Каква ви беше първата работа след училище

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Потребителски аватар
dreben23
Контакти:

Re: Каква ви беше първата работа след училище

Мнениеот dreben23 » 26 юни 2012 12:38

Моята се чудя дали да я казвам, понеже ще ме е срам пред преуспелите българи малко, но... айде от мен да мине. :) До 11 клас тренирах 7-8 години футбол, мачове колко съм играл- това е друг въпрос, важното е, че съм тренирал. ;) Още не бях завършил университета и започнах като даскал по английски... :lol: Учениците бяха по-малки от мен с 3-4 години, понеже имаше 13 клас не знам какво си. Това беше една година. Едновременно с това водих лекции на 4 курс и им давах да ми пишат есета и преразкази. :lol: :lol: След това почнах като офис - сътрудник в проект по Програма "ФАР", беше пълно с циганета, но аз не съм бил никога расист, а и де да знам, ама ме харесват хората... :) Едновременно с проекта учех Магистратура "Английска филология" 1,5 години в Пловдив. После пак даскал в Широка лъка в музикалното първа смяна и втора възпитател в пансиона - купон! И тва беше... ся яко мързел и криза, зяпам по цял ден футбол, затова ви казвам, че имената са ми познати на Козачик и тем подобни със сигурност. Като почнеш А група, Купа на УЕФА, Шампионски лиги, гледах всички мачове в Ю.Корея сабахлен рано примерно, чакам всяка контрола на ЦСКА по дарик откак се помня или диря линкове из нета, понеже тогава сме най-силни, не знам защо. :lol: Без да искам си написах цялата автобиография, ама пък ако на некой му се намират и има изгодни предложения за бачкане, да пише. Може да ги обсъдим, макар че немам и аз опит в интерес на истината! Превеждах една година филми за тоя дето духа, замунда ми изяде попарата на връх Нова година им махнах буквите, понеже се мислят за много големи тарикати. Попивах някакви критики на хора, дето си немат ни най-малка идея що е английски да речем, ама викам пак айде от мен да мине. Дадох им и на тях малко теми за размисъл! Не можеха да ми смогнат на преводите и тръгваха да плюят- будали! Правят филм за седмица, аз бях готов за ден-два и то по слух, ама няма кафе, няма чай. Като се прави нещо, се прави както трябва! И в тая дейност немаше келепир и им оставих да си ги превеждат кой квото иска, ама ся нема кой да ме критикува, нема нерви да сбирам! Наскоро преподавах няколко часа английски на своя бивша учителка, а физиономията на лицето й като ме видя, беше неописуема! К'во ли си вика горката... :lol: ... тоя пък на кво ще ме научи и взе, че си тръгна, после само се наслаждаваше на добрите отзиви на следващия ден. Само че тоя път реших аз да си тръгна, та пак не я огря! Има един лаф: който не плаща, нема да поръчва никаква музика! :mrgreen: Тъй че стават и излагации в живота, никой не е застрахован! :mrgree

На няколко пъти поясних, че в този форум за правопис и пунктуация не бива да се говори, докато все още се навъртам из него, защото пак ще стане някоя излагация! :lol:

И мързел преди всичко през последните три-четири години, за да има свободно време за спортен маратон!

О, забравих нещичко... като спрех филмите почнах да превеждам приложения за Симбиан(за s60v5 9.4 OS, понеже можах да си позволя само една Нокиа 5800), ама и тука нема кинти- най-много да те опандизят за нарушаване нечии авторски права, само че къде са моите права в картинката, когато аз си преведа нещо, откъде - накъде всеки ще го качва, където му скимне! Правих и някакъв форум, без да имам представа от програмиране, хостинги и т.н. Взе че стана, публикувах две-три статии и преведени приложения от мен и ми омръзна всеки да получава на готово и се отказах и от това занимание. Това е общо взето скромната ми визитка... Сега съм го ударил на любовни писма с рускини, та да видим докъде ще я докараме! Трябва и по малко разнообразие да има в живота, не може само футбол и той омръзва в прекомерни количества!
Последна промяна от dreben23 на 26 юни 2012 13:06, променено общо 2 пъти.
***САМО ЦСКА!***

***ШЕФЧЕТО НА ФУТБОЛА КАЗВА ИСТИНАТА! *** :)

Потребителски аватар
boys85
Контакти:

Мнениеот boys85 » 26 юни 2012 12:55

През първия семестър от следването ми в университета започнах работа като продавач-консултант във верига супермаркети. Естествено ме накъсаха на всички изпити, защото нямах опит да съвместявам двете дейности и затова напуснах, въпреки че много ми харесваше работата и обстановката в магазина. Моят съвет е изчакайте, ако сте записали в университет да изкарате първи курс за да се ориентирате какво представлява висшето образование, как се вземат изпити и се прави текущ контрол, а след това в по-горни курсове ще ви е много по-лесно да учите и работите едновременно.

Потребителски аватар
dreben23
Контакти:

Мнениеот dreben23 » 26 юни 2012 14:02

Не знам, но съм настроен твърде скептично за бъдещето на младежите! :( Както виждате полза и от учене много няма, познавам много хора дето хвърляха и продължават да хвърлят пари за студентски такси, други пък са се набутали с куп заеми, които ще изплащат цял живот и пак едно нищо. Друг е въпросът, че им пораства работата и се мислят за нещо и забравят примерно, че си им писал дипломните и курсовите работи да завършат, но няма проблем... всеки иска да те използва- работодател, приятел и кой ли не докато си му нужен... ;) В днешно време няма никаква полза от учене! Колкото по-рано се хванеш на работа и всичко останало, толкова по-добре- всичко друго са пари хвърлени на вятъра! В България реалността е много сурова за съжаление и не виждам изгледи за промяна, освен ако не се вдигнем и не изметем всички! Хората бягат по чужбина да робуват за смешни пари, които им се струват като манна небесна и като се върнат тук стават големите баровци. :lol: Смешна работа!
Ако можете, записвайте се първи курс студенти, за да получите студентски права и бягайте навън да си оправите живота! Друг начин не виждам... тук всичко е загуба на време и страшно много нерви! :(

П.С. Да кажем последното предложение, което получих за работа, беше поддръжка на сгради! :lol: :lol: Подиграват се с теб кой може и кой не може...
***САМО ЦСКА!***

***ШЕФЧЕТО НА ФУТБОЛА КАЗВА ИСТИНАТА! *** :)

pachovr85
Контакти:

Мнениеот pachovr85 » 26 юни 2012 16:24

Моята първа работа беше в една Агенция, бях диспечър, бях втори семестър в първи курс в Варна, след това бях на Златните в един хотел, после Охрана на жилищен комплекс от затворен тип. Завърших и после яко по конкурси, и така вече 2 години. Писна ми честно казано и все по сериозно се замислям за емиграция в Белгия.... та ако има някой който е бил в Белгия и знае как се получават нещата там ще съм му благодарен да пише на ЛС :)

Потребителски аватар
modor
Контакти:

Мнениеот modor » 26 юни 2012 16:47

Казармата :mrgreen:
"Компромисът е краткия път към провала!" -
Станимир Стоилов.

Потребителски аватар
slavia_forever
Контакти:

Мнениеот slavia_forever » 26 юни 2012 17:15

Аз преди казармата работех на 2 места - във фирма за бои и във фирма за монтажи на врати и решетки. ;)
Колкото по-малко е умът, толкова по-трудно е да бъде скрит!" М.Генин
[wrapimg=]http://www.pfcslavia.com/images/slaviasmall.gif[/wrapimg]

Потребителски аватар
modor
Контакти:

Мнениеот modor » 26 юни 2012 17:32

Ааааа преди казармата бачках в един интернет клуб :)
"Компромисът е краткия път към провала!" -
Станимир Стоилов.

Потребителски аватар
ros
Контакти:

Мнениеот ros » 26 юни 2012 20:37

modor написа:Ааааа преди казармата бачках в един интернет клуб :)

[offtopic]използвач на безплатен интернет, такъв :lol: :lol: :lol:[/offtopic]
Аз може да съм никой за ЦСКА, но ЦСКА е всичко за мен, аз може да съм един от хилядите фенове, НО ЦСКА Е ЕДИНСТВЕНИЯТ ОТБОР ЗА МЕН

Потребителски аватар
Pro-European
Контакти:

Мнениеот Pro-European » 26 юни 2012 23:42

pachovr85 написа:Моята първа работа беше в една Агенция, бях диспечър, бях втори семестър в първи курс в Варна, след това бях на Златните в един хотел, после Охрана на жилищен комплекс от затворен тип. Завърших и после яко по конкурси, и така вече 2 години. Писна ми честно казано и все по сериозно се замислям за емиграция в Белгия.... та ако има някой който е бил в Белгия и знае как се получават нещата там ще съм му благодарен да пише на ЛС :)

какво по-точно те интересува за Белгия? живял съм там 2 години, не е най-добрата страна за емиграция и живот.
Авторът на темата: Ще спре ли..

Потребителски аватар
Paralel
Контакти:

Мнениеот Paralel » 27 юни 2012 00:47

Браво за интересната тема! Първата ми работа след завършване на гимназия, като по време на училище съм работил още три неща, беше стажант в адвокатска кантора. Много неблагодарна, но и полезна работа, защото навлизаш в практическото право, без което теорията, изучавана в университета, е безсмислена. Прочетох някъде из коментарите, че частният бизнес е най-сладък - и да, и не. Той определено не е за човек, който току-що е завършил училище и е на 18 или 19 години - ако има някакъв капитал( най-често пари от роднини или заработени с тежък труд през лятото) - най-много да си изгуби парите. Хубаво е по време на следването да се работи, но по не повече от 20 часа на седмица, освен ако няма кой да ви издържа. В крайна сметка човек ще работи цял живот, а годините от 18 до 24 са най-сладки, защото хем не си дете, хем нямаш всички отговорности на един възрастен човек - жена/мъж, деца, сметки за плащане и т.н.

За хората, които са току-що завършили университет препоръчвам държавна работа, разбира се, ако професията ви го позволява. Парите са сигурни, очакванията са малки и можеш да се учиш. Поне в моята професия е много трудно да се намери човек, който не ти е роднина и ще е склонен да те учи на тънкости - просто най-големите боклуци в света се занимават с право, това ви го казва юрист :lol:

Върни се в “Свободна зона”