Ами сега много повече хора тренират аматьорски сравнено с времето преди 20, 30, 40 години. Има направени много повече съоръжения, зали, кортове.Eminem написа:Ами не малко деца тренират спортовете, които съм изброил. На Казийски дали ще му се наложи да търси деца, с които да тренира? На Везенков? На Григор? На Бербатов? И т.н. и т.н. Сега защо нямаме успехи в професионалния спорт - аз съм съгласен с теб, че първо е въпрос на манталитет. Там се къса нишката при прехода към професионалния спорт.
Най-важното обаче за една държава в спорта, не е колко медала ще спечели на Олимпиада, а колко хора тренират аматьорски.
В крайна сметка, нали искате евроатлантически ценности? Ами ето ви ги. Евроатлантическите ценности НЕ учат на труд, НЕ учат на дисциплина, НЕ изграждат характер, истински ценности и идеали! Евроатлантическите "ценности" учат на пошлост, на ку*воляк, на мързел....причиняват деградация и разпад във всички сфери. Сега младите искат всичко да е лесно и наготово. И разбира се, да стане веднага, на момента.
Едно време, когато яз бях дете, фитнесът беше изключително слабо развит. На много, ама много аматьорско ниво. Продаваха се 2-3 вида гири, имаше ластици, топки с пясък, някакви гуми за стискане. Може и други дреболии да имаше, но сега не се сещам. Лелинчо ми си беше направил щанга - 40 кг. С нея също тренирах.
1991 г. в залата по вдигане на тежести на комплекс Славия обособиха кът за фитнес. Нищо кой знае какво, но поне имаше лежанки, лостове с тежести, 1-2 машини. Все още аматьорска работа, на пак беше по-добре.
Сега имаш фитнеси с различни зали, с различни глезотии. Този в който ходя сега е със зала за бокс и ММА клетка, зала с дъмбели и лежанки, зала с най-различни машини, зала за кардио тренировки, зала за силови тренировки, зала за групови занимания. Абе от пиле мляко има и с кеф се тренира. И е пълна залата, за разлика от едно време.
Колко терена за футбол има. Точно до нашият блок направиха изкуствен терен за футбол. Напълно безплатен. Даже и осветление има, но го изключиха, че имаше хора, дето ритаха до късна доба и пречеха на живущите да спят. Можеш да видиш хлапета на по 3-4 годинки да ритат на него, юноши и младежи, както и чичаци на моята възраст. Лудница е направо.
Колко басейни има, тенис кортове, велоалеи. Тренира се страшно много на фона на това, което беше преди време.
Сприятелих се с един чичак във фитнеса. Хвалеше ми се колко пие, че шмъркал бело.
Има приятелчета на сина ми от квартала. Идват във фитнеса, тренират час, а следобедите и вечерите са с биричките, ракията, количките, сокчетата, пиците. Синът на първия ми братовчед тренира волейбол през деня, вечер и той с тях надига шишето. Сериозна и професионална работа. Лабаво немааааа. Ша ги смачкаме конкуренцията.
Масовост има на аматьорско ниво, но на професионално ниво сме гола вода!
Иначе най-големи курви са от бившият Източен блок. Особено рускини и украйнки. Курви на курвите! Мъжете също не са стока. Водката я пият в чаши за безалкохолно. Дисциплина никаква. Престъпност висока. Изметта на Европа са тези. Дъно на всички дъна!
Сравни как изглеждат сега градовете и по-големите села с това, което беше едно време. Сега няма нищо общо със сивотата от онези години. ЕС е добре за България. Има доста хора, които си промениха манталитета. За съжаление повечето все още си искат скучното и сиво ежедневия. Да минават метър, да не плащат, да са най-големите тарикати. Все още има прекалено много "Булгар, Булгар" у нас.