Проблем с уиндоуса

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Потребителски аватар
galin56
Контакти:

Re: Проблем с уиндоуса

Мнениеот galin56 » 05 юли 2015 13:45

ALLIGATORA написа:
iliev72 написа:
ALLIGATORA написа:От около 1 година Майкрософт спря поддръжката на скайп за ХР. И аз така близо 2-3 дена се мъчих да сложа скайп на ХР докато разбера за това. Накрая намерих 1 руска версия на скайп дето руснаците са "барнали" нещо и се получи, ама сега не мога да си спомня от къде го изтеглих за да дам линк.

Просто слагаш стария версия на скайп която става и за xp ;) Елементарно , Уотсън :)

Пробвал съм и стари версии - пак не ставаше.

Искаш да кажеш, че понеже Майкрософт са спрели поддръжката на ХР(от която не че има някаква полза и на всички компютри на работата е даже изключена) не можеш да инсталираш Скайп на компютър с ХР. Даже версии, които преди са си се инсталирали и работели, вече не може заради това, че няма ъпдейти за ХР?? Това е най-голямата глупост написана в тая тема, даже по-голяма от това, че ХР е правен за стационарни компютри, а на лаптопи не вървял добре. Наистина както казва Dreben23 някои пишат уникални глупости, само и само да напишат нещо, защото видиш ли в 21 век всеки разбира от компютри. И още нещо, неможеш да инсталираш Уиндоус по грешен начин, това е елементарно. По-скоро след това не всеки знае как да си инсталира точните драйвери. И ако се инсталират грешни драйвери започват всевъзможни грешки, които никой не очаква.

Потребителски аватар
Inex

Мнениеот Inex » 05 юли 2015 13:48

За XP е нужно просто да се постави dxva2.dll http://download.skaip.org/other/dxva2.dll в директорията C:\Windows\System32. Или се инсталира
Microsoft .NET Framework 4 https://www.microsoft.com/en-us/downloa ... x?id=17851 и няма да има никакви проблеми със Skype и новите му версии.

Потребителски аватар
Drunken_Master
Контакти:

Мнениеот Drunken_Master » 05 юли 2015 18:04

Мнения,мнения,мнения...
Какво да правя...последно ?
THE G.A.M.E написа:Наименованията "булгар", "болгар", "балгар", "бугхар, "блкхар" и подобни, датират още от "преди Христа".
Изображение

Потребителски аватар
GA_ veliki
Контакти:

Мнениеот GA_ veliki » 05 юли 2015 19:19

Drunken_Master написа:Мнения,мнения,мнения...

Последно:
ТУК

или си избери нещо от ТУК
Не с гняв, със смях се убива..
Това е спортен форум на "Гонг", един от най-уважаваните в България... :lol:
Това, че не обичам сащ не значи,че обичам путин
"Люлека ми замириса"

Потребителски аватар
iliev72
Контакти:

Мнениеот iliev72 » 05 юли 2015 21:03

Drunken_Master написа:Мнения,мнения,мнения...

Обърни се към специализирани форуми като hardwarebg и kaldata :)
[offtopic][wrapimg=]http://pic.cpa3y.net/images/72850495676373035823.jpg[/wrapimg][wrapimg=]http://pic.cpa3y.net/images/28875847901498354995.jpg[/wrapimg]
[wrapimg=]http://i67.tinypic.com/23tmws9.jpg[/wrapimg][/offtopic]
Тайната на вечната младост е да научаваш всеки ден по нещо ново.
Ако спориш с идиот, вероятно и той прави същото или си попаднал на партиен (непълен) член.

Потребителски аватар
Lyubooo
Контакти:

Мнениеот Lyubooo » 06 юли 2015 07:47

Е как какво, бре?
Щом питаш, явно не си толкова в час, че да успееш сам да се оправиш с тази Майкрософт каша, затова вземи кредит от 30 лева и изприпкай в най-близкия компютърен сервиз (Технополис и Техномаркет не са такива)! Там хората знаят какво да правят и ще го направят в рамките на няколко часа!
Ако ли пък искаш сам, то се приготви за часове четене на изтрещели форуми и сайтове на всевъзможни езици, което само може да те дообърка, защото за един и същ проблем можеш да прочетеш десетки решения!
А ако настояваш да си караш на ХР, то се приготви за жестока борба, защото опасностите за тази операционна система стават все повече и повече!
ИзображениеИзображениеИзображениеИзображение

Потребителски аватар
boabbb
Контакти:

Мнениеот boabbb » 06 юли 2015 10:44

Пробва ли с промяна на размера на "пейджинг" файла :?: Колко РАМ имаш :?: Виж си Event Viewer-а като ти прави тея неща - имаш ли странни "entries" по това време ? Сваля ли Malware Bytes да се провериш за някоя буба, дето ти товари РАМ-та :?: Почвай ги наред, както съм ги писал ;) Ето ти клип да видиш какво да направиш първо ... А, и Event Viewer се пуска - Start->All Programs->Accessories->Command Prompt и пишеш eventvwr, натискаш Enter и си вътре ;)

[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=Hae1gbTNWks[/youtube]
Леевски, оле :lol: :lol: :lol:

Потребителски аватар
DmG
Контакти:

Мнениеот DmG » 06 юли 2015 11:42

Качвайте само XP SP3, win7 ultimate or win7 starter. Внимавайте с драйвърите и ако работят си ги запазвайте. Да не ги търсите пак.
Със everest може да си видиш компонентите на pc-то. Или с DriverPack Solution може да ти ги качи сама или да ти ги свали, ако имаш нет на pc-то. Ако позлваш салюшана НЕ КАЧВАЙ ПРОГРАМИТЕ, А САМО ДРАЙВЪРИТЕ.
Няма да коментирам глупостите написани тук.
Скайп и Мозилата не работят на сървиз пак 2 и НИКОГА НЕ ГО КАЧВАЙТЕ.

Потребителски аватар
dreben23
Контакти:

Мнениеот dreben23 » 06 юли 2015 16:19

galin56 написа:
ALLIGATORA написа:
iliev72 написа:
ALLIGATORA написа:От около 1 година Майкрософт спря поддръжката на скайп за ХР. И аз така близо 2-3 дена се мъчих да сложа скайп на ХР докато разбера за това. Накрая намерих 1 руска версия на скайп дето руснаците са "барнали" нещо и се получи, ама сега не мога да си спомня от къде го изтеглих за да дам линк.

Просто слагаш стария версия на скайп която става и за xp ;) Елементарно , Уотсън :)

Пробвал съм и стари версии - пак не ставаше.

Искаш да кажеш, че понеже Майкрософт са спрели поддръжката на ХР(от която не че има някаква полза и на всички компютри на работата е даже изключена) не можеш да инсталираш Скайп на компютър с ХР. Даже версии, които преди са си се инсталирали и работели, вече не може заради това, че няма ъпдейти за ХР?? Това е най-голямата глупост написана в тая тема, даже по-голяма от това, че ХР е правен за стационарни компютри, а на лаптопи не вървял добре. Наистина както казва Dreben23 някои пишат уникални глупости, само и само да напишат нещо, защото видиш ли в 21 век всеки разбира от компютри. И още нещо, неможеш да инсталираш Уиндоус по грешен начин, това е елементарно. По-скоро след това не всеки знае как да си инсталира точните драйвери. И ако се инсталират грешни драйвери започват всевъзможни грешки, които никой не очаква.

Всъщност може да го инсталираш по погрешен начин, но това се случваше в първите мигове, когато се учех да си преинсталирам сам компа едно време. Погрешно беше дотолкова, че не форматирах диска и слагах две операционни системи. :) И после трябва да избереш коя да ти зареди. Дори големите компютърни спецове си работят с по две операционни, за да си тестват. Да, ама и това е излишно злодеяние, понеже си има отдаавна вируални ПС-та, където можеш да си инсталираш всичко и да си тестваш на воля.

Тези, които вкарват вирусчета по-често, да си пускат браузърчето в сандбокси (примерно чрез аваста) и няма да има нищо вредноносно на физическия хард диск. Единственият проблем при сандбоксито е, че за такива тъпанари като мен дето теглят непрекъснато файлове, не е много много удобно, защото ще теглиш нещо цял ден примерно, затвориш го и накрая се оказва, че не си го възстановил на физичекския хард и си го затрил докато си е било във виртуалната реалност и айде наново ще теглиш цял живот. :lol:

Само заради това не го смятам за удобно, но за сърфиране само е върха, никога няма да влезе никакъв вирус.

А и препоръчвам на всеки да има на компютъра си malwarebytes, по-добра програмка не съм срещал досега. Един единствен път се издъни и преинсталирах. Лично аз не сканирам никога с аваста, само в краен случай ако тази не се е справила. Спайбот не го препоръчвам, ще си преинсталирате компа.
Другата супер полезна програмка е AdWcleaner.

За скайпа отдавна съм забравил, че е проблемен за ХР, но той и за 7-цата си е проблемен. При мен доста често си крашва например, но аз съм си с по-стара версия без анимациите, че ме дразнят изключително много.

П.П. Ако някога имате проблеми с логването в скайпа, трябва да влезете и да изтриете папката с профила си. Това не го знаех по принцип, наскоро на една позната имаше проблеми и го разбрахме откъде прави номера пущината.

To remove your Skype Name from the Skype sign-in screen:

Quit Skype and make sure that Skype is no longer running.
Click Start, type "run" and press Enter. (On Windows XP: Click Start and then Run.)
Type “%appdata%\Skype” and click OK.
Delete the folder with your Skype name.
If you cannot see the folder with your Skype name, press CTRL + H to display hidden folders.

When you restart Skype, your Skype Name will no longer be displayed.

Около 4-5 години бях с Windows XP 3, първо го бях сложил на първата ми машинка с 6 гб диск, и 128 мб РАМ, 4 мб видео и 450 мхц процесора- Compaq. :lol: Р Колко съм се мъчил, то на такъв се учи като видиш зор и почне да стърже и запецва.. :mrgreen: Вие сега сте разлигавени младите- 7-ци, 8-ци, че чак до 10-ки ползвате и разваляте. Там малко позасичаше, но то не е заради уиндоуса, после и на другите щайги слагах 3-ката (тази с лого на кола). Тройката си е суперска, но има доста разновидности с бъгове в нета и може пак да преинсталираш. Срещал съм и повредени тройки, с които съм си имал ядове. ;) Най-добре някой колега да даде един линк на момчето, от приказки полза никаква, че аз съм забравил кои вършеха, а и мойта ми я даде един техник подарък и диска е надраскан до неузнаваемост ама пак си работи. :mrgreen: Дайте му един линк с качествен Уиндоуз и да действа! :)

От 7 нататък не мога да кажа стават или не и за леко по-старички компютри като моите, не съм ги ползвал. Не ме кефи да развалям нещо дето си ми работи добре, какво като е ново, а и параметрите са вече малко ниски за тях (макар че като гледам ще стане на ПС-то и още по-нова), ама за какво да се затормозявам излишно. ;)
***САМО ЦСКА!***

***ШЕФЧЕТО НА ФУТБОЛА КАЗВА ИСТИНАТА! *** :)

Потребителски аватар
Drunken_Master
Контакти:

Мнениеот Drunken_Master » 06 юли 2015 18:44

Lyubooo написа:Е как какво, бре?
Щом питаш, явно не си толкова в час, че да успееш сам да се оправиш с тази Майкрософт каша, затова вземи кредит от 30 лева и изприпкай в най-близкия компютърен сервиз (Технополис и Техномаркет не са такива)! Там хората знаят какво да правят и ще го направят в рамките на няколко часа!
Ако ли пък искаш сам, то се приготви за часове четене на изтрещели форуми и сайтове на всевъзможни езици, което само може да те дообърка, защото за един и същ проблем можеш да прочетеш десетки решения!
А ако настояваш да си караш на ХР, то се приготви за жестока борба, защото опасностите за тази операционна система стават все повече и повече!

Паляк...чаках ти да ми кажеш,да се обърна към сервиз...Направих темата с цел някой да ми помогне,ЗА ДА НЕ ГО ВОДЯ НА СЕРВИЗ...идиот !
Оправих го,като преинсталнах уин-а (ХР Серв Пак 3) и сложих по-стара версия на скайп...
THE G.A.M.E написа:Наименованията "булгар", "болгар", "балгар", "бугхар, "блкхар" и подобни, датират още от "преди Христа".
Изображение

Върни се в “Свободна зона”