всички отбори като цяло, а не само отделни, пък били те и шампионите на двете страни. Поне така мисля аз.

Ей ви го критерият:
http://kassiesa.home.xs4all.nl/bert/uefa/data/method4/crank2011.html
Безпристрастен, суров и обективен.
[center][wrapimg=]http://www.img-share.eu/main/download_image/1913fxPMh3F.jpg[/wrapimg][/center]

Върни се в “Манчестър Ю”