v.r.s. написа:obi4am_pirin написа:CTAHKO написа:obi4am_pirin написа:парци написа:obi4am_pirin написа:...Тези всичките,които наричате сектанти са напълно легитимни законово...
Щото не точно тия правят най-големите мизерии.
Кои мизерии?Носят Ролекс,возят се в лимузини,правят си гей купони,въртят църковни имоти?Кое по-точно?
И ти им търсиш заместители,а

Комсомолец, на човек вярващ в Бог, посредници не му трябват

А ти си чисто и просто един сектант

Че и реклама правиш на сектата си

Станко друг си се изказвал подготвен.Сега ти личи как го караш на лозунги.Кога позна Бога,кога чете словото му,кога почна да го разбираш та започна и да определяш кой какъв е.В общи линии това е България...пълно е със специалисти по всичко.Ако аз и моята църква сме секта,то значи и православните са секта по начина по които явно ти си ги разбираш нещата.И последно...живеем в свободна държава в коята съм свободен да вярвам и говоря както сметна за добре.
И аз съм на мнение, че заглавието е подвеждащо и некоректно, тъй като това е протест срещу еретическо вероизповедание, а не е срещу Бог. Няма как да определяш подобен протест срещу Бог, при положение, че самите Евангелистки Църкви и другите еретически течения са срещу установените от Христовата Църква Тайнства, срещу ръкоположените от самият Христос Апостоли и чрез тях ръкоположените свещенослужители, ръкополагане предадено и достигнало до наши дни. Не сам ли Христос казва на апостол Петър, „Блажен си ти, Симоне, син Ионин, защото не плът и кръв ти откри, а Моят Отец, Който е на небесата; и Аз ти казвам: ти си Петър, (на гръцки камък), и на тоя камък ще съградя църквата Си, и портите адови няма да й надделеят (Мат. 16:14-18). Как би трябвало да бъдат наречени тези, които не признават Църквата, която Христос е основал, не би ли трябвало да бъдат наречени Антихристи и Богоборци и ако са такива, то протеста за който пишеш не може да се определя срещу Бог, а срещу Богоборци.
Така, че заглавието би трябвало да е "Ултраси и националисти готвят протест срещу Богоборци".
А конкретно по темата, Странджата правилно цитира молитвата за живи, където се казва, "отстъпилите от православната вяра и заслепените от гибелни ереси и секти просвети със светлината на Твоето познание и присъедини към Твоята света, апостолска съборна Църква", наистина Православната Църква и ние Православните всеки ден се молим чрез тази молитва за отпадналите от Църквата и заслепените от гибелни ереси и секти, като също така трябва и да им показваме с доводи несъстоятелността на изповядваната ерес, както отклонението и отстъплението ѝ от Христовата Църква и това няма да стане с протести, а с изобличаване, чрез Светото Писание, което ги изобличава най-силно. А за да се получи, би трябвало и да сме запознати с него.
В оригиналния текст Петър е определен не като скала, а като камъче от скалата Христос.Христос е онзи крайъгълен камък върху който се гради и който ще смаже всеки който го пренебрегне.Евангелските църкви имат уважение към всички христови деноминации,но в никой случай не може православната църква да си припише правото само тя да се нарече Христова.
1 Коринтяни 3:
Защото и досега сте плътски. Защото, докато между вас има завист и кавги, и разцепления, не сте ли плътски и не постъпвате ли по човешки? 4Защото, когато един казва: Аз съм Павлов, а друг: Аз съм Аполосов, не постъпвате ли по човешки? 5Какво е тогава Аполос и какво – Павел? Служители, чрез които повярвахте, и то, както Господ е дал на всекиго. 6Аз посадих, Аполос напои, но Господ даде растежа. 7И така, нито този, който сади, е нещо, нито този, който напоява, а Господ, който дава растеж. 8И така, този, който сади, и този, който напоява, са едно, но всеки ще получи своя собствена награда според своя собствен труд. 9Защото сме съработници на Бога; вие сте Божия нива, Божи строеж. 10Според дадената ми Божия благодат, като мъдър майстор-строител аз положих основа, а друг гради на нея. Но всеки нека да внимава как гради на нея. 11Защото никой не може да положи друга основа освен тази, която е положена, която е Иисус Христос.
Така че Христос е основата.Всички ние сме работници на нивата.Разбира се че има авторитети както казва Словото на едни се даде да бъдат апостоли,други благовестители,пастири,учители.
Отностно неща които ми цитираш...В Библията ясно е записано,към нея никой да не добави и една йота.Така,че истинския извор е Библията и нищо друго.