Радио на турски в Кърджалийско!

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Потребителски аватар
Oskron
Контакти:

Re: Радио на турски в Кърджалийско!

Мнениеот Oskron » 30 сеп 2015 15:55

CTAHKO написа:Частното радио си е частно 8-) Държавното е на хранилка от държавния бюджет 8-) Пък като са толкова големи толерасти, да пуснат предавния и на гръцки, арменски, иврид, сръбски и румънски 8-) Иначе дискриминираме всички останали етноси. А българите, кучетата ги яли. За тях ако остане ефирно време 8-)

:lol: :lol: :lol: е това да ни е проблема- ефирното време. Важното е че стигнахме до същината на проблема.

Потребителски аватар
CTAHKO
Контакти:

Мнениеот CTAHKO » 30 сеп 2015 15:59

Ето го държавното английско радио 8-) Мултинационална държава, пък перат само английски 8-) Не е европейско и толерантно 8-) Заиграват се с етническата карта на Англия 8-)

http://www.bbc.com/
delqnski47 написа:Трябва да има бой до посиняване

Потребителски аватар
Oskron
Контакти:

Мнениеот Oskron » 30 сеп 2015 16:15

Хм, явно BBC World Service е нещо съвсем различно от www.bbc.com

Ето и една различна гледна точка:
http://sulla.bg/2015/09/11/3278.html

iliyan

Мнениеот iliyan » 30 сеп 2015 16:17

v.r.s. аз не мога да гласувам заради други и да отговарям заради друго.Когато става въпрос държавна медия да ползвам различне език от българският език съм против.И въобще съм против във учрежденията(държавни или частни) да се говори на език различен от българският.
В България официалният език е българският. Не му пука вечер кой на какъв език си говори у дома. Работил съм във фирми в която част от шефовете бяха чужденци(фирмата беше българска) и аз им говорех на български и въобще не се опитвах да говоря на английски за разлика от мои колеги.Щом е дошъл в България да е научил български.Основен принцип е за мен - България за българите !
[wrapimg=left]http://img819.imageshack.us/img819/3282/53oo.gif[/wrapimg]
"УМНИЯТ винаги отстъпва. Каква велика мисъл. Това обяснява господството на ГЛУПОСТТА в света" - Баронеса Мария фон Ебнер-Ешенбах
"Количеството на глупаците намалява, но качеството им нараства" - Михаил Генин

Потребителски аватар
v.r.s.
Контакти:

Мнениеот v.r.s. » 30 сеп 2015 17:09

iliyan написа:v.r.s. аз не мога да гласувам заради други и да отговарям заради друго.Когато става въпрос държавна медия да ползвам различне език от българският език съм против.И въобще съм против във учрежденията(държавни или частни) да се говори на език различен от българският.
В България официалният език е българският. Не му пука вечер кой на какъв език си говори у дома. Работил съм във фирми в която част от шефовете бяха чужденци(фирмата беше българска) и аз им говорех на български и въобще не се опитвах да говоря на английски за разлика от мои колеги.Щом е дошъл в България да е научил български.Основен принцип е за мен - България за българите !

Аз говоря по принцип, а и не зная кой гласува и кой не, за да говоря в частност.
Аз също съм против, но след като веднъж нещо им е разрешено, както е в случая с 3 часовата програма на турски в регионалното радио, грешка ще е да се забранява в момента, защото това ще е в полза на ДПС и ще капсулира допълнително турското малцинство.
А основната мисъл на коментара ми беше, че тези новини на турски и другите "права", които се дават на малцинствата, е следствие от апатичността, незаинтересованоста и мързела на мнозинството, което прави ДПС и малцинствата фактор. И отново казвам, няма как да искаме държавата да не се турцизира и циганизира, при положение, че ние сме пасивни за разлика от малцинствата. Дори и самите институции и в случая СЕМ са принудени да се съобразяват с ДПС, която постоянно разширява влиянието си в Държавата. Не е далече времето, когато ДПС ще бъде втора политическа сила, точно поради нашата пасивност, а тежестта малцинствата в общественият живот ще е по-голяма от нашата.
Губим страната си и програмата на турски не е проблема за това, а е следствие от безхаберието на българите. Дадох пример с населението на Кърджали, което се оплаква от управлението на ДПС, но на местни избори гласуват около 30-40 % от имащите право на глас, като над 50% от гласувалите са за ДПС. Къде са другите 60 %, които имат право да гласуват, защо след като не са доволни от ДПС не го направят и не поставят Общ. съвет, не доминиращ от ДПС и кмет, който да е от друга политическа сила, в зависимост от това кой отиде на бараж от ГЕРБ, БСП и която и да е друга партия? За разлика от другите избори, в местните избори го има мажоритарният елемент, тъй като аз съм гласувал в зависимост от кандидата, а не партията, която го издига. Дори се е случвало да гласувам за листа на една от партиите, а за кмет издигнат от друга, а през годините съм гласувал дори и за кметове на БСП, нещо, което никога не се е случвало на избори за парламент, президент и европейски парламент. Заради това няма как да има оправдание, че не гласуват на местните избори, защото няма за кого. А след като не го правят ще си търпят ДПС и ще слушат турски програми по радиото, без да имат основание и право да се оплакват.
А иначе нито аз, нито ти ще слушаме тези програми на турски, тъй като това радио е за живеещите в Кърджали, а на тях ще им се налага, защото така са си го направили и това заслужават.

Потребителски аватар
Blue1914
Контакти:

Мнениеот Blue1914 » 30 сеп 2015 17:17

Пичове, поне до 60-те години на ХХ век в България е можело да изкараш до СРЕДНО образование на турски език. Никак не ги харесвам, но комунистите са свършили огромна работа по отношение на интеграцията, направо побългаряването, на турско говорящото малцинство в България- преди БРУТАЛНО да се из***ат на метеното с Възродителния процес (който съм останал с впечатление че няколко урода в този форум подкрепят). Огромна роля в тази интеграция са играли точно медиите- вестници и радиопредавания- отначало изключително (ако не се лъжа) на турски език, за да станат постепенно в по-голямата част на български. Та... това излъчване може далеч не е лошо нещо за българщината по земите ни. ;)

Иначе още от средата на 90-те някъде в повечето села хората си гледаха турски телевизи- кой със собствена сателитна чиния, кой с кооператив да се купи обща и да се прокарат кабели. Не за друго, ами каналите са били много повече и много по-качествени от българските по онова време. Сега мисля че повечето са на български цифрови оператори- явно гледат по-интересна телевизия по този начин... всичко е въпрос на качество.

Потребителски аватар
CTAHKO
Контакти:

Мнениеот CTAHKO » 30 сеп 2015 17:39

Oskron написа:Хм, явно BBC World Service е нещо съвсем различно от http://www.bbc.com

Ето и една различна гледна точка:
http://sulla.bg/2015/09/11/3278.html

Говорим за територията на Англия ми се струва 8-) Извън Англия могат да излъчват и на 100 езика и така е редно, ама на територията на Англия, на колко езика излъчват ефирно :? Май само на английски 8-) Което също е редно 8-)

Потребителски аватар
CTAHKO
Контакти:

Мнениеот CTAHKO » 30 сеп 2015 18:05

Я да видим кой погазва конституцията на Република България 8-)

Чл. 3.
Официалният език в републиката е българският.

Чл. 5.
(1) Конституцията е върховен закон и другите закони не могат да й противоречат.

Чл. 36.
(1) Изучаването и ползването на българския език е право и задължение на българските граждани.

Чл. 53.
(1) Всеки има право на образование.
(2) Училищното обучение до 16-годишна възраст е задължително.

Чл. 58.
(1) Гражданите са длъжни да спазват и изпълняват Конституцията и законите. Те са длъжни да зачитат правата и законните интереси на другите.
(2) Религиозните и другите убеждения не са основание за отказ да се изпълняват задълженията, установени в Конституцията и законите.

e4sy
Контакти:

Мнениеот e4sy » 30 сеп 2015 18:57

Е те тва е тръгнало от Teo i obicham_pirin ... шибани резняци :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

emokanar
Контакти:

Мнениеот emokanar » 30 сеп 2015 21:53

Ех как ми липсва Тодор Живков и възродителният процес.Как хубаво си ги карахме на границата, даже и пари те не им искахме.Натоварим си ги на гаската, и ай де на границата, ех какви хубави спомени.Единствената грешка на "ТАТО" беше, че тези "екскурзии" непродължиха няколко години. :cry: :cry:

Върни се в “Свободна зона”