Всяка година Великден е на различна дата! Почти всяка година католици и православни честват Великден в различни седмици!
Това поставя много сериозно въпроса съществувал ли е реално Христос, кога е умрял, дали и кога е възкръснал. И още куп подобни въпроси...
Авторът на темата е частично прав за едно - не би трябвали да има мачове, при положение, че официалната религия в страната е православно християнство.
Но все пак - в Италия, с претенции да е най-католическата държава (след Ватикана), миналите петък и събота се играха мачове.
П.П. Не съм религиозен, и ми е все тая кога е Великден, честно казано.
Богохулници ли са БФС, Домусчиев и Диема?
Модератори: paceto, Irish stout, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist, Udoji90
-
- Контакти:
Re: Богохулници ли са БФС, Домусчиев и Диема?
Темата на века !!!
Силно се надявам да е ебавка, ако не - авторът да посети някое психиатрично заведение.

Любов към миналото, примирение с настоящето и страх от бъдещето = НАСТОЯЩ БЪЛГАРИН
SobieskiVanilla написа:Всяка година Великден е на различна дата! Почти всяка година католици и православни честват Великден в различни седмици!
Това поставя много сериозно въпроса съществувал ли е реално Христос, кога е умрял, дали и кога е възкръснал. И още куп подобни въпроси...
Авторът на темата е частично прав за едно - не би трябвали да има мачове, при положение, че официалната религия в страната е православно християнство.
Но все пак - в Италия, с претенции да е най-католическата държава (след Ватикана), миналите петък и събота се играха мачове.
П.П. Не съм религиозен, и ми е все тая кога е Великден, честно казано.
Ако Великден е на 3-и май, което не е невъзможно, според автора не трябва да се чества и Първи май, който ще е на Разпети петък

Ний армейци сме големи,
на "Литекс" верни сме чеда.
Със съдиите-наше знаме
мачкаме навред сега.
Разговор в "Спорт Депо":
-Имате ли фланелки на "ЦСКА-София"?
-Каква ви трябва-на вратар, на полеви играч, или на съдия?
Със съдиите-наше знаме
мачкаме навред сега.
Разговор в "Спорт Депо":
Red Warrior написа:Днес е Велики петък, или Разпети петък – най-тъжният, най-тежкият ден за Божия син – Исус Христос. В този ден Христос претърпял безброй поругания, мъки и неимоверни страдания. Това е денят, в който разпънали на кръст невинния Исус Христос – "изтезаван за нашите беззакония и мъчен за нашите грехове е принесен в жертва за греховете на цялото човечество". Неслучайно именно в този ден от Страстната седмица постът е особено строг – не се яде и не се пие дори вода. Работата е абсолютно ЗАБРАНЕНА!!!
В този ред на мисли, защо никой журналист на зададе въпроса - как може да се играят мачове от "А" група в най-тъжният ден от годината за всички християни?! Нямат ли страх от Бога, че парите изкарани от СМС-и, таксички и рекламки ще ги дадат за нещо не толкова приятно? И най-важният въпрос - защо обиждат по този начин всички християни в България![]()
Здравей! Пиша ти това като човек считащ себе си за наистина посветен християнин! Посещавам протестантска църква и живота ми е посветен на Бога (завършвам и богословие), така че се считам за отдаден на вярата. Темата за разпети петък е много интересна, защото в миналото по време на тези празници бях фокусиран на самото разпятие! Тези дни бяха тъжни за мен, четях Исая 53 глава, където е пророчеството за кръстната смърт на Спасителя и разпети петък бе тъжен ден за мен. Тогава осъзнах, че без петък, нямаше да има неделя

komentator написа:Четейки темата, разбирам защо в последните години ставаме свидели на събития, които дори най-добрите режисьори на филми на ужасите от Холивуд не могат да съчинят. Липсва всякакъв страх от Бога, вярата е заменена с тотален егоизъм и невяра. Лошото е, че неверниците стават все повече и не сме далече от времето, в което да изкормят човек в центъра на големия град и почти всички спорове да завършват със забит нож, да се приема за нещо като - шамар и нищо повече, не че и сега хората се трогват особено...
Липсата на страх от Бога е в основата на проблемите ни като нация! Хората стават все по-зли, политиците от своя страна си мислят, че не отговарят пред никого и си крадат на воля! Не осъзнават, че от Божията справедливост измъкване няма и ще си отговарят за делата! Ето това остави комунистическия антихристки режим в родината ни уви! Изключително си прав!
Emmanuel написа:Red Warrior написа:Днес е Велики петък, или Разпети петък – най-тъжният, най-тежкият ден за Божия син – Исус Христос. В този ден Христос претърпял безброй поругания, мъки и неимоверни страдания. Това е денят, в който разпънали на кръст невинния Исус Христос – "изтезаван за нашите беззакония и мъчен за нашите грехове е принесен в жертва за греховете на цялото човечество". Неслучайно именно в този ден от Страстната седмица постът е особено строг – не се яде и не се пие дори вода. Работата е абсолютно ЗАБРАНЕНА!!!
В този ред на мисли, защо никой журналист на зададе въпроса - как може да се играят мачове от "А" група в най-тъжният ден от годината за всички християни?! Нямат ли страх от Бога, че парите изкарани от СМС-и, таксички и рекламки ще ги дадат за нещо не толкова приятно? И най-важният въпрос - защо обиждат по този начин всички християни в България![]()
Здравей! Пиша ти това като човек считащ себе си за наистина посветен християнин! Посещавам протестантска църква и живота ми е посветен на Бога (завършвам и богословие), така че се считам за отдаден на вярата. Темата за разпети петък е много интересна, защото в миналото по време на тези празници бях фокусиран на самото разпятие! Тези дни бяха тъжни за мен, четях Исая 53 глава, където е пророчеството за кръстната смърт на Спасителя и разпети петък бе тъжен ден за мен. Тогава осъзнах, че без петък, нямаше да има неделяБез разпятие, нямаше да има възкресение! Без кръстната смърт, греховете ми нямаше да бъдат простени! И откак осъзнах това не считам този ден за тъжен, считам го за празник, защото наистина днес почитаме най-феноменалния акт на любов показван някога, делото на кръста! Затова аз се изпълвам с радост и благодарност дори и на този ден, не съм тъжен. От друга страна масата хора в посткомунистическото ни общество са атеисти и не можем да очакваме да се съобразяват с вярата ни(уви)! Та... света си върви по своите пътища, ние по Божиите
Ако на разпети петък обаче играе любимия ми Лудогорец, то аз бих гледал мача, бих се радвал на евентуална победа и дори бих пял песни за любимия отбор, без да считам това за проблем, защото знам кое е на първо място в сърцето ми.... моя Господ! Затова не считам, че мачовете са проблем на обществото ни... липсата на вяра е проблем, но това е друга тема приятелю. Хубави празници от мен с пожеланието пълнотата на делото на кръста да бъде изявена в живота ти, а и нека любимия ти отбор те радва с играта си
Добре, че не си хиндуист, евреин, мюсюлманин, защото животът ти нямаше да има смисъл без вярата в спасението на кръста!
Футболът е за хората, без разлика във вяра и раса, та нека му се радваме, а не да го намесваме в религиите.
Ний армейци сме големи,
Със съдиите-наше знаме
мачкаме навред сега.
Разговор в "Спорт Депо":
Със съдиите-наше знаме
мачкаме навред сега.
Разговор в "Спорт Депо":
Кашчей написа:Emmanuel написа:Red Warrior написа:Днес е Велики петък, или Разпети петък – най-тъжният, най-тежкият ден за Божия син – Исус Христос. В този ден Христос претърпял безброй поругания, мъки и неимоверни страдания. Това е денят, в който разпънали на кръст невинния Исус Христос – "изтезаван за нашите беззакония и мъчен за нашите грехове е принесен в жертва за греховете на цялото човечество". Неслучайно именно в този ден от Страстната седмица постът е особено строг – не се яде и не се пие дори вода. Работата е абсолютно ЗАБРАНЕНА!!!
Здравей! Пиша ти това като човек считащ себе си за наистина посветен християнин! Посещавам протестантска църква и живота ми е посветен на Бога (завършвам и богословие), така че се считам за отдаден на вярата. Темата за разпети петък е много интересна, защото в миналото по време на тези празници бях фокусиран на самото разпятие! Тези дни бяха тъжни за мен, четях Исая 53 глава, където е пророчеството за кръстната смърт на Спасителя и разпети петък бе тъжен ден за мен. Тогава осъзнах, че без петък, нямаше да има неделяБез разпятие, нямаше да има възкресение! Без кръстната смърт, греховете ми нямаше да бъдат простени! И откак осъзнах това не считам този ден за тъжен, считам го за празник, защото наистина днес почитаме най-феноменалния акт на любов показван някога, делото на кръста! Затова аз се изпълвам с радост и благодарност дори и на този ден, не съм тъжен. От друга страна масата хора в посткомунистическото ни общество са атеисти и не можем да очакваме да се съобразяват с вярата ни(уви)! Та... света си върви по своите пътища, ние по Божиите
Ако на разпети петък обаче играе любимия ми Лудогорец, то аз бих гледал мача, бих се радвал на евентуална победа и дори бих пял песни за любимия отбор, без да считам това за проблем, защото знам кое е на първо място в сърцето ми.... моя Господ! Затова не считам, че мачовете са проблем на обществото ни... липсата на вяра е проблем, но това е друга тема приятелю. Хубави празници от мен с пожеланието пълнотата на делото на кръста да бъде изявена в живота ти, а и нека любимия ти отбор те радва с играта си
Добре, че не си хиндуист, евреин, мюсюлманин, защото животът ти нямаше да има смисъл без вярата в спасението на кръста!
Футболът е за хората, без разлика във вяра и раса, та нека му се радваме, а не да го намесваме в религиите.
Очаквам красноармейците да псуват разградчани на "протестанти" вече...

diplomat написа: Очаквам красноармейците да псуват разградчани на "протестанти" вече...![]()
Хахаха, аз съм единствения, така че вражда тип Селтик - Рейнджърс е невъзможна

diplomat написа:Кашчей написа:
Очаквам красноармейците да псуват разградчани на "протестанти" вече...![]()
Не бих се учудил, наистина. то от една снимка на човек, сладко хапващ си на стадиона в Букурещ, вече едно бебе време ръсят едно и също и се имат за безкрайно оригинални. Тъпото е, че поемат вече 4 години кренвирша разградски, че и още искат

Виж само заглавието на темата....вътре е и Домусчиев, защото той прави програмата и прибира парите..Колкото по-малко мислиш, толкова по-голяма е вероятността да си фен на ЦСКА.
Ний армейци сме големи,
Със съдиите-наше знаме
мачкаме навред сега.
Разговор в "Спорт Депо":
Със съдиите-наше знаме
мачкаме навред сега.
Разговор в "Спорт Депо":
Emmanuel написа:diplomat написа: Очаквам красноармейците да псуват разградчани на "протестанти" вече...![]()
Хахаха, аз съм единствения, така че вражда тип Селтик - Рейнджърс е невъзможнаА по повод предния коментар... и аз съм на мнение, че във футбола не трябва да се намесват религиите и че е за хора от различни вери. Футбола трябва да носи радост на душата, както и вярата на духа. Всяко нещо си е добро на мястото си. Просто си позволих да напиша мнение като вярващ, на друг вярващ. Не го налагам на никого! А че смисъла на живота ми е скрит в делото на кръста е безспорен факт, с който също няма да ви занимавам. Но в кръста е основната разлика между християнството и всички останали религии. Лека вечер
Те от един, ядящ кренвирш, фен на Лудогорец, изкараха целият Разград рупащ денонощно кренвирши. Бъди спокоен, и за теб ще намерят "топли " думи!
Ний армейци сме големи,
Със съдиите-наше знаме
мачкаме навред сега.
Разговор в "Спорт Депо":
Със съдиите-наше знаме
мачкаме навред сега.
Разговор в "Спорт Депо":
Върни се в “Футбол - България”