Вече официално , Варна е вторият по големина град
Модератори: paceto, kartago, Iceberg, SkArY_9, гарфилд, slavia_forever, Madridist
Re: Вече официално , Варна е вторият по големина град
Това не ме очудва,понеже жена ми работи в един инвестиционен фонд и част от нейната работа е да следи БВП в държавата по области, единствените области които вдигат процентно БВП са София-град и Варна, понеже сравнявате Варна и Пловдив само ще отбележа че БВП НА Пловдиска област е по-голямо от Варненска, но ако вземем само градовете на Варна е по-голям, следователно във Варненска област всичко е концетрирано в града(работа и пари), докато в Пловдивска област- областа е "богата", а не толкова града.
кристи3 написа:Официално ще стане, когато се проведе следващото преброяване - само такава процедура може да покаже относително точни резултати по отношение жителите на дедено населено място, държава и т.н. Другите данни са извлечени от системата за гражданска регистрация, която далеч не е прецизна. Затова, поне до следващото преброяване - 2. Пловдив (338,153 жители по данни на преброяване от 2011г.), 3. Варна (334,704 жители по данни на преброяване от 2011 г.)
Това е самата истина. До следващото преброяване , което мисля че се прави на 10г, Пловдив си остава втория по големина град в България. Всичко останало е говорене на празни приказки и избиване на комплекси.

Любовта на хората прави един отбор ГОЛЯМ!
Боли ме целия да ви кажа дали Варна е по- голяма от Пловдив. Със почти пълна увереност обаче дупките по улиците са по- дълбоки. За да приемат детето ти в ясли трябва да плащаш. Високи цени, ниски заплати... Това че е по- голям дали ще промени нещо. Сигурно заслугата е на Потник. Той михлюзина от 3 месеца е кмет и за сефте се чува. Че чак и пресконференция дава за такава мега новина. Чудя се от общината защо не направят едно платено съобщение по CNN и Euronews. Всеки си обича града. Голям, малък, грозен, красив... негов си е. И аз си обичам моя. Но последната причина за това е, че видите ли бил по- голям от Пловдив. Даже ако е със едни 100 000 по- малък съм убеден, че ще е по- хубав.
terrorist написа:Това не ме очудва,понеже жена ми работи в един инвестиционен фонд и част от нейната работа е да следи БВП в държавата по области, единствените области които вдигат процентно БВП са София-град и Варна, понеже сравнявате Варна и Пловдив само ще отбележа че БВП НА Пловдиска област е по-голямо от Варненска, но ако вземем само градовете на Варна е по-голям, следователно във Варненска област всичко е концетрирано в града(работа и пари), докато в Пловдивска област- областа е "богата", а не толкова града.
Тук си много прав и мнението ти е подкрепено с факти. Около Пловдив има много богати села и малки градчета които наистина може да претендират, че се развиват много добре. Докато самия Пловдив има много да наваксва в много отношения а и няма как да е като за 23 години града не е мръднал и сантиметър в нито една сфера на икономиката. Не че другите градове са постигнали някакво огромно развитие, но Пловдив буквално беше спрял. Последните две години има някакво израстване, но смемного далеч от истината. Вина за днешното състояние на града имат всички бивши и настоящи кметове и общинари на града и областа. А друг е въпроса за "новодомците" в града. Имам чуството,че цял Смолян си е купил апартаменти и живеят в Пловдив. Просто си нямате на идея с какъв манталитет са голяма част от тези хора. Те от дума наистина неразбират.
Кролик написа:Дреме ми дали сме 3-ти или 2-ри след като:
- косят тревата като стане до кръста
- слагат безсмислени светофари на всеки 2 метра
- на 6 месеца слагат и махат легналите полицаи от едно и също място
- няма достатъчно места по яслите и детските градини
- повечето училища са пред разпадане
- улиците са като на 10-разрядно село (моята улица я асфалтират винаги 1 /ЕДИН/ месец след като са я нарязали !!!!!!)
- няма табели по улиците и дори местен може да се изгуби
- плажовете са мръсни ... и т.н. и т.н...
За стадиона да пиша ли ?!?
Искам моя град да е поне малко по-приветлив дори и да сме 10 по-големина в България. Аз лично нямам глупав столичен комплекс постоянно да увеличавам броя на живущите в града ми
+1 Едно нормално мнение,без комплекси!!
След тази новина всички дупки по варненските улици автоматично са се затворили и вече караме по най-гладките пътища в България, на центъра няма вече счупени плочки, а на Централния плаж малки циганчета веят българския флаг и лика на кмета Портних!!! Да живее!!!
От изборите този цървул беше тих като мишка и се чудих какви ли ги мъдри, а то......чакал е да минем по население Пловдив! Да е.а, няма оправия в нашия град с такива педерунгели за управници!!
От изборите този цървул беше тих като мишка и се чудих какви ли ги мъдри, а то......чакал е да минем по население Пловдив! Да е.а, няма оправия в нашия град с такива педерунгели за управници!!
-
- Контакти:
Цялата статия не е вярна, тъй като е за общините. В Пловдивски окръг освен община Пловдив се намират още общините Марица и Родопи, към които има доста села, докато община Варна включва целия окръг. За това не виждам смисъл и от темата, само за мерене на онази работа е.
Един света, един света и черно-бяла е любовта...
При факта, че България е с отрицателен прираст, това че даден град увеличава населението си, никак не е радващо. Откъде идват хората, за да се увеличава населението? Факт е, че само циганите имат положителен прираст в България.
-
- Контакти:
Едно уточнение, темата я постнах защото ми се стори интересна.
“Това показва колко интелигентни и учени хора са основали футбола в България”, обяснява Милчев. Малко по-късно през 1909 година, във Варна се появява и “Спортист”, който е предшественик на “Тича” и днешния “Черно море”
HEATSEEKER написа:Едно уточнение, темата я постнах защото ми се стори интересна.
Истината колкото и да не му се иска на новия варненски кмет е тук http://www.grao.bg/tna/tab01.html.
Данните се обновяват всеки месец и се подават именно от съответните общини към служба ГРАО.
Май кмета Портних ли как се казва не в час човека с данните подавани от подчинените му