Какво казаха легенди за Гунди !!!
ЕУЗЕБИО (нападател на Бенфика и Португалия)
„Жадувах просто да играя с Аспарухов. На срещата Бенфика - Левски той покори Лисабон. До този момент нито един футболист от чужд отбор не бе постигал два гола в нашата врата в един мач. Аспарухов беше първият. Горчиво скърбя за него..."
Сандро МАЦОЛА (нападател на Интер и Италия)
„Когато научих за гибелта на Аспарухов, се разплаках. Защо такава участ за един чародеен футболист. Цяла нощ не можах да заспя. Той беше пред очите ми в головите положения в мача срещу Белгия. Оттогава го залюбих. Вечен поклон."
Павел ПАНОВ (нападател на Левски и България)
„Не искам да говоря само за спортно-техническите качества на Георги Аспарухов. Защото той беше идол за всички. От него човек можеше да научи много. Дори и само от едно съприкосновение. След три десетилетия събитията са поизбледнели. Но тези, които са били с него, винаги ще го помнят. Не искам да го величая, да го издигам над останалите - всяко поколение си има своите кумири. Но за мен той си остава единственият."
Боби ЧАРЛТЪН (халф на Манчестър Юнайтед и Англия)
„Трябва да ви кажа че играчи като Аспарухов не се раждат често. Той беше вдъхновение за своя отбор. Вероятно ще трябва още дълго да чакате, за да се появи талант като него. Спомням си и сега мача ни на Уембли през 68-ма. Сър Алф Ремзи ни беше казал, че българите ще играят доста защитно и че единствения играч, с който трябва да внимаваме, защото е изключителен, е Аспарухов. И ние доста внимавахме... но не достатъчно..."
Александър КОСТОВ (нападател на Левски и България)
„С Гунди бяхме неразделни приятели от 1960г. Аз бях един от тези, които го накараха да се върне в Левски, след като беше войник в пловдивския Ботев и мисля, че това бе важна стъпка. Гунди бе един изключително честен и скромен човек даже често и срамежлив. Той не можеше да направи лошо нещо на никого, но бе и амбициозен. В отношенията си - за истинския приятел даваше всичко."
Джани РИВЕРА (халф на Милан и Италия)
„Много го обичах, много ми допадаше като футболист. На срещата в София България – Италия, без да исках, го ритнах... Дано ми е простил..."
Иван ВУЦОВ (защитник на Левски и България)
„Аспарухов бе не само футболист, той беше спортсмен номер едно на България. Жалко, че си отиде от живота толкова рано. Той беше човек, каквито днес има малко. Имал съм, имам и сега приятели, но като него няма да се повтори. Той надживя и със смъртта си времето. Заплашваха ни да не лепим невролозите му, а след нас минаваха и ги късаха, преследваха ни на панихиди... Тези генерали днес са никои, а той живее в сърцата на милиони."
Динко ДЕРМЕНДЖИЕВ (нападател на Ботев Пловдив и България)
„Като днес помня първия му мач с фланелката на Ботев в Пловдив. Загубихме от Спартак (Плевен) с 1:3. Не бях гледал играта му. Почти не го познавах. Но в един миг направи един финт с топката и публиката ахна. Когато по-късно заигра с пълни сили и често “връзваше” противниковите състезатели с брилянтната си техника, си спомнях за това “Добър ден, пловдивчани”, което бе казал с играта."
Флориан АЛБЕРТ (нападател на Ференцварош и Унгария)
„Малцина са тези футболисти, които умеят да създават наслада. Истинска наслада за зрителите. Аспарухов беше един от тях, затова всички скърбим за него. Поклон пред Аспарухов!"
Димитър ПЕНЕВ (защитник на ЦСКА и България)
„Приятел в живота. Съперник на игрището. За един футболист е трудно да бъде на върха в период от шест, осем или десет години. В този период нашият футбол имаше и други големи таланти, но това, което Аспарухов носеше със себе си, го отличаваше. Той слагаше завършека на това, което правеха другите - головете, фигурата му, финесът, с които играеше, го правеха любимец на всички зрители, независимо дали са привърженици на Левски, или на другите отбори. Не трябва да го сравняваме с никого. Той си беше Георги Аспарухов, такъв го знаят футболна Европа и светът."
Жан-Клод КИЛИ (Олимпийски шампион по ски, Франция)
„Разбрах, че Аспарухов няма да играе в Норвегия и се отказах да гледам срещата. Аз съм поклонник на големия красив футбол. Вашият Гунди беше рядък талант - футболно дарование. Залюбих го в Италия на мача с Белгия. Жалко че си отиде така рано... Жалко..."
[offtopic]megan fox не се прави на много голям, 25 годишно пишлеме. На 4 години станал фен на Барса
ГУНДИ Е НОМЕР ЕДНО. ПРИЗНАТ ОТ ЦЕЛИЯ СВЯТ ТОГАВА !!![/offtopic]