plovdivram написа:za nas e toj religiq написа:plovdivram написа:
Ако питаш за ГЛУПОСТИ, ето това твоето са ПЪЛНИ ГЛУПОСТИ! Надявам се, че с това не искаш да кажеш, че днешния БЪЛГАРИН, който живее в Пловдив би се съгласил името на града ни да е от ПОМАШКИ произход, а областта на която ще бъде административен център ще носи името ПОМАШКА ОБЛАСТ!!! Това задоволява ли като отговор въпроса ти?
Е мисля че отговори на въпросите си по горе![]()
Карта която е правена 1500 години след случилото се , и нашественик писал нещо си, ти ми ги даваш за безспорни доказателства![]()
Когато ми покажеш карта на траки, определящи себе си като Беси, мисля че спор повече няма да има
По-голяма ГЛУПОСТ като аргумент не можа ли да измислиш?! Ти направо затри с един "размах" цялата ни антична история, 'щото към момента никой още не е извадил нещо написано от самите траки, за да ни го предостави, а историята ни се базира на откритите артефакти и документи на такива имено като Птолемей или Абрахам Ортелиус! Все още се чака от някъде да "изкочи" БИБЛИЯ БЕСИКА, ама засега....
А като искаш доказателства и "разковничета"... относно какво е било населението на Пловдив е хубаво да погледнеш ПАК това, което бях постнал и да се замислиш, защо след толкова години на промяна в наименованието на града ни (различни производни на Филипополис) след Освобождението хората се спират на името ПЛОВДИВ!!! Дали въпреки НАЛАГАНИТЕ им наименования с ВЕКОВЕ, то все пак не е запазило и нещо от КОРЕНИТЕ си?! Замисли се, 'щото това дава много повече от отговорите, в които ти се СЪМНЯВАШ НА ИНАТ!!!
„Пловдив, Плоудин – двете имена на един и същ град от около средата на миналия век; първото име употребявали селяните около града, а второто от самите граждани, според преведени данни от В. Бешелиев /1983, 158/ Пловдив се определя като по-старата, свързана с Пулпудева чрез късноантичния тракийски език. Този език както се вижда от анализите по-горе бил очевидно на планинските беси в земите на Филипополския ареал, от който го е наследило и българското население там.”
Кое е глупост, че всички тези са основани на чужди източници ли и нито един собствен източник, не потвърждава това

А това, че някой е решил как да се казва града ни, е най смешната връзка в случая

Ето за това не ми се влизаше в спор, щото тая материя археологията , дори за голяма част от самите археолози е непонятна, кво остава за останалите нас