Captain Stottlemeyer написа:stg333 написа:Captain Stottlemeyer написа:Не мога да разбера, какво значи топ спорт и защо някои хора делят спортовете на първостепенни и второстепенни!?Всъщност, какво се учудвам - каквато е аудиторията, такива са и журналята в мутренския Булгаристан и обратно...
има спортове, които практикуват много хора и които хората обичат да гледат и се интересуват от тях, има и такива от които никой не се интересува и интереса към тях се ограничава с роднините на участниците, това е положението
Ами какво да кажем тогава за американския футбол или бейзбола в Европа, в частност в България!?... Същото (почти) важи за т.н. "soccer" в САЩ, който живна малко едва след СП 94.Друг въпрос е, че сребърният медал на Станка е също толкова ценен и носи толкова точки, колкото носи и сребърният медал на отбора на Бразилия във футбола.
И трето: Според някои съфорумци "вината" на Станка е, че е няколкократна европейска и световна шампионка. По тяхната логика, ако на нейно място сребърният медал бе спечелен от някое младо, неизвестно момиче, то щеше да заслужи по-предно място в класирането. Желязна логика!...Някой модератор да смени изкъртените мивки, моля!
Това за очакванията са глупости, ама за разликата между спортовете... Ако аз сега си измисля някакъв спорт - дълго пикаене в цел, примерно - и съм световен и европейски шампион 50 години, щото никой друг не проявява интерес към него, аз ли ще съм най-великия спортист на България? За да станеш шампшион на селската дивизия (областната футболна група), трябва да си по-добър от пет пъти повече хора, отколкото за да станеш световна шампионка при жените в някоя категория в свободната борба. ИзоБщо, тия класации са безсмислена работа, не знам що им се обръща такова внимание.