Кубрат Пулев е спортист №1, но защо Станка не е поне втора??

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Потребителски аватар
защо
Контакти:

Re: Кубрат Пулев е спортист №1, но защо Станка не е поне втора??

Мнениеот защо » 21 дек 2012 21:10

Captain Stottlemeyer написа:
stg333 написа:
Captain Stottlemeyer написа:Не мога да разбера, какво значи топ спорт и защо някои хора делят спортовете на първостепенни и второстепенни!? :roll: Всъщност, какво се учудвам - каквато е аудиторията, такива са и журналята в мутренския Булгаристан и обратно... 8-)

има спортове, които практикуват много хора и които хората обичат да гледат и се интересуват от тях, има и такива от които никой не се интересува и интереса към тях се ограничава с роднините на участниците, това е положението

Ами какво да кажем тогава за американския футбол или бейзбола в Европа, в частност в България!?... Същото (почти) важи за т.н. "soccer" в САЩ, който живна малко едва след СП 94. ;) Друг въпрос е, че сребърният медал на Станка е също толкова ценен и носи толкова точки, колкото носи и сребърният медал на отбора на Бразилия във футбола. :) И трето: Според някои съфорумци "вината" на Станка е, че е няколкократна европейска и световна шампионка. По тяхната логика, ако на нейно място сребърният медал бе спечелен от някое младо, неизвестно момиче, то щеше да заслужи по-предно място в класирането. Желязна логика!...Някой модератор да смени изкъртените мивки, моля! 8-)

Това за очакванията са глупости, ама за разликата между спортовете... Ако аз сега си измисля някакъв спорт - дълго пикаене в цел, примерно - и съм световен и европейски шампион 50 години, щото никой друг не проявява интерес към него, аз ли ще съм най-великия спортист на България? За да станеш шампшион на селската дивизия (областната футболна група), трябва да си по-добър от пет пъти повече хора, отколкото за да станеш световна шампионка при жените в някоя категория в свободната борба. ИзоБщо, тия класации са безсмислена работа, не знам що им се обръща такова внимание.
Когато Пенев говори, боговете си водят записки. Когато Пенев пърди, боговете си записват нотите.

branko8855
Контакти:

Мнениеот branko8855 » 21 дек 2012 22:07

Поздравления за Кубрат! Всички се гордеем с него. Класацията на останалите спортисти и на треньорите за пореден път доказва квалификацията на Юлето, че "журналистите са боклуци". Това са комплексари загърбили достойнството си и уронващи престижа на тази професия. Не съм от тези, които слагат всички в един кюп. Все още има единици, които не са подвластни на запалянковщината. Най-жалкото е, че няколко от "боклуците" бяха наградени с приза "Братя Ексерови". Двама толкова достойни мъже. Не смея да ги нарека журналисти. Ще бъде обида за тях. Познавах от близо, преди 40 години, мнозинството от спортните журналисти, все достойни хора. Никой отстрани не можеше да каже кой от тях на кой клуб симпатизира. Един от призьорите дори е в "Гонг", но не намирам нищо общо между него и братята, ако не се брои това, че и тримата са фенове на червения отбор. Не е нормално журналист, който те гледа в очите и те манипулира да има нещо общо с братята Ексерови. Такъв е и Сашо Диков, който се кичи с прозвището на Стажанта. Той знае ли изобщо кой е Стажанта? Той знае ли как се превежда онова "крейзи форест", с което обижда разградските футболист? Може ли да каже какво е общото между "луда гора" и "орлите от Лудогорието"? Този пишман журналист, но същевременно велик манипулатор, съсипа доверието на хората във футбола. Ако той е купувал и продавал ски-стартове и е врял и кипял в това, то това си е негов проблем. С неговите твърдения той спира много родители да пуснат децата си да тренират тази велика игра. Такъв е и Крум Савов, който се обявява за "локомотивец", а в листата му за "Футболист на 20 век" няма нито един локомотивец и вместо това в неговата десятка фигурират 6-има "армейци"... Аз бих сложил с лека ръка там и Котака, и Спиро, и Начко... Беден ми е речникът, за да кажа има ли подходящо понятие за подобни журналисти. Тук няма да подмина и журналистите от "Гонг". Разбера се, без да ги слагам в категорията на Юлето. Ей, хора, много сте ми симпатични, но вие обърнахте българската граматика с главата надолу. Най-жалкото е, че не сте само вие. За вас не съществува думата "отбора". За вас съществува само "отборът". В 95 процента от случаите това е грешно и дори в някои случаи се обръща смисълът на изречението. (Изключение тук правят само Стоянов и Русев). За вас не съществува местоимението "кого" или "когото" винаги слагате "кой" или "който". Ей, хора, опомнете се, от вас децата копират всичко...
Колкото до Станка тук някой нещо не е разбрал. Станка не се сърди за това, че журналисти-боклуци й отнемат второто място и го подхвърлят на Тервел. Болно й е на Станка, и не само на нея, а и на корифеите от този спорт, за отвратителното отношение на Федерацията към труда и постиженията на нейния треньор. Болно й е, че сега дори го няма в тройката. Шапка свалям на Мишо Таков, но успехите на Кубрат повече се дължат на неговия германски треньор. Четвъртото място на Тервел дойде малко на кантар и то (ако не се лъжа) след само два боя. Намирам, че да дадеш предпочитание на състезател разделил ІІІ-ІV място пред сребърен медалист е кощунство.
НАЙ-РЕАЛНО БЕШЕ ЗА ТРЕНЬОР НА ГОДИНАТА ДА БЪДЕ ИЗБРАН НАЙДЕН НАЙДЕНОВ. Човекът донесе най-много радостни вълнения на цяла България. Той просто дублира великото американско лято, въпреки многото "подводни камъни". Това си бяха предателства типично български... А те в определен момент бяха адмирирани от журналисти-боклуци, които продължават "да творят" в тази насока и сега.

Потребителски аватар
danko_sot
Контакти:

Мнениеот danko_sot » 21 дек 2012 22:16

Raoul_Duke написа:Тая класация си е чиста гавра със Станка Златева. Нейните златни и сребъни медали са толкова много, че вече се приемат едва ли не като някаква даденост, без всъщност много хора да си дават сметка какво стои зад тези успехи. Колко труд, постоянство и КЛАСА! Нещо, с което определено не могат да се похвалят медийните звезди Пулеви. Но така е в тая скапана държава, важи правилото "с нахалство към прогрес". Чак и филм снимали за него :roll: А филмите за Станка, Стефка Костадинова, Валентин Йорданов и т.н. и т.н. къде са???
Гавра със Станка, за която вина имат и самите братя с безкрайните си фукни по всички медии. Доста ми опротивяха след тая пародия и вече нямам търпение да изпратят "Пепелянката" на мач с Кличко :twisted: Тогава да го видим "спортист №1" как ще се върне посран като брат си, дето падна с почти баскетболен резултат на полуфинала в Лондон.

Ама и ти си един. Много злоба, много нещо и защо? Напарвих темата, защото за мен има явна несправедливост спрямо един наш спортист- в случая е Станка. Но имената нямат значение. Дали ще е Станка или Тервел ощетения или някой друг, това не ме интересува мен лично. Нямам лични пристрастия към никой чак толкова. Аз ги гледам като неутрален, радвам им се на успехите и така. В случая е факт за мен, че Станка трябваше да е втора, а не Тервел. Но ти пък защо нападаш така братята и по специално Кубрат? Ти гледа ли мача с Димитренко или с Устинов или с онзи негър, когато Кобрата беше с жестока аркада??? Как може да умаловажаваш така труда на Кубрат при положение, че това е един от най-тежките и опасни спортове изобщо?! Такива мнения като твоите са срам за всички българи! :evil:
[imghttps://www.facebook.com/photo?fbid=3542266495868071&set=a.637564013005015][/img]

Върни се в “Други спортове”