football.total написа:Kotooshu написа:Хайде драсни няколко реда когато трябва всеки който иска да посети мач на Черноморец на този прекрасен стадион да си извади 5 или 10 лева от собствения си джоб , ОК ?
Какво ли ще говориш тогава като има 500 - 1000 човека
И за съжаление това е истината , ще ти дам един пример :
Преди бая годинки , и на домакинските мачове на Стадион Георги Аспарухов имаше томбола с награди от Автомобил до гсм-ми и фен артикули ! Сещаш ли се че посещаемостта се вдигна почти тройно ? И дали се сещаш къде бяха тези хора когато нямаше томбола ?
Това не е ли жалко а ?
Това ли са хората който ще си подкрепят любимия отбор или са отишли заради сеира или някаква аванта ?
Хайде приятен ден и със Здраве
Първо да ти разясня (пък и не само на теб а и на всички останали) въпроса с томболите. Обикновено се раздават по около 10-15 награди основно флагчета, знаменца, бележници и тениски. Средната цена на всяка награда е около 5 до 10 лева. За целта първо трябва да те изтеглят измежду 15.000 продадени билета и второ да си седнал на точното место което ти пише на билета (99% от хората сядат където има място тъй като билетите са безплатни. Тоест който отиде по рано на стадиона той заема хубавите места). Мисля че си интелигентен човек и ти става ясно че който не се интересува от футбол надали ще отиде да виси 2 часа на стадиона само и само за да спечели някоя тениска на стойност 5 лева примерно!
За колата освен че трябва да бъдеш изтеглен и да си си седнал на местото трябва и да познаеш точния резултат от двубоя. Тоест шанса ти да спечелиш кола е сигурно около 1 на 100.000.
Мисля че осъзна че от 11.000 на стадиона сигурно има няма 100 души са отишли с надеждата да спечелят нещо. Другите са просто фенове на футбола! И въобще не съм съгласен че щом не палиш седалки и не хвърляш бомби това не означава че не подкрепяш отбора си и не милeeш за него. За мен ултрасите в отделните агитки не са нищо повече от социалани аутсайдери които търсят по какъв начин да се издигнат на някой в очите. Нищо повече. Вандализма царуващ по българските стадиони на всякакви дербита е криворазбрана фенщина. Не истински обичащи футбола хора.
ОК съгласен съм че ако билета е 10 лева няма да ходят толкова хора на стадиона. НО ЗАЩО е въпроса? Направи си простата сметка ако си един пенсионер с 200 лева пенсия би ли отделил 20 лева на месец за да гледаш любимия отбор? А ако си един мад баща с 500 лева заплата би ли дал 50 лева на месец за да заведеш сина си на стадиона и да седите на изпочупените и мръсни седалки? Това са ти около 10% от месечните доходи. Та да не дадеш 10 лева за мач приятелю не означава непременно че не обичаш отбора си а в много случаи значи че просто нямаш финансовата възможност да го направиш нали така? Не отричам че агитката на Черноморец е по малка от тази на Левски и ЦСКА [b]но редовия футболен фен в Бургас е на светлинни години от този в София[/b]. Та националите събраха 20.000 на една контрола с Уелс миналото лято, ако мача беше в Софиа нямаше да има и 2000. Лесно е да напълниш стадиона срещу Италия и Ейре, но е смешно да има по 200 души на мачове на националите по принцип. Ако дойдат да играят в Бургас с Малта или Албания бъди сигурен че дори и при 10 лева билет на стадиона ще има поне 15.000.
Така че продължавай да си мислиш че в Бургас били платени фенове и ходели щото мача е без пари. А в София и Пловдив са велики фенове и изпочупените им стадиони пустеят. Предполагам си интелигентен човек, желая ти да си отвориш очите за футбола не като война, а като обществено развлечение какъвто е навсякъде в Европа и какъвто започна да става и в Бургас!
Здравейте

Благодаря за разяснението за томболата .
С много от нещата написани от вас по горе съм абсолютно съгласен .
Много често споменаваш лумпениядата по стадионите и за съжаление тя не е от ден и два , а и темата за лумпените е безкрайна , и факт е че заради шепа идиоти много хора не ходят вече и не си пускат децата .
Ще си позволя един приятелски съвет : Не слагай толкова лесно под един знаменател и сравнявай хората от София или Пловдив с тези от Бургас примерно , защото от твоите редове лъха лека омраза и ненавист ! Не всички от София сме маскари

И моля обясни ми как пък разбра че сте на светлинни години от редовния футболен фен в София

В момента Черноморец ми прилича на току що отворен лъскав МОЛ на който е направена прекрасна реклама и хората се избиват да намажат нещо или да позяпат но след година както се случва отворят по хубав и евтин и никой вече не се сеща за предишния МОЛ , справка Нафтата !
Но както казват Руснаците :" Паживьом увидим "
Хайде , приятен ден и много емоции с Шоуто на Овчата Глава