Нов турски сериал тръгва по българските екрани

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

nqkoisitam
Контакти:

Re: Нов турски сериал тръгва по българските екрани

Мнениеот nqkoisitam » 06 окт 2011 17:49

Viktor4o_Rs написа:
nqkoisitam написа:Викторчо, да си имаме уважението. Нито съм дървен философ(напротив), нито чакам от теб обяснение(някакво).
Нещото, което можеш да направиш е да се АРГУМЕНТИРАШ и с това да потвърдиш, или поне защитиш изложената си теза.
Боли ме фара за турските сериали и за турския народ, това че Османската империя (надявам се правиш разликата) ни е мачкала 5 века,съвсем не значи, че трябва да е еквивалент на съвременна Турция.Нещо повече, ако сериала има историческа нотка, ще е интересно да се види как е представена турската страна, понеже ние си знаем нашата позиция.Предполагам знаеш, че дори и опонента ти да не е прав, заслужава поне излушване на тезата му.

И след като едно нещо те дразни, защо просто не го игнорираш (освен, че вече си изказал мнение, което също може да направиш)?
В крайна сметка да пишеш във форум с намерението да си решиш проблема(да спреш сериала) е малко като да чакаш на Неволята да дойде, с тази разлика, че във форума може да стане някаква интересна дискусия.

Да приемем, че е спонсорирано от турското правителство и се прави ПРОПАГАНДА.
Изниква въпроса какво пропагандират хората, ако знаеш - сподели.

Със здраве и лека вечер, че не ми се хабят приказки повече за подобни тъпотии (сериали), дето даже(най-вероятно) няма да заслужат вниманието ми(ни).

Мисля, че вече написах - това че ти и аз няма да го гледаме, не значи че стотици хиляди хора ще направят същото. Съгласен съм, че опонента трябва да се изслушва - в тази връзка колко наши филма за турското робство са излъчени по турските ефирни телевизии, филма питам дори, не сериали ? Значи ние можем да излъчваме техни, а те наши не - е откъде-накъде ? За пропагандата едва ли има смисъл да обяснявам отново, също съм го написал вече ;) И като има някакъв проблем, съм свикнал да изкажа несъгласието си и да го аргументирам, а не да го игнорирам, щото от това игнориране, непукизъм и всезнайковщина сме на тоя хал ...

Така, най-вероятно броят на нашите исторически филми клони към 0(нула), въпросът е в това, че вината(за това) е на хората, които сключват договорките за размяна, продажба или наемане.Никой не е гледал наши филми, но дали някой е предложил.Има си лобита, ПР-и, продуцентски къщи и т. Сам знаеш, че при една премлива цена, предполагам, че никой няма да се възпротиви (от страна на техните телевизии разбира се) и да опита. Идеята е там, че българският народ го вълнуват подобни тъпни и сълзиви сериали с принцове на бели коне. За това върви всеки божи ден някоя подобна боза. Има си проучвания, има си рейтинги. Хората от ТВ-то ги интересуват само кинтите(нещо напълно нормално, макар и супер неприемливо).Ние всъщност с теб споделяме една и съща страна. Аз също ги ненавиждам, смятам че промиват мозъци, но смятам, че това е изцяло по вина на БГ телевизиите и програмните им директори, все пак те са тези, които определят играта.Аз и т също можем да им предложим продукт, въпроса е те дали ще се съгласят да го закупят.

nqkoisitam
Контакти:

Мнениеот nqkoisitam » 06 окт 2011 17:53

venom написа:
nqkoisitam написа:Да приемем, че е спонсорирано от турското правителство и се прави ПРОПАГАНДА.

Това е лесно. Пропагандират това, че в Турция е много яко и се живее много добре, като показват кадри от цивилизованата част на страната, която е 1/5-та. Никой сериал не показва какво става в анадолската част, няма жени със забрадки, фундаменталисти, талибани и всякакви други неприятни образи.

Добякъде си прав, но и всичко си е сценарий, хората търсят пари и рейтинг, целта им не е да си показват нецивилизованата част от страната.
Тук като гледаш повечето БГ еквиваленти, не е ли същото.
"Баща ми, чакам те на лоби бара, поръчал съм уиски и за двама ни. Майка ми таз вечер е на прием у г-н Сербезов " (Тихо!) :lol:
Една и съща тъпня, едни и същи прийоми , едното е турска боза, другото нашенска. Все кисели и горчиви, понякога правото на избор е изборът да не избереш :mrgreen:

Потребителски аватар
LSFC 1914
Контакти:

Мнениеот LSFC 1914 » 06 окт 2011 18:07

donsi написа:Безобразно и нагло

Имаме новини на турски, а какво останало за турски сапунки. Има ли смисъл изобщо да ги коментираме! Аз просто тези телевизии не ги гледам!

Потребителски аватар
PFC Litex

Мнениеот PFC Litex » 06 окт 2011 18:10

Стокообменът между България и Турция за тази година ще е около 4 млрд. долара и се очаква да нарасне до 10 млрд. долара в следващите години. В този ред на мисли, защо нашата държава допуска това и не е ли време същото да бъде спряно на мига, защото един сериал е просто стока за продаване, същата работа като захарни изделия и редица други продукти с които е залят пазарът у нас?
Изображение

venom

Мнениеот venom » 06 окт 2011 18:12

nqkoisitam написа:
venom написа:
nqkoisitam написа:Да приемем, че е спонсорирано от турското правителство и се прави ПРОПАГАНДА.

Това е лесно. Пропагандират това, че в Турция е много яко и се живее много добре, като показват кадри от цивилизованата част на страната, която е 1/5-та. Никой сериал не показва какво става в анадолската част, няма жени със забрадки, фундаменталисти, талибани и всякакви други неприятни образи.

Добякъде си прав, но и всичко си е сценарий, хората търсят пари и рейтинг, целта им не е да си показват нецивилизованата част от страната.
Тук като гледаш повечето БГ еквиваленти, не е ли същото.
"Баща ми, чакам те на лоби бара, поръчал съм уиски и за двама ни. Майка ми таз вечер е на прием у г-н Сербезов " (Тихо!) :lol:
Една и съща тъпня, едни и същи прийоми , едното е турска боза, другото нашенска. Все кисели и горчиви, понякога правото на избор е изборът да не избереш :mrgreen:

Различно е, основната цел на нашите сериали не е да правят добра реклама на страната. Във всички български сериали е пулно с мутри, малоумници и криви хора, от които всеки гледа да прецака всеки, да му оправи жената и каквото друго се сетиш. В Турските сериали всичко опира до чест, достойнство, да направиш това, което е правилно... Иначе съм абсолютно съгласен, че по телевизията трябва има от всичко и всеки да си гледа каквото му харесва.

гражданин от село

Мнениеот гражданин от село » 06 окт 2011 18:13

storm написа:Ужас... Но докато има бабички които го следят така ще е ...

На колко години трябва да се гътват българките? :shock:

Потребителски аватар
marmi52
Контакти:

Мнениеот marmi52 » 06 окт 2011 18:48

:evil:

Всичко това е чудесно, но не и за нас българите ! :(
Нека се радват на този сериал турците. Нямам нищо против тях. Нека да се гордеят със своята история.
Лошото е, че в тази история ние - българите сме потърпевши като нация. Народът ни е страдал от това, с което турците биха се гордяли в своята история.
Стрладали сме цели 500 години !!!
Ако уважаваме себе си като народ НИКОГА турски сериал с такова съдържание няма да бъде допуснат до наш ефир !!! :evil:
Имали сме велики владетели и държавници. Да ги изброявам ли ?
Защо не се правят български сериали за тях, а трябва да гледаме чуждите, в които ние сме в ролята на робите ???? :evil: :evil: :evil:
[center]Изображение[/center]

[center]"Настане вечер - месец изгрее,
звезди обсипят сводът небесен;
гора зашуми, вятър повее,
Балканът пее хайдушка песен !"
[/center]

Потребителски аватар
CTAHKO
Контакти:

Мнениеот CTAHKO » 06 окт 2011 18:55

На някой направи ли му впечатление в кои държави ще се излъчва сериала 8-) В общи линии излъчват сериал за някакъв главорез от османската империя в държавите,които са били под османско робство и в държавите с които империята е водила войни ;) Че е пропаганда,си е пропаганда от където и да го погленеш.А дали е случайно или не,аз не зная :roll:
delqnski47 написа:Трябва да има бой до посиняване

Потребителски аватар
Alex
Контакти:

Мнениеот Alex » 06 окт 2011 19:03

На никой не му прави впечатление основното - неи пак мразим някакви хора, задето работят.... а ние какъв сериал направихме за Симеон Велики напр?!?!? Въобще какво направихме и кой ни ощети и отказа да го излъчва например. Турците провеждат политика чрез сериалите, а си има и чисто икономически параметри (евтин и рентабилен продукт за телевизиите)

Пак казвам срамното е, че ние нищо не вършим, а пак сме се събрали от злобата си към другите, които си отстояват своето (пък били те и турци)..... да не отварям темата, че повече от година в БГ не се провеждат сесии за филмови проекти към НФЦ :shock:
[center]Изображение[/center]

Върни се в “Свободна зона”