Viktor4o_Rs написа:nqkoisitam написа:Викторчо, да си имаме уважението. Нито съм дървен философ(напротив), нито чакам от теб обяснение(някакво).
Нещото, което можеш да направиш е да се АРГУМЕНТИРАШ и с това да потвърдиш, или поне защитиш изложената си теза.
Боли ме фара за турските сериали и за турския народ, това че Османската империя (надявам се правиш разликата) ни е мачкала 5 века,съвсем не значи, че трябва да е еквивалент на съвременна Турция.Нещо повече, ако сериала има историческа нотка, ще е интересно да се види как е представена турската страна, понеже ние си знаем нашата позиция.Предполагам знаеш, че дори и опонента ти да не е прав, заслужава поне излушване на тезата му.
И след като едно нещо те дразни, защо просто не го игнорираш (освен, че вече си изказал мнение, което също може да направиш)?
В крайна сметка да пишеш във форум с намерението да си решиш проблема(да спреш сериала) е малко като да чакаш на Неволята да дойде, с тази разлика, че във форума може да стане някаква интересна дискусия.
Да приемем, че е спонсорирано от турското правителство и се прави ПРОПАГАНДА.
Изниква въпроса какво пропагандират хората, ако знаеш - сподели.
Със здраве и лека вечер, че не ми се хабят приказки повече за подобни тъпотии (сериали), дето даже(най-вероятно) няма да заслужат вниманието ми(ни).
Мисля, че вече написах - това че ти и аз няма да го гледаме, не значи че стотици хиляди хора ще направят същото. Съгласен съм, че опонента трябва да се изслушва - в тази връзка колко наши филма за турското робство са излъчени по турските ефирни телевизии, филма питам дори, не сериали ? Значи ние можем да излъчваме техни, а те наши не - е откъде-накъде ? За пропагандата едва ли има смисъл да обяснявам отново, също съм го написал вечеИ като има някакъв проблем, съм свикнал да изкажа несъгласието си и да го аргументирам, а не да го игнорирам, щото от това игнориране, непукизъм и всезнайковщина сме на тоя хал ...
Така, най-вероятно броят на нашите исторически филми клони към 0(нула), въпросът е в това, че вината(за това) е на хората, които сключват договорките за размяна, продажба или наемане.Никой не е гледал наши филми, но дали някой е предложил.Има си лобита, ПР-и, продуцентски къщи и т. Сам знаеш, че при една премлива цена, предполагам, че никой няма да се възпротиви (от страна на техните телевизии разбира се) и да опита. Идеята е там, че българският народ го вълнуват подобни тъпни и сълзиви сериали с принцове на бели коне. За това върви всеки божи ден някоя подобна боза. Има си проучвания, има си рейтинги. Хората от ТВ-то ги интересуват само кинтите(нещо напълно нормално, макар и супер неприемливо).Ние всъщност с теб споделяме една и съща страна. Аз също ги ненавиждам, смятам че промиват мозъци, но смятам, че това е изцяло по вина на БГ телевизиите и програмните им директори, все пак те са тези, които определят играта.Аз и т също можем да им предложим продукт, въпроса е те дали ще се съгласят да го закупят.