Кризата се задълбочава! Но проблемът не е в играчите

Модератори: Модератор ЦСКА, paceto, mistreated, kartago, SkArY_9, delqnski47, slavia_forever, Casper, vaskonti, Madridist, Udoji90

Потребителски аватар
vaskonti
Контакти:

Re: Кризата се задълбочава! Но проблемът не е в играчите

Мнениеот vaskonti » 09 авг 2010 14:31

АРМЕЕЦ написа:Мисля че ако феновете боикотират нещо то това не е играта на отбора , а по скоро високите цени на билетите. Днес прочетох за цените на билетите,които феновете на Левски трябва да платят за да гледат отбора си срещу Локото. Там става въпрос за цени от порядъка на 5,6 и 8 лева. Докато ние за да гледаме своя любим отбор трябва да плащаме по 10,12 и 15 лева. Разликата е огромна почти 2 пъти.Видяхте ли снощи отчаяните погледи на момчетата когато излязоха на терена и видяха сектор "Г" празен. Нека обаче попитат шефовете си защо не пуснаха билети за секторите "Б" и"Г" и защо не ги отвориха. Тези господа се опитват да си върнат много бързо инвестираните пари в клуба и то за наша сметка. Така обаче няма да стане.Нужно е време и търпение.Трябва момчетата да заиграят добре и да върнат феновете на стадиона, но и цените трябва да са нормални. Иначе както казват старите хора..."Лакомо дупе очи затрива." Стандарта ни на живот не е чак толкова европейски.А какво да кажем за феновете на Черноморец които имат свободен вход на почти всеки домакински мач или пък ако има цени то те са символични 1- 2 лева. Не живеем ли в една държава?

Стига с тия цени! Купи си карта и билета ще ти излиза 5 лв! Тия дето бойкотират дори не могат да обяснят какво точно бойкотират и защо! Дори самият ти гадаеш защо е тоя "бойкот"! Никой не знае, разбираш ли?? Тук сто пъти зададох този въпрос на един от тях, той така и не отговори!
[center]I'll be the savior of you all
I'm your revelation, I'm a walking miracle...
[/center]

АРМЕЕЦ
Контакти:

Мнениеот АРМЕЕЦ » 09 авг 2010 14:45

Не съм от София за да си купувам карта. Ако бях като повечето от тук пишещите в форума щях да си взема, но трябва и да пътувам на всичко отгоре. Излиза ми солено и то доста.Така че ,който иска нека си купи.

Потребителски аватар
vaskonti
Контакти:

Мнениеот vaskonti » 09 авг 2010 14:57

АРМЕЕЦ написа:Не съм от София за да си купувам карта. Ако бях като повечето от тук пишещите в форума щях да си взема, но трябва и да пътувам на всичко отгоре. Излиза ми солено и то доста.Така че ,който иска нека си купи.

Е, аз говоря по принцип, не конкретно на теб. Ти конкретно ако искаш да посещаваш всеки мач на ЦСКА ще си купиш карта, ако пък не ще трябва да се жертваш 10-20лв на месец ако приемем, че ходиш на 1-2 мача. Не е кой знае какво, нали? Тия пари не стигат и за свестна кръчма...
[center]I'll be the savior of you all
I'm your revelation, I'm a walking miracle...
[/center]

Потребителски аватар
sl321

Мнениеот sl321 » 09 авг 2010 14:59

На мен малко ми заприличва като миналата година Левски.Достанич много добър треньор,интелигентен,знаещ,възпитан,само че не може отбора да бие 10 мача.Не знам.Когато нещата не вървят много може да се говори но за да има проблеми виновен е на първо място изпълнителнителния директор.След това е треньора.Вчера за пръв път от доста време насам изгледах цял мач на цска като бях съсредоточен само в мача.За лошото всички сте казали .На мен ми направиха впечатление Дечев и Тонев ( да не му въркам името ама май че Тонев беше дясното крило).Тия момци имат добро бъдеще според мен.И не знам за какво са всички тия чужденци :roll: .Иначе всички говорят за това че цска са паднали ама никой не говори за това че Черноморец биха.Просто Черноморец си изиграха хубав мач.Съдята за пореден път не знаеше къде се намира.....А пък това че Сашо Диков след мача разправяше че футболистите не искали да играят не съм съгласен.Напъваха си се но се получаваха нещата.Но както и да е.... една година на горе една на долу .....това е футбола .... ха ха .....типично изказване като на някой футболист......Играем мач за мач,не се получиха нещата днес но това е футболът,живота продължава....гледаме на пред и това което мога да кажа....
http://www.eridubet.com
Доста блогове с типстъри на едно място.

АРМЕЕЦ
Контакти:

Мнениеот АРМЕЕЦ » 09 авг 2010 15:08

Не знам но, нещо ме кара да мисля, че не само ние ще паднем от Черноморец тази година.Балъков и Бобич направиха много добър отбор и си мисля че тази година и Левски и Литекс ще паднат от тях.

Потребителски аватар
danko_sot
Контакти:

Мнениеот danko_sot » 09 авг 2010 15:24

vaskonti написа:Добре де, не знам защо смятате, че две загуби означават задължително задълбочаване на криза?? Защо не се отчита факта, че играем без основни играчи и състав, който за пръв път е в този си вид и дори на фона на това самата игра очевидно не е съвсем трагична? Нали разбирате, че ако гредата на Тонев беше гол сега въобще нямаше да има подобни трагедии! Верно, АКО не играе, но все пак трябва да отчетете че съвсем не сме толкова далеч от истината колкото се изкарва. Нека минат мачовете с уелсците и тогава да се правят изводи. Ако се случи най-логичното - да ги отстраним, мненията тук ще се обърнат на 180* и веднага ще се почне - "излизаме от кризата"! А то всъщност точно нищо няма да се е променило освен това, че ще сме в по-оптимален състав и това ще си даде резултат.
Искам само да кажа нещо за първия гол на Черноморец, за който всички са убедени, че Еспозито е главен виновник. Според мен се прави същата грешка в преценката като при гола на Левски - обвинява се някой защото не е поправил грешката на друг. В предния мач основният виновник беше Апостол. А при гола на Черноморци вчера аз виждам така ситуацията - в момента на центрирането или само миг преди него Хаири се намира на повече от 5 метра от Еспозито. Нашият е последен в защитата, оня е на дъгата на наказателното. А кой от нашите трябва да пази противника на дъгата? Някой от халфовете или дори Димитър Илиев! След центрирането Хаири се втурва напред, но този, който го пази къде е? И ето това е основната грешка - някой не си пази човека! И Хаири остава сам и засича топката на 1 метър пред италианеца. А в крайна сметка за да я отиграе нашия или топката трябва да стигне до него или той да тръгне към нея и да я избие. Първото очевидно не може да стане защото паса е прекалено къс, за второто може би може да бъде винен, но основната вина е на този, който остави човека си сам още в момента на центрирането. Нека гледаме малко по-широко на ситуациите.

Радвам се, че има хора като теб, които коментират чисто футболни ситуации и аспекти в играта. Значи аз сега пак гледах ситуацията при първия гол за Черноморец, който всъщност обърна целия мач. Не съм някакъв професионалист що се касае до футболната игра, нито съм играл професионално, нито съм завършил някакви школи или курсове. Ще се опитам все пак да кажа своето мнение за ситуацията след като я прегледах няколко пъти на повторение. Значи според мен футболистите на ЦСКА бяха в зонова защита в тази ситуация. Прави впечатление обаче че Митко Илиев сякаш наистина не е на правилното място в ситуацията. Той е номер 14 и виждаме че е в близост до човека, който пази Акуаро. Няма работа там, така че със сигурност той има вина в ситуацията и тук си прав Висконти. И може би наистина неговата вина е основна. Друг е въпросът, че Еспозито и другите бранители седят в наказателното поле в линия без да пазят никой персонално. Но да приемем че са в зонова защита, макар че не е много добре построена. Може би Митко Илиев трябва в тази ситуация да е някъде пред Еспозито или по назад но в близост до Хаири. По принцип при персонални опеки при подобни центрирания най-често централните нападатели пазят точно централните защитници, а централните защитници пазат централните нападатели. Но в случая Черноморец играха в този мач без таран, нападението водеше Георги Андонов, който не е висок играч. Все пак дори и да примем че основната вина е на Илиев, то реакцията на Еспозито не е никак добра и не бих могъл да го оневиня. той вижда че топката пада пред него и много добре вижда нахлуващият от втора позиция Хаири, тъй като е обърнат на тази страна при центрирането. въпреки това не прави почти никакъв опит да пресече центрирането, а трябва просто да заложи главата си, но това е нещо нормално във футбола особено за защитниците, ако го е страх от едно такова действие не говори добре за него. Едва в края на ситуацията, когато топката почти пада вече Еспозито прави опит да пресече и се изтегля малко в дясно , но дори и тогава Хаири е на поне половин метър от него, когато играе с глава. Виж снимката в Гонг на новината къде са двамата при удара с глава на Хаири. Ако Еспозито се беше приближил повече дори и да не беше играл той с топката при всички положения щеше да попречи на Хаири да я отиграе толкова точно. Така че за мен слаба проява на Еспозито. А да не говорим, че в мача имаше още една ситуация, когато Еспозито паникьосан изби една топка на крака на играч на Черноморец и последва много мощна тупалка на играч на Черноморец от почнти същото положение, от което падна и вторият им гол, но в онази ситуация топката мина на сантиметри над гредата. Тази ситуация беше малко преди вторият гол на Черноморец. Да не говорим, че както каза някой движението на Еспозито не беше много добро. Някак си се придвижваше бавно и леко тромаво, но това може да се дължи на не добра физическа форма. Иначе миналата седмица при гола на Левски съм съгласен, че основната вина, дори почти цялата беше на Апостол Попов и аз това го казах още тогава. Акуаро беше избутан след това и неговата вина е минимална при този гол. Ето и ситуацията за първия гол на Черноморец. http://www.vbox7.com/play:e8f8ccb1 Пак казвам нямам някакви големи претенции че много разбирам, ако има специалисти нека коментират и те ситуацията
[imghttps://www.facebook.com/photo?fbid=3542266495868071&set=a.637564013005015][/img]

MVBasten
Контакти:

Мнениеот MVBasten » 09 авг 2010 15:25

Добре, Павел Дочев е свестен. Очевидно е, но каква полза от това ? В настоящата ситуация всеки по-компетентен запалянко може да кандидатства за старши треньор на "ЦСКА". Подчертавам старши треньор, а не клубен мениджър. Това е трагедията на отбора, т.е. нищо не зависи от Павел Дочев и в същото време отговорността е изцяло негова. Ясно е, че Емил Костадинов няма качества за мениджър, но липсва логика да не разбира и от футбол. "ЦСКА" играе зле от поне два сезона, но няма кой да забележи и промени това. Кризата в "ЦСКА" означава криза за футбола у нас. Няма значение дали треньор ще е Пенев, Андоне или Дочев. Залага се все на едни и същи изпълнители. Безпаричието е основателна причина да се гради отбор с налични играчи, но няма оправдание в "ЦСКА" да се налагат откровено безхарактерни и футболни неграмотни футболисти. Няма ли кой да обясни на защитниците на "червените" какво означава "игра на сигурно" ? Няма ли кой да обясни на халфовете, че трябва да се играе футбол "с едно докосване" и без излишни фаулове. Кой ще обясни най-сетне на Трифонов, Делев и Тонев, че не може само да "гонят" (което всъщност им изцежда силите) безидейно топката ? Създават впечатлние за "упорито" тъпи играчи (не намерих по-подходящо определение). При Тонев и Делев все още има надежда, но Трифонов е трайно "увреден". Надявах се, че поне като ляв бек ще бъде полезен.Пост, който незнайно по каква причина е проблемен в цялата "А" група. Не мога да повярвам, че Караджов, Дечев, Виданов, Зехирев и Тонев са продукти на "престижната" школа на "ЦСКА".От там излизат най-талантливите или най-платежоспособните ? Много се радвах тази пролет на Апостол Попов, но се оказа, че специалист като Дочев го пренебрегва за сметка на посредствени чужди футболисти. Никога не съм предполагал, че ще видя неграмотен италиански защитник. А в "ЦСКА" са цели двама - Еспозито и Акуеро.

Потребителски аватар
deepblue1963

Мнениеот deepblue1963 » 09 авг 2010 15:59

danko_sot написа:
vaskonti написа:Добре де, не знам защо смятате, че две загуби означават задължително задълбочаване на криза?? Защо не се отчита факта, че играем без основни играчи и състав, който за пръв път е в този си вид и дори на фона на това самата игра очевидно не е съвсем трагична? Нали разбирате, че ако гредата на Тонев беше гол сега въобще нямаше да има подобни трагедии! Верно, АКО не играе, но все пак трябва да отчетете че съвсем не сме толкова далеч от истината колкото се изкарва. Нека минат мачовете с уелсците и тогава да се правят изводи. Ако се случи най-логичното - да ги отстраним, мненията тук ще се обърнат на 180* и веднага ще се почне - "излизаме от кризата"! А то всъщност точно нищо няма да се е променило освен това, че ще сме в по-оптимален състав и това ще си даде резултат.
Искам само да кажа нещо за първия гол на Черноморец, за който всички са убедени, че Еспозито е главен виновник. Според мен се прави същата грешка в преценката като при гола на Левски - обвинява се някой защото не е поправил грешката на друг. В предния мач основният виновник беше Апостол. А при гола на Черноморци вчера аз виждам така ситуацията - в момента на центрирането или само миг преди него Хаири се намира на повече от 5 метра от Еспозито. Нашият е последен в защитата, оня е на дъгата на наказателното. А кой от нашите трябва да пази противника на дъгата? Някой от халфовете или дори Димитър Илиев! След центрирането Хаири се втурва напред, но този, който го пази къде е? И ето това е основната грешка - някой не си пази човека! И Хаири остава сам и засича топката на 1 метър пред италианеца. А в крайна сметка за да я отиграе нашия или топката трябва да стигне до него или той да тръгне към нея и да я избие. Първото очевидно не може да стане защото паса е прекалено къс, за второто може би може да бъде винен, но основната вина е на този, който остави човека си сам още в момента на центрирането. Нека гледаме малко по-широко на ситуациите.

Радвам се, че има хора като теб, които коментират чисто футболни ситуации и аспекти в играта. Значи аз сега пак гледах ситуацията при първия гол за Черноморец, който всъщност обърна целия мач. Не съм някакъв професионалист що се касае до футболната игра, нито съм играл професионално, нито съм завършил някакви школи или курсове. Ще се опитам все пак да кажа своето мнение за ситуацията след като я прегледах няколко пъти на повторение. Значи според мен футболистите на ЦСКА бяха в зонова защита в тази ситуация. Прави впечатление обаче че Митко Илиев сякаш наистина не е на правилното място в ситуацията. Той е номер 14 и виждаме че е в близост до човека, който пази Акуаро. Няма работа там, така че със сигурност той има вина в ситуацията и тук си прав Висконти. И може би наистина неговата вина е основна. Друг е въпросът, че Еспозито и другите бранители седят в наказателното поле в линия без да пазят никой персонално. Но да приемем че са в зонова защита, макар че не е много добре построена. Може би Митко Илиев трябва в тази ситуация да е някъде пред Еспозито или по назад но в близост до Хаири. По принцип при персонални опеки при подобни центрирания най-често централните нападатели пазят точно централните защитници, а централните защитници пазат централните нападатели. Но в случая Черноморец играха в този мач без таран, нападението водеше Георги Андонов, който не е висок играч. Все пак дори и да примем че основната вина е на Илиев, то реакцията на Еспозито не е никак добра и не бих могъл да го оневиня. той вижда че топката пада пред него и много добре вижда нахлуващият от втора позиция Хаири, тъй като е обърнат на тази страна при центрирането. въпреки това не прави почти никакъв опит да пресече центрирането, а трябва просто да заложи главата си, но това е нещо нормално във футбола особено за защитниците, ако го е страх от едно такова действие не говори добре за него. Едва в края на ситуацията, когато топката почти пада вече Еспозито прави опит да пресече и се изтегля малко в дясно , но дори и тогава Хаири е на поне половин метър от него, когато играе с глава. Виж снимката в Гонг на новината къде са двамата при удара с глава на Хаири. Ако Еспозито се беше приближил повече дори и да не беше играл той с топката при всички положения щеше да попречи на Хаири да я отиграе толкова точно. Така че за мен слаба проява на Еспозито. А да не говорим, че в мача имаше още една ситуация, когато Еспозито паникьосан изби една топка на крака на играч на Черноморец и последва много мощна тупалка на играч на Черноморец от почнти същото положение, от което падна и вторият им гол, но в онази ситуация топката мина на сантиметри над гредата. Тази ситуация беше малко преди вторият гол на Черноморец. Да не говорим, че както каза някой движението на Еспозито не беше много добро. Някак си се придвижваше бавно и леко тромаво, но това може да се дължи на не добра физическа форма. Иначе миналата седмица при гола на Левски съм съгласен, че основната вина, дори почти цялата беше на Апостол Попов и аз това го казах още тогава. Акуаро беше избутан след това и неговата вина е минимална при този гол. Ето и ситуацията за първия гол на Черноморец. http://www.vbox7.com/play:e8f8ccb1 Пак казвам нямам някакви големи претенции че много разбирам, ако има специалисти нека коментират и те ситуацията

Нека и аз да изкоментирам някои футболни аспекти:
" Прави впечатление обаче че Митко Илиев сякаш наистина не е на правилното място в ситуацията."
Имаше ли,изобщо,една ситуация в мача,в която Илиев да си е на мястото?Не като защитник,а като нападател,острие,таран...В този ред на мисли и той,и Делев не бяха ли привлечени в отбора като нападатели?Т.е хора,дето трябва да вкарват някакви голове?Колко гола имат и единия и другия,откакто са облекли фанелката на ЦСКА?Като за Илиев трябва,все пак,да се отчете,че миналия сезон беше преотстъпен.Не че там "късаше мрежите".Акуаро ли беше този,дето трябваше да "хруска" нападателите в А-групата?В първите два мача-нула.Може ли някой да обясни с какво Акуаро е по-добър от Котев,например?Че и Еспозито и той...Ситуацията силно напомня на миналия сезон-на Андоне му бяха натресени един куп играчи,с които нито в Европа прокопсахте кой знае колко,нито в шампионата(те поиграха има-няма по половин сезон) и после какво?Айде наново!И докога така?Нищо старо не е забравено,нищо ново не е научено!
ТАМ, ПОД СИНЬОТО НЕБЕ, ПОД СВЕТЛИНИТЕ НА ГЕРЕНА, БУШУВА СИНЬОТО МОРЕ, ПРИТИХВА ЦЯЛАТА ВСЕЛЕНА!

АРМЕЕЦ
Контакти:

Мнениеот АРМЕЕЦ » 09 авг 2010 16:01

И Левски натискахме до последно и Черноморец и то с 9 човека, но просто нямахме късмет. Нека обаче не забравяме, че контраатаката е едно от най-важните неща в съвременния футбол.А видяхме че Черноморец се справят доста добре с контраатаките.Да не забравяме че и нашия гол в 20-та секунда беше подобен. Мисля че нашите играчи са добри само ,че напрежението им е в повече. В големите футболни отбори се използват много често спортни психолози, които помагат на играчите да се разтоварят психически и тяхната роля е най- осезаема при загубите ,но при нас не се използва тази практика. Един играч трябва да се въстанови освен физически така и психологически. Но всичко ще се оправи само трябва време и спокоиствие . Та те едва се познават момчетата а и доста от тях дори и не говорят български( визирам чужденците).Така че дори и да им подвикнеш нещо по време на мач няма да те разберат и е възможно да да сбъркат.

MVBasten
Контакти:

Мнениеот MVBasten » 09 авг 2010 16:06

Много Ви моля да не определяте Маркиньос като "плеймейкър". Голяма грешка ! Два сезона (не е късно и за трети) бяха необходими на "футболните" хора в "ЦСКА" за да разкрият ялов нападател като Руи Мигел. Маркиньос е също толкова анемичен и безполезен. Симулира активност и е тотално неефективен. Използвам силни определения, но не виждам друг начин предвид усилията на мнозина зависими от мениджърски комисионни. Изобщо не мога да си обясня (в чисто спортен аспект) присъствието на толкова много посредствени "чужденци" в BG-футбола. Примери колкото искаш и във всеки клуб. Гранден беше добър трансферен удар, но точно по тази причина и предвид футболната реалност в "ЦСКА" нямаше начин да се задържи за по-дълго. "Нападателите на "ЦСКА" са най-слабото звено. Димитър Илиев е футболист за "последните 10 минути", а Делев е "забравил" всичко научено във футболната школа.Тонев се очертава като откровен футболен егоист, който допълнително на моменти демонстрира отчайваща футболна техника. За Руи Мигел и Саидходжа .... едно голямо нищо. За останалите "незнайни" попълнения е несериозно дори да се коментира.

Върни се в “ЦСКА”