polit56 написа:Ще кажа само няколко думи. Първо това обединение го направиха с цел да смажем шопите, но нищо не се получи. Не искал в Ботев, а с радост игра в София?????? Трето, третото място беше върховото им постижение от създаването им , и беше подарено от Ботев!!!
Пояснение: Три кръга преди края на първенството напълниха стадион Ботев за да викат за Локо Сф понеже следващия кръг те имаха мач с тях в София.Борбата беше дали те или Славия ще станат трети. Надяваха се Локо сф да им пусне и затова се подмазваха, пък и мразеха отбора на Пловдив под чиято сянка са били вечно!!! Какво се случи последния кръг??????? Отидоха в София и паднаха. Единствената им надежда остана в Ботев. Ние бяхме 12 в класирането , слаба форма през сезона, но показахме Ботевски дух и за честа на Пловдив дадохме всичко , и въпреки съдийските подпирания победихме!!! Тогава видях за пръв път мазната им публика да крещи "Вечна дружба" , и да ни прегръщат. Разбраха, че шопите са си шопи ,и че БОТЕВ Е ВЕЛИК!!! но само за малко..............Много скоро си показаха зъбите и така е до последната среща !!!!!!!!
Стига си говорил глупости бе папагал. Играл с радост в София.... Това от поколение на поколение ли си предадохте лъжливи мастии. Разбирам че завиждате на това каква легенда имаме, но не лъжете така долно. Той защото голямо удоволствие изпита в София, затова след 6 мача си дойде в Пловдив, нали? 1947 година вече сме ставали трети, само за информация. А тия глупости с вечната дружба от къде ги измисли не знам. Току шо говорих с баща ми, и макар че не е бил на този мач припадна от смях. Ако ми покажеш един локомотивец от онези години, който дори само да си е помислял за така сънуваните от теб вечни дружби, лично ще ти стисна ръката и ще те призная. А сега идва върха. Баща ми се сети за онзи сезон и ме попита, как можело пролетта да сме ходили на мач с Локо сф, след като през зимата, когато ние ставаме 3, обединяват Славия и Локото в ЖСК-Славия? Та, ако не можеш да отговориш на този въпрос, в което съм сигурен, мога само да те обявя за долен лъжец и гнусен провокатор папагал, който бих помолил да спре да предава лъжливата си "история" от поколение на поколение.... Поне знаем зашо папагалите са пълни с "митове и легенди", явно защото си измислят историята сами, както на тях им пасва.