Какво трябва да промени Барселона ???
Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, Madridist
Re: Какво трябва да промени Барселона ???
Най-слабата част в отбора ви е трансферната политика.Не знам,кой се занимава с нея,но е абсолютен малоумник.Само като се сетя за Ето`o + 50 млн. за Златан ми става смешно.Или пък безумните пари платени за Чигринский.Както Мадридиста спомена липсва ви по-дълга скамейка.Иначе,Гуардиола определено също допусна някои грешки,като например абсолютно излишното включване на Пуйол в Класикото миналата седмица.
dunavfc написа:ББ е достатъчно богат за да си позволи да отпраши където си поиска,той обаче,не се е отказал и му се занимава с политика,защото му пука за народа.
[offtopic]
С теб винаги е приятно да се спори.Но все пак не съм съгласен.Барселона играят като отбор и мачкат като отбор, не можеш да ме убедиш, че 6 титли за един сезон са случайност.При тях проблемът тази година ще е натоварването заради световното и мачовете, които изиграха миналата година.Догодина, пак ще мачкат.Но не им остава много време, защото Специалния е невероятен тактик и мисля, че преспокойно догодина ще ги подхлъзне.
Друг от проблемите се корени в страха на треньора.Гуардиола не е нищо особено, та той практикува на Рийкард стила, само с повече преса, което неминуемо се отразява на играчите.Защо по едно време Барса се задъхваше, а Реал си тичкаха нормално?Защото едните пресират до центъра, а другите се се морят в противниковата половина.Освен това е крайно време да почне малко ротация в тоя отбор, не веднъж на 10 - 15 мача, а поне през 3.Не може да имаш Афелай, Къркич, Масчерано, Кейта, Максуел и т. и т.н. и да не ги пускаш, а вместо това да си изморяваш титулярните играчи.Защото, и тук вярвам че ще се съгласиш - футболът вече е игра на състав.Който има по-дългата скамейка, неминуемо ще бие.
Не мога да се съглася за плеймейкъра.Само Юнайтед, като че ли нямат.
Арсенал - Насри/Фабрегас.
Челси - Лампард.
Реал - Йозил/Алонсо.
Байерн - Швайнщайгер.
Интер - Снайдер.
Милан - Пирло/Боатенг.
Порто - Моутиньо.
Ако щеш и:
Палермо - Пасторе.
Лацио - Хернанеш.
Тотнъм - Ван дер Ваарт/Модрич.
Ливърпул - Джерард/Мейрелеш.
Не можеш без човек с визия.Другия вариант е да си 4-3-3 и ако може да имаш напред Роналдо/Меси/Робен(ако ги научиш да си подават де
)
Някой друг път ше спориме, обаче, защото вече ми се спи като на куче...
[/offtopic]NIKSANA написа:Vojdek написа:Отдавна съм казал, че Барселона не играе като отбор или добре смазана машина(както обичаме да казваме), а като съвкупност от прилични защитници + изключитлно креативни играчи в средата + добри реализатори.
E, това не е ли отбор?Не е ли машина?Или ако имаш за пример, можеш да ни дадеш някой отбор?
НЕ!Не е отбор .. съвкупността не е отбор. Отбор означава (поне за мен) да се играе организирано и до голяма степен равнопоставено, т.е. не да зависиш от 2-ма играчи на 75% ... тогава ти нямаш отбор. Отбор беше Интер миналата година. До голяма степен отбор е Манчестер Ю и особенно МАН Ю при последната им ШЛ, Друг отбор който изглежда добре организиран е Реал Мадрид в момента... както и Тотнъм (те нямат баланс в отбора, но са добре организирани), Порто също ми допада как играе.
Проблема е, че не играем като тобор от известно време, а се разчита изключително на индивидуални качества на Шави, Иниеста, Меси! Истината е, че аз не харесвам това, защото такъв отбор е по- малко предсказуем(заради креативността на играчите), но е твърде зависим. Ако са контузени 2 от 3-мата или не са в форма или просто не им върви играта.. целият отбор страда.
Това, като че ли важи за всеки един силен отбор на планетата.И е напълно нормално.Или поне аз така си мисля.Пак, ако имаш примери - давай ги.
Не съм съгласен. Ако е контузен Кристиано Роналдо и Бензема(Адебайор....) не е толкова страшно защото може би Анхел Ди Мария и Йозил могат да заместят единия, а нападението има Бензема, Адебайор и Игуин. Така беше и с Интер миналта годиан дори Ето'о да го няма и Снайдер, то Милито и например Станкович или Пандев заместваха Снайдер в средата успешно. Така Барселона при Рийкард успяваше да се справи дори без Роналдиньо (макар сероизно да им се отразяваше) с помощта на Деко например. В Ман Ю е излишно да изброявам равностойните играчи или пък в Арсенал. Тук проблема е, че играта се върти около 2-ма незаменими играчи
Трудно е да одържиш Барселона, защото тези играчи са едни от най- добрите в света и трбява да имаш същият капацитет срещу тях + мин 1 играч в повече, но не е невъзможно. Моуриньо показа правилната игра още от Интер и Челси (за мен това е футбол.. не атрактивност или победа, а отборната, организирана и компактна игра).
Когато имаш такъв отбор, който е организиран и много важното балансиран във всяка линия (имаш играчи за високи топки, остри топки, бързи топки, центриране, подаване, удар, позициониране в защита, твърда игра, хъс и т.н.)
Къде са тия отбори?Искам да ги гледам.. .
жалко, че не си гледал организираният БЯЛ отбор от вчера... балансрианият Интер (само с това отстрани Барса) от миналата година ... да си призная нямам други примери за толкова балансиран отбор в момента .. всъщност беше Интер е много блансиран.. Може би и Челси тази година има такъв състав, но там проблема е в треньора
т.е. отборът ти покрива максимален брой футболни компоненти то ти може да победиш и по- силен (спрямо единици) отбор от теб заради цялостната игра на тима. Когато си зависим от 2 3 играча блокирането на 2-ма от тях осигурява на противника повече свобода на действие и спокойствие в предни позиции. Аз мисля, че това е слабото ни място.. МЕСИ Е НЕВЕРОЯТЕН... ШАВИ Е КАТО КОМПЮТЪР ... ИНИЕСТА МОЖЕ ДА Е ПОЛЕЗЕН ВЪВ ВСЯКА ФАЗА ... но 3 играча не са цял отбор. Играта на всички останали зависи от тях.
Не че са лоши..така е организиран отбора.. топакта се върти отзад и се отиграва отпред, но минава през някой от тях в средата и те трябва да измислят продължение...
Е, тъй де, то си е нормално.Другия ти вариант е да пращаш дълги пасове от защитниците към нападателите директно.Така е конструирана играта футбол.Нямаш ли читави полузащитници, нямаш игра...Нещо не схващам какво искаш да кажеш...
И тук не съм съгласен... за мен стилът с плеймейкър си е остарял, а Барса го практикува с 2-ма. Аз лично смятам, че отбор с здрава халфова линия, но по независима и разнообразна е по- добра. Т.е. може да се организира атака както по крилото така и през центъра без да е задължително играч Х да е в зоната на атаката. Ние без Меси да е в ляво или дясно атака не организираме (другият вариянт е Иниеста). ИЗграждането на офанзивната игра базирана на 2/3 индивидуалности те прави лесен за спиране докато си по- способен ако трябва да се покрива целият периметър на центъра, а не е достатъчно да блокираш 2-ма играчи
да ама не.. ако те не могат да измислят нищо или нямат свобода на действие ефективността спада до 50 60%, което е прекалено много срещу отбор като Реал Мадрид.
Пак говориш за някакви извънземни.Няма футболист, който като го затворят футболисти от неговата класа да измисли 10 феноменални паса в един мач.
Не говоря за извънземни.. а и не вярвам в извънземни! Много често Меси е показвал, че може да изнена всеки. Това е проблема, че не трябва да затовриш 10 полеви играчи, а само 2-ма или 3-ма и като съсредоточиш 3-ма играчи за 2-ма противникови можеш да се противопоставиш като равен с равен. Ето в това е проблема. Ето ти сам го казваш... като го затвориш не може да подава... а защо само той трябва да подава.. защо не още 5-ма (2 бек-а 2 външни халфа, 2 вътрешни халфа)
Моуриньо според мен жертва 2 мача от шампионата, за да изпробва вариянтите коя тактика и по- точно кои изпълнители ще са най- подходящи в конкретна формация за да се противопостави и за негов късмет мачовете от ШЛ се падат последни..когато той знае какво да прави, а Гуардиола, който досега винаги практикува един и същ футбол независимо от противника трябва да измисли нещо, защото в случея късмета(и съдията) само може да изиграят решаваща роля между толкова равностойните съперници. Реал няма да надиграе Барса, но със сигуност ще предизвика грешки. Въпросът е дали Барса ще предизвика грешки в Реал.
Обикновено като си бил другия отбор, значи си го надиграл.Играта е на голове, не на притежание на топката.
Всъщност означава, че си вкарал повече от него или катко все по често става си допуснал по- малко от него, а не че си го надиграл. За мен надиграването е когато доминиращ във всяка една линия на терена, а не когато вкараш 3 гола.
В общи линии е нормално меган фокс да те критикува.Ти си мислиш за някакви перфектни извънземни отбори и футболисти.
Ето и тук не си прочел следващият ми пост. Спорът ни с МеганФокс беше относно факта, че не може да съм фен на Барса и да твърдя, че за миналта година Меси не трябва да е носител на Златната топка и че Барса не постигна като успехи нищо особенно, в сравнение с Интер и Снайдер... при което ми каза, че не може да съм истински фен на Барселона - защото явно не защитавам безусловно и сляпо отбора
Затова се казва за отборите, че си имат стил.Някои играят на къси подавания - Барса, други използват крила - Байерн, трети играят на разтегляящи пасове - МЮ, четвърти играят на дълги пасове от защитниците към нападателите - цялото БГ първенство и т.н.Да искаш от един отбор да може да играе 100 различни стила и да може да отиграе всякакви варианти и топки...хм...виж японците докъде са стигнали с роботите дето играят футбол...
Ето с това можеше да обобщим всичко. Стилът на Барселона е да се използват 2-ма конструктивни играчи (Единия повече като среден вътрешен халф другия, като по- атакуващ с повече свобода. Този стил смятам за неефективен като предпочитам по компактна и отбора игра като атакта минава през 6 човека вместо през 2-ма и имаш повече опции за организация без диригент. Като цяло смятам плеймекъра за отживелица. Жалко, че в БГ още ги търсим. Смятам че с 2 крила + 1 модерен ДЕФ халф и 1 атакуващ ще имаш повече успех и иновативност в атаките(по труден за опазване). Та да прав си.. това е стилът на Барселона и като пряк отговор на въпроса от темата.. смятам, че стилът ни е сгрешен. До сега е много печеливш заради изключителните изпълнители. Но те няма да са вечни.. а алтернатива не виждам и прехода ще е мноооого тежак!
С удоволствие ти отговарям на всеки въпрос и забележка!
п.п.: сигурно имам правописни грешки, но съм изморен да си проверявам мнението и се извинявам предварително!
С теб винаги е приятно да се спори.Но все пак не съм съгласен.Барселона играят като отбор и мачкат като отбор, не можеш да ме убедиш, че 6 титли за един сезон са случайност.При тях проблемът тази година ще е натоварването заради световното и мачовете, които изиграха миналата година.Догодина, пак ще мачкат.Но не им остава много време, защото Специалния е невероятен тактик и мисля, че преспокойно догодина ще ги подхлъзне.
Друг от проблемите се корени в страха на треньора.Гуардиола не е нищо особено, та той практикува на Рийкард стила, само с повече преса, което неминуемо се отразява на играчите.Защо по едно време Барса се задъхваше, а Реал си тичкаха нормално?Защото едните пресират до центъра, а другите се се морят в противниковата половина.Освен това е крайно време да почне малко ротация в тоя отбор, не веднъж на 10 - 15 мача, а поне през 3.Не може да имаш Афелай, Къркич, Масчерано, Кейта, Максуел и т. и т.н. и да не ги пускаш, а вместо това да си изморяваш титулярните играчи.Защото, и тук вярвам че ще се съгласиш - футболът вече е игра на състав.Който има по-дългата скамейка, неминуемо ще бие.
Челси - Лампард.
Реал - Йозил/Алонсо.
Байерн - Швайнщайгер.
Интер - Снайдер.
Милан - Пирло/Боатенг.
Порто - Моутиньо.
Ако щеш и:
Палермо - Пасторе.
Лацио - Хернанеш.
Не можеш без човек с визия.Другия вариант е да си 4-3-3 и ако може да имаш напред Роналдо/Меси/Робен(ако ги научиш да си подават де

Защо, бе господи???Защо си им дал нет на непълнолетните???
- mikel_arteta1990
- Контакти:
нищо особено не се променило в БАРСА за мен това е един мач в който реал си взе своето а БАРСА играха така че ако бият бият ако не няма лошо . друг е въпроса и че моу напипа схемата на игра с/у БАРСА затова и ПЕП трябва да направи същото и то още в мача от първенството и да видим какво ще стане. за мен схемата трябва да бъде 4-1-4-1 в смисъл защита : МАКСУЕЛ,ПУЙОЛ,ПИКЕ,АЛВЕШ | деф. полузащитник БУСКЕЦ/МАСКЕРАНО | четеримата в центъра трябва да са отдясно МЕСИ , ШАВИ , ИНИЕСТА , КЕЙТА/АФЕЛАЙ | и напред ВИЯ или друг нз кой само че
. видя се как му спира БАРСА пепе с МЕСИ кедира с ИНИЕСТА алонсо с ШАВИ и твърда игра и барса не можеха така да си владеят топката както могат през 2-то полувраме се имориха реал и затова се дръпнаха на контри а така според мен с тая схема се обесмислят тримата от реал щтото ще остава един играч от БАРСА свободен и знаем какво могат и четеримата с топка в крака дори и КЕЙТА И АФЕЛАЙ и така ще им е по лесно . А ако моу се излъже да еграе с 4-2-3-1 става по-хубаво от ррожден ден за БАРСА (справка ноември)

Vojdek написа:С теб винаги е приятно да се спори.
Благодаря!![]()
Но все пак не съм съгласен.Барселона играят като отбор и мачкат като отбор, не можеш да ме убедиш, че 6 титли за един сезон са случайност.При тях проблемът тази година ще е натоварването заради световното и мачовете, които изиграха миналата година.Догодина, пак ще мачкат.Но не им остава много време, защото Специалния е невероятен тактик и мисля, че преспокойно догодина ще ги подхлъзне.
Просто не мога да не се съглася, че умората я има и заради това дори бях сигурен, че в края на ШЛ няма да сме същият отбор. Относно случайността ... тя няма нищо общо и не си ме разбрал. Идеята ми е, че този стил е печеливш в повечето случаи, но срещу изпълнители от подобна класа като твоята, ставаш лесен за опазване ..не че има непобедими просто ако се играе с повече организатори ще бъде по- трудно на противника да те удържи. Просто не всеки треньор се опитва да подходи като Моуриньо..някой просто решават да се надиграват(тяхна грешка)
Друг от проблемите се корени в страха на треньора.Гуардиола не е нищо особено, та той практикува на Рийкард стила, само с повече преса, което неминуемо се отразява на играчите.
О благодаря ти боже, че срещнах още един, които мисли като мен(станахме 3-ма). Всъщност този отбор бе изграден от Рийкард с 90% от сегашните играчи привлечени или изкарани от школата под негово ръководство. Пеп успокои съблекалнята разкарвайки 2 от големи звезди и от там... не си спомням за трансфер, които да е бил сполочлив колкото тези на Рийкард - нито масчерано, нито украинеца миналата година, нито ИБра, нито Вия се представят на нивотом на което ги гледахме преди
Защо по едно време Барса се задъхваше, а Реал си тичкаха нормално?Защото едните пресират до центъра, а другите се се морят в противниковата половина.Освен това е крайно време да почне малко ротация в тоя отбор, не веднъж на 10 - 15 мача, а поне през 3.Не може да имаш Афелай, Къркич, Масчерано, Кейта, Максуел и т. и т.н. и да не ги пускаш, а вместо това да си изморяваш титулярните играчи.Защото, и тук вярвам че ще се съгласиш - футболът вече е игра на състав.Който има по-дългата скамейка, неминуемо ще бие.
Вече се съгласих![]()
мммммммммммммммммм и да и не. Тези отбори (може би Порто само и до някъде Арсенал с фабрегас и за Тотнъм ваарт/модрич) не са чак толкова зависими от тези си играчи. Да важни са (никога не съм го отричал) но ако те липсват отбора не губи 50 60% от качествата си .. докато при нас Шави и Меси(заедно) са точно толкова от отбора (според мен).
Челси - Лампард.
Реал - Йозил/Алонсо.
Байерн - Швайнщайгер.
Интер - Снайдер.
Милан - Пирло/Боатенг.
Порто - Моутиньо.
Ако щеш и:
Палермо - Пасторе.
Лацио - Хернанеш.
Не можеш без човек с визия.Другия вариант е да си 4-3-3 и ако може да имаш напред Роналдо/Меси/Робен(ако ги научиш да си подават де)
и пак се повтарям.... човека с визия е хубаво нещо... само дето не бива да си напълно зависим от него на терена.. той трябва да е 30% от атаките не повече и да може да измисли нещо, когато играта се закучва.. а не да е движещата сила
"There is a country called Bulgaria, and in this country there is a team called Levski. You may have not heard of it, but there I was born and there I shall die!"
- Georgi Asparuhov to AC Milan representatives
- Georgi Asparuhov to AC Milan representatives
- Артилериста
- Контакти:
Нищо не трябва да променят!Барса трябва да си играе играта и ще мачка всички.Загубата от Реал нищо не значи,ще си им остане единствена за тази година,защото в следващите мачове съм сигурен,че Барса ще мачка и ще надиграва,така,както само тя може 

"ЦСКА-всичко започва и свършва така.Тези 4 букви са моят живот"
- tornadoto_96
- Контакти:
Артилериста написа:Нищо не трябва да променят!Барса трябва да си играе играта и ще мачка всички.Загубата от Реал нищо не значи,ще си им остане единствена за тази година,защото в следващите мачове съм сигурен,че Барса ще мачка и ще надиграва,така,както само тя може
Тебе не мога да те разбера от Арсенал ли си или от Барса. И мога да ти кажа, че загубата от Реал значи много, защото Моуриньо отново доказа, че знае как да спре каталунците и не си мисли, че няма да го демонстрира в мачовете от ШЛ

[center][wrapimg=]https://31.media.tumblr.com/b2ad6f25475a08556b2fc282dd3ca175/tumblr_n45b75B2RP1remfquo1_400.gif[/wrapimg][wrapimg=]https://31.media.tumblr.com/cb7f72f7be786149c190c595160f8327/tumblr_n4t5civ7pl1s44vaqo4_250.gif[/wrapimg][/center]
Madridist написа:По темата ще кажа две неща:
Първо, за мен Барселона са изграден отбор, най-силния в света и не трябва да променят нищо по тактики,схеми и т.н. Единствено по-голяма конкуренция и дълга резервна скамейка. Няма как с 11 титуляри+Кейта да се бориш на три фронта . Вийя е два месеца в доста слаба форма и няма кой да го смени, Гуардиола просто няма никаква алтернатива.
Второ, ако снощи през второто полувреме, някое от чистите положения на каталунците беше влезнало, днес щеще да има заглавия какво трябва да се промени в Реал Мадрид и разбира се, да има коментари и анализи,как в Реал Мадрид докато мислят основно за продажби на фланелки, играят наемници(все едно има клуб в света,където няма наемници и не получават заплати), били пътвуащ цирк,манекени и т.н. скоро няма да спечелят титла и Барселона ще ги бие навсякъде. Разберете едно нещо, футболът въпреки,че е бизнес за милиони, в крайна сметка си е една игра,където при равностойни съперници(като снощи), огромно значение има късметът.
Както винаги обективен. Поздравления за купата на Краля.
[center]“Never argue with idiots, they will drag you down to their level and then beat you with experience.”
― Mark Twain[/center]
― Mark Twain[/center]
Хич даже няма да си правя труда да чета темата.
Отбора трябва да промени много малко: да добави бързите контри към играта си - най-вече това! В цял свят отборите използват бързи, разсичащи контри и вкарват изключително важни голове само ние не! Дори, когато имаме възможност за мълнеоносна контра (примерно след корнер за противника) и да играе трима на двама или трима на трима нашите играчи чакат целият отбор да тръгне в атака, пак използват познатите многоходови комбинации, а така се дава време на съперника да се организира в защита!
И другото, което трябва да се пипне в отбора е да спрат играчите ни да се опитват да влизат във противниковата врата с топката, от време на време да стрелят от по-голяма дистанция! Имаме няколко играча с туповни изстрели и те могат без проблеми да стрелят от 20+ метра, с което да изненадваме противниковите вратари!
В частност Пеп трябва да се научи да прави по-добри трансфери и правилните смени!
Отбора трябва да промени много малко: да добави бързите контри към играта си - най-вече това! В цял свят отборите използват бързи, разсичащи контри и вкарват изключително важни голове само ние не! Дори, когато имаме възможност за мълнеоносна контра (примерно след корнер за противника) и да играе трима на двама или трима на трима нашите играчи чакат целият отбор да тръгне в атака, пак използват познатите многоходови комбинации, а така се дава време на съперника да се организира в защита!
И другото, което трябва да се пипне в отбора е да спрат играчите ни да се опитват да влизат във противниковата врата с топката, от време на време да стрелят от по-голяма дистанция! Имаме няколко играча с туповни изстрели и те могат без проблеми да стрелят от 20+ метра, с което да изненадваме противниковите вратари!
В частност Пеп трябва да се научи да прави по-добри трансфери и правилните смени!
[center][wrapimg=]http://prikachi.com/images/992/5272992M.jpg[/wrapimg]
Barcelona - Mes que un club[/center]
Barcelona - Mes que un club[/center]