"Армейците" взеха "Армията" за 20+10 години

Модератори: Модератор ЦСКА, paceto, mistreated, kartago, SkArY_9, delqnski47, slavia_forever, Casper, vaskonti, Madridist, Udoji90

Потребителски аватар
bobonikolov

Re: ЦСКА взима "Армията" за 20 години

Мнениеот bobonikolov » 26 фев 2010 17:10

Lyubaka01 написа:
bobonikolov написа:Мнееее такива хора няма ама никъде.Направо се чудя как тея Арсенал взеха та си направиха стадион видиш ли.Тея от Емирейтс сигурно са куку за да инвестират в такъв проект,щом после няма да си получат парите.А пък за тея от Алианц да не говорим.Тея хора не видяха ли,че Емирейтс се прецакаха или и те искат.Абе направо да им се чудиш.

Нерде Ямбол, нерде стамбул... Хвърли един поглед на това:
Match Day ticket prices FROM JANUARY 1 2010 Emirates Upper/Lower Tier Category A Category B
Centre Upper £94 £66
Centre Upper Back £71 £50
Next to Centre Upper £71 £50
Next to Centre Upper Back £62 £44
Wing Upper £62 £44
Wing Upper Back £56 £39
Corner Upper £62 £44
Goal Upper £67 £47
Goal Upper Back £56 £39

Centre Lower £53 £36
Wing Lower £48 £33
Corner Lower £48 £33
Goal Lower £48 £33

Family Enclosure
Adults - Lower Tier £48 £35
Adults - Upper Tier £62 £44
Senior Citizen/Cannon Club - Lower Tier £20.50 £14.50
Senior Citizen/Cannon Club - Upper Tier £26.50 £19.50
Junior Gunners - Lower Tier £18.50 £13.50
Junior Gunners - Upper Tier £24.50 £17.50
Надявам се, забелязваш, че НАЙ-ЕВТИНИТЕ билети за възрастни са по 33£... Стадионът е с около 60000места, а билети има чак за мача с Уест Хям на 20.03. Дотогава всичко е продадено! Та направи си една сметка-60000*45(средно)=2700000£ приходи от билети от един мач!!!
А сега една друга сметка: Цска-средна цена на билети на мач-да речем 6лв(макар че предполагам, че са по-малко), средна посещаемост-да речем 8000души(и те са по-малко). 8000*6=48000лв приходи от билети...
За фен-артикули и т.н. въобще не говорим...
И една трета сметка, която е малко наивна, но ще ти помогне да добиеш известна представа за нещата: Емирейтс струва 390млн паунда!!! С приходите от мачове, теоретично стадионът би се избил за 145мача. Съответно новият стадион на ЦСКА струва 100млн лв. Теоретично би се избил за 2083мача...
Има известна разлика, не мислиш ли?!? Струва ми се, че инвеститори за Емирейтс са се намерили по-лесно...
Има и друго-който е инвестирал в Емирейтс, го е направил преди кризата. Сега дори и Арсенал трудно биха намерили кой да даде толкова пари...

Първо за трансферите-ние така или иначе и сега не даваме кой знае какви пари за трансфери и пак взимаме добри играчи.Схемата ниска трансферна сума+% от следваща продажба е рентабилна,така че ще работи и за в бъдеще.Освен това ще се налагат и юноши,което е още един плюс.Относно избиването- забравяш,че в проекта са включени ресторанти,кафенета и магазини.От тях да ти кажа определено се печели.Освен това стадиона ще се отдава под наем за концерти и други такива мероприятия,което докрава още финанси.И като добавим билетите ето ти избиването за концесията.Мислиш ли,че една фирма ще тръгне да реализира нещо подобно,ако прецени,че не молже да си възвърне инвестициите.Аз не мисля така.Освен това ТИТАН са наясно,че тези задължения няма как да не ги изплатят,т.е. номера не могат да въртят.Така че не се притеснявай за това ами се замисли дали едно рухване на съоръжението и убиването на 1000-2000 души не е по-лошо оит лишаването от пари за трансфери и т.н.

Потребителски аватар
Кашчей

Мнениеот Кашчей » 26 фев 2010 18:47

bobonikolov написа:Първо за трансферите-ние така или иначе и сега не даваме кой знае какви пари за трансфери и пак взимаме добри играчи.Схемата ниска трансферна сума+% от следваща продажба е рентабилна,така че ще работи и за в бъдеще.Освен това ще се налагат и юноши,което е още един плюс.Относно избиването- забравяш,че в проекта са включени ресторанти,кафенета и магазини.От тях да ти кажа определено се печели.Освен това стадиона ще се отдава под наем за концерти и други такива мероприятия,което докрава още финанси.И като добавим билетите ето ти избиването за концесията.Мислиш ли,че една фирма ще тръгне да реализира нещо подобно,ако прецени,че не молже да си възвърне инвестициите.Аз не мисля така.Освен това ТИТАН са наясно,че тези задължения няма как да не ги изплатят,т.е. номера не могат да въртят.Така че не се притеснявай за това ами се замисли дали едно рухване на съоръжението и убиването на 1000-2000 души не е по-лошо оит лишаването от пари за трансфери и т.н.

Не само, че не давате, ами и това, което трябва да дадете не го давате навреме и редовно ;)

Сега, ти вярваш ли, че площта на Българска армия е достатъчна, за да се реализира един такъв хипотетичен проект?Което от своя страна води до нужда от поне 3 пъти по-голяма площ, което в Борисовата градина ми е доста съмнително да бъде разрешено.В преден пост казваш, че е по-скъпо да се закупи земя в покрайнините и да се почне начисто, но аз съм на мнение, че е по-скъпо да се разруши нещо и след това да се почне, особено, когато теренът за строеж не е твоя собственост.
Казваш и, че жителите на крайните квартали щели да недоволстват от шума по строежа, което искрено ме развесели :mrgreen: :mrgreen: Сякаш ако почнете строителство в Борисовата градина всички ще ви гледат с умиление и възторг, понеже там няма да има сеч на дървета и мръсотия, бучене на машини.
Ний армейци сме големи,
на "Литекс" верни сме чеда.
Със съдиите-наше знаме
мачкаме навред сега.

Разговор в "Спорт Депо":
-Имате ли фланелки на "ЦСКА-София"?
-Каква ви трябва-на вратар, на полеви играч, или на съдия?

Потребителски аватар
bobonikolov

Мнениеот bobonikolov » 27 фев 2010 01:00

Кашчей написа:
bobonikolov написа:Първо за трансферите-ние така или иначе и сега не даваме кой знае какви пари за трансфери и пак взимаме добри играчи.Схемата ниска трансферна сума+% от следваща продажба е рентабилна,така че ще работи и за в бъдеще.Освен това ще се налагат и юноши,което е още един плюс.Относно избиването- забравяш,че в проекта са включени ресторанти,кафенета и магазини.От тях да ти кажа определено се печели.Освен това стадиона ще се отдава под наем за концерти и други такива мероприятия,което докрава още финанси.И като добавим билетите ето ти избиването за концесията.Мислиш ли,че една фирма ще тръгне да реализира нещо подобно,ако прецени,че не молже да си възвърне инвестициите.Аз не мисля така.Освен това ТИТАН са наясно,че тези задължения няма как да не ги изплатят,т.е. номера не могат да въртят.Така че не се притеснявай за това ами се замисли дали едно рухване на съоръжението и убиването на 1000-2000 души не е по-лошо оит лишаването от пари за трансфери и т.н.

Не само, че не давате, ами и това, което трябва да дадете не го давате навреме и редовно ;)

Сега, ти вярваш ли, че площта на Българска армия е достатъчна, за да се реализира един такъв хипотетичен проект?Което от своя страна води до нужда от поне 3 пъти по-голяма площ, което в Борисовата градина ми е доста съмнително да бъде разрешено.В преден пост казваш, че е по-скъпо да се закупи земя в покрайнините и да се почне начисто, но аз съм на мнение, че е по-скъпо да се разруши нещо и след това да се почне, особено, когато теренът за строеж не е твоя собственост.
Казваш и, че жителите на крайните квартали щели да недоволстват от шума по строежа, което искрено ме развесели :mrgreen: :mrgreen: Сякаш ако почнете строителство в Борисовата градина всички ще ви гледат с умиление и възторг, понеже там няма да има сеч на дървета и мръсотия, бучене на машини.

За трансферите до някъде имаш право но само до някъде.Това че закъсняваме с плащанията не означава,че въобще не плащаме.Ако беше така до сега да има заведени безброй дела,спрени картотеки и т.н.Към клубовете,на които още дължим пари ще се издължим макар и след време.За това са разсрочените плащания.Причината за това са погасяванията първо на старите задължения към държавата.Едва след това идва ред на клубовете.Мисля,че по-голямата част от задълженията към клубовете са изчистени.Останаха да се дължат само пари на Ботев,които ще отидат директно в сметките на НАП,зашото в производството по несъстоятелност на клуба,ще се стигне до събиране на задължения,подплатено с държавна принуда.Така че няма да избягаме и от това.Относно проекта за стадион-след като е изготвен макет и доколкото знам работен проект и страните са се споразумели,макар и само устно за сега,значи че е възможно да се реализира.Не съм казал,че като е в Борисовата градина няма да има проблеми.Ясно е че ще има.Самия Димитър Борисов заяви,че ще има спънки от страна на природозащитници и т.н.Но и това може да се реши.За момента за българските стандарти е нерентабилно изграждането на такъв стадион извън населеното място макар да е препоръчително там.Причините ти ги посочих.Освен тях за София трябва и да се изгради метро до там,където ще се намира евевнтуален такъв стадион,което означава инвестиции от държавата или общината,а за това пари няма.Не разбирам какво му е забавното на това,че при един такъв строеж хората от крайните квартали могат да протестират.Причините могат да бъдат много.Това въобше не е изключено.Населението на София не е като това в другите градове и е склонно да протестира всичко.Просто хората са свикнали да си отстояват правата.Това е мое лично мнение и не подлежи на променяне.Ще го отстоявам до край.

Потребителски аватар
Кашчей

Мнениеот Кашчей » 27 фев 2010 10:00

bobonikolov написа:За трансферите до някъде имаш право но само до някъде.Това че закъсняваме с плащанията не означава,че въобще не плащаме.Ако беше така до сега да има заведени безброй дела,спрени картотеки и т.н.Към клубовете,на които още дължим пари ще се издължим макар и след време.За това са разсрочените плащания.Причината за това са погасяванията първо на старите задължения към държавата.Едва след това идва ред на клубовете.Мисля,че по-голямата част от задълженията към клубовете са изчистени.Останаха да се дължат само пари на Ботев,които ще отидат директно в сметките на НАП,зашото в производството по несъстоятелност на клуба,ще се стигне до събиране на задължения,подплатено с държавна принуда.Така че няма да избягаме и от това.Относно проекта за стадион-след като е изготвен макет и доколкото знам работен проект и страните са се споразумели,макар и само устно за сега,значи че е възможно да се реализира.Не съм казал,че като е в Борисовата градина няма да има проблеми.Ясно е че ще има.Самия Димитър Борисов заяви,че ще има спънки от страна на природозащитници и т.н.Но и това може да се реши.За момента за българските стандарти е нерентабилно изграждането на такъв стадион извън населеното място макар да е препоръчително там.Причините ти ги посочих.Освен тях за София трябва и да се изгради метро до там,където ще се намира евевнтуален такъв стадион,което означава инвестиции от държавата или общината,а за това пари няма.Не разбирам какво му е забавното на това,че при един такъв строеж хората от крайните квартали могат да протестират.Причините могат да бъдат много.Това въобше не е изключено.Населението на София не е като това в другите градове и е склонно да протестира всичко.Просто хората са свикнали да си отстояват правата.Това е мое лично мнение и не подлежи на променяне.Ще го отстоявам до край.

Това с нуждата от метро до евентуален нов стадион, в покрайнините не го разбрах.Знам, че трябва да има обществен транспорт дотам, но май скоро това няма да стане точно с метро.За хората, които ще протестират:забавното е, че ще протестират ако се строи стадион с цял търговско-хотелски комплекс, но няма да протестират, ако се строи нещо друго-МОЛ примерно.За цената-гарантирам ти, че е по-скъпо да строиш на терен, който не е твой, отколкото на твой терен.Стадион не се изгражда като коледен павилион-за 1-2 месеца служба само.Казах ти и , че площта, която заема сегашният комплекс Българска армия е недостатъчна за този проект, което означава, че трябва да се "анексира" доста голяма площ от Борисовата градина и да се наруши спокойствието на доста повече хора, от цяла София и не само, за години напред, защото знам как се строи-не става за 5-6 месеца.Та да се върна на терена-това, което няма да достигне, като площ, ще го закупят ли от Титан или ще вземат и него на концесия?Как мислиш по този въпрос?И кой ще им разреши да отнемат толкова голямо парче от един парк?Като гледам и трасето на метрото въобще не минава близо до Българска армия.Е, не е точно под стадиона, но разстоянието не е твърде голямо.
Ний армейци сме големи,
на "Литекс" верни сме чеда.
Със съдиите-наше знаме
мачкаме навред сега.

Разговор в "Спорт Депо":
-Имате ли фланелки на "ЦСКА-София"?
-Каква ви трябва-на вратар, на полеви играч, или на съдия?

Потребителски аватар
cska_90
Контакти:

Мнениеот cska_90 » 28 фев 2010 14:18

Отчаяно ни трябва нов стадион,но според мене това са поредните празни приказки-слушахме ги вече такива-ала Божков, ала Томов!!!Все едно и също - а "Българска Армия"-което дори вече не може да се нарече стадион се руши все повече и повече!! :( :( :( :( :( И сега не вярвам да има някакво развитие по този наболял въпрос!!
Изображение

Потребителски аватар
bobonikolov

Мнениеот bobonikolov » 28 фев 2010 23:24

Кашчей написа:
bobonikolov написа:За трансферите до някъде имаш право но само до някъде.Това че закъсняваме с плащанията не означава,че въобще не плащаме.Ако беше така до сега да има заведени безброй дела,спрени картотеки и т.н.Към клубовете,на които още дължим пари ще се издължим макар и след време.За това са разсрочените плащания.Причината за това са погасяванията първо на старите задължения към държавата.Едва след това идва ред на клубовете.Мисля,че по-голямата част от задълженията към клубовете са изчистени.Останаха да се дължат само пари на Ботев,които ще отидат директно в сметките на НАП,зашото в производството по несъстоятелност на клуба,ще се стигне до събиране на задължения,подплатено с държавна принуда.Така че няма да избягаме и от това.Относно проекта за стадион-след като е изготвен макет и доколкото знам работен проект и страните са се споразумели,макар и само устно за сега,значи че е възможно да се реализира.Не съм казал,че като е в Борисовата градина няма да има проблеми.Ясно е че ще има.Самия Димитър Борисов заяви,че ще има спънки от страна на природозащитници и т.н.Но и това може да се реши.За момента за българските стандарти е нерентабилно изграждането на такъв стадион извън населеното място макар да е препоръчително там.Причините ти ги посочих.Освен тях за София трябва и да се изгради метро до там,където ще се намира евевнтуален такъв стадион,което означава инвестиции от държавата или общината,а за това пари няма.Не разбирам какво му е забавното на това,че при един такъв строеж хората от крайните квартали могат да протестират.Причините могат да бъдат много.Това въобше не е изключено.Населението на София не е като това в другите градове и е склонно да протестира всичко.Просто хората са свикнали да си отстояват правата.Това е мое лично мнение и не подлежи на променяне.Ще го отстоявам до край.

Това с нуждата от метро до евентуален нов стадион, в покрайнините не го разбрах.Знам, че трябва да има обществен транспорт дотам, но май скоро това няма да стане точно с метро.За хората, които ще протестират:забавното е, че ще протестират ако се строи стадион с цял търговско-хотелски комплекс, но няма да протестират, ако се строи нещо друго-МОЛ примерно.За цената-гарантирам ти, че е по-скъпо да строиш на терен, който не е твой, отколкото на твой терен.Стадион не се изгражда като коледен павилион-за 1-2 месеца служба само.Казах ти и , че площта, която заема сегашният комплекс Българска армия е недостатъчна за този проект, което означава, че трябва да се "анексира" доста голяма площ от Борисовата градина и да се наруши спокойствието на доста повече хора, от цяла София и не само, за години напред, защото знам как се строи-не става за 5-6 месеца.Та да се върна на терена-това, което няма да достигне, като площ, ще го закупят ли от Титан или ще вземат и него на концесия?Как мислиш по този въпрос?И кой ще им разреши да отнемат толкова голямо парче от един парк?Като гледам и трасето на метрото въобще не минава близо до Българска армия.Е, не е точно под стадиона, но разстоянието не е твърде голямо.

Във всеки голям европейски град,когато се строи стадион в покрайнините се изгражда и метро до там.Просто то може да поеме повече фенове преди и след мач.Примери-стадионът на Байерн в Мюнхен,както и този на Милан и Интер в Милано.Относно протестите няма какво повече да спорим просто казвам,че са възможни и това е.Освен това ще трябва да се купи около 20 дка зема,ако не и повече.За инфраструктурата,която трябва да се изгради вече казах в предходните постове.Щом има направен работен проект и макет,то те би трябвало да са съобразени с площта,на която е разположен в момента съоръжението.Ако няма съответствие не би трябвало да се сключи договора за концесия.

Потребителски аватар
blue avalanche
Контакти:

Мнениеот blue avalanche » 01 мар 2010 08:51

Самият Ат.Караиванов,по Спорт Мания каза,че всичко още е на етап "разговори",че ,изобщо,не е сигурно каква ще е формата на собственост(концесия или нещо друго) и т.н.,и т.н.А вие тук,едва ли не,го "построихте" вече.

Потребителски аватар
Lyubaka01
Контакти:

Мнениеот Lyubaka01 » 01 мар 2010 09:17

blue avalanche написа:Самият Ат.Караиванов,по Спорт Мания каза,че всичко още е на етап "разговори",че ,изобщо,не е сигурно каква ще е формата на собственост(концесия или нещо друго) и т.н.,и т.н.А вие тук,едва ли не,го "построихте" вече.

И на мене ми заприлича темата на споровете за нероден Петко... Аз лично съм готов да се хвана на бас, че Цска(респ. Титан) няма да почнат да строят нов стадион в Борисовата градина в близките 5години...

Потребителски аватар
bobonikolov

Мнениеот bobonikolov » 01 мар 2010 10:27

Lyubaka01 написа:
blue avalanche написа:Самият Ат.Караиванов,по Спорт Мания каза,че всичко още е на етап "разговори",че ,изобщо,не е сигурно каква ще е формата на собственост(концесия или нещо друго) и т.н.,и т.н.А вие тук,едва ли не,го "построихте" вече.

И на мене ми заприлича темата на споровете за нероден Петко... Аз лично съм готов да се хвана на бас, че Цска(респ. Титан) няма да почнат да строят нов стадион в Борисовата градина в близките 5години...

Това само времето ще покаже.А спорът се породи,защото в медиите излезе информация,че е постигната устна договорка и в следващите
месеци остава да се сключи договор.

honda
Контакти:

Мнениеот honda » 01 мар 2010 11:03

bobonikolov написа:Във всеки голям европейски град,когато се строи стадион в покрайнините се изгражда и метро до там.Просто то може да поеме повече фенове преди и след мач.Примери-стадионът на Байерн в Мюнхен,както и този на Милан и Интер в Милано.Относно протестите няма какво повече да спорим просто казвам,че са възможни и това е.Освен това ще трябва да се купи около 20 дка зема,ако не и повече.За инфраструктурата,която трябва да се изгради вече казах в предходните постове.Щом има направен работен проект и макет,то те би трябвало да са съобразени с площта,на която е разположен в момента съоръжението.Ако няма съответствие не би трябвало да се сключи договора за концесия.

Без да искам да се заяждам даже напротив- бих поздравил всеки ,които имажелание да построй нещо за спорта,а този проект за ,който се говори определено е най- мащабния,но според мен е малко несериозен.
Първо само за паркинга трябват не 20 дка,както казваш,а 150 дка,което оскъпява проекта проекта страшно много.Доколкото ми е известно изисква се паркинг за 6 000 леки коли. Второ беше лансирана тезата за подземен паркинг на няколко етажа- този ,който го е написал явно си няма идея ,какво е написал -на мен лично не ми е известно В България да има подземен паркинг с подобен капацитет. Само бих ти казал,че ще трябват около 100 хил самосвала да изнесат отпадъците и пръстта,което също оскъпява проекта страшно много. Отделно един подземен паркинг трябва да бъде покрит изцяло с"fixed fire-fighting system", като обикновената спринклерна система не се разрешава понеже е неприложима при пожар с нефтопродукти. А обемните системи за гасене(СО2, халон и т.н.) са забранени за използване ако в района има хора -при използване на СО2 човек има до 60 сек да напусне зоната или умира-сещай се колко е приложима тази система.Остава да се използва някои типове пенни системи или hi-fog,като лично аз не съм виждал големи пространства да бъдат покрити с тези системи. Лично аз не съм виждал чисто подземен паркинг на няколко нива. За да се избегнат проблемите с противопожарната система и да отговарят на изискванията може да се изпозват обикновени пожарни коли,но това налага разстоянието между колите в паркинга да бъде увеличено така,че да бъде достъпно навсякъде,а това увеличава много необходимата площ и съответно също така увеличава много цената. Отделно за да имат такъв подземен паркинг ще трябват вентилатори с мощност от порядъка на 1,5 Мегавата- нещо ,което въобще не съм сигурен,че от енергоснабдяване ще разрешат в жилищен район. Отделно един такъв паркинг ако се изпълва само през едно място ще са необходими около 10 часа(при положение ,че се отделят 6 сек на кола,което според мен е малко занижено) и още толкова за изпразване.
Също така въобще не съм сигурен,че от Общината ще разрешат такива обемни изкопни работи в центъра на столицата,както и да разрешат търговски обекти в Борисовата градина. Лично според мен шансовете(точно) този проект да се реализира е много малък.

Върни се в “ЦСКА”