nik_bg1 написа:rump_shaker написа:Ами не знам. Сериозен съм. Тоест не знам дали той по няквъ начин е провокирал Ботевисти за да му имаме зъб. Поне аз не си спомням. А и е ставал шампион 4 пъти в България. Според мен не е толкова некачествен треньор. Тоест ако има нещо кажете ми го....
Не, на „Ботев“ не е направил нищо, нито е казал лоша приказка за нас... но за мен Гочето е като Мъри. С подсигурени 10-12 точки и готов отбор... Има успехи само в шопия.
От друга страна, нищо чудно да стане като с Хубси... защото никой няма да го остави на мира както когато е бил в „Етър“ и при първата грешна стъпка при нас... плюнки, псувни и т.н.
Не знам аз си мисля за Пичоне, доказал, че може да работи под напрежение. Но това си е мое мнение.
Гочето е най-великия български треньор, за всички времена.
Може да звучи супер глупаво и тъпо , но нека се обоснова...
Националният отбор на България, който стана 4-ти в света дефакто бе негово дело.
Гръбнакът на отбора бяха футболисти, които именно той отгледа от бледи юноши до завършени играчи.
Справка мачът България-Германия по 90 минути на терена бяха Трифон Иванов, Цанко Цветанов, Илиян Киряков и Краси Балъков, а като резерва се появи Бончо Генчев.
5-ма играчи от шампионския отбор на Етър, създаден от Гочето... да не забравяме също, че Гочето, точно преди американското лято бе треньор и на Левски,
където пък тренираше и други от националите в онзи знаменит отбор - Златко Янков, Кременлиев, Боримиров, Сираков... изобщо, Пената обра лаврите, а Гочето
беше този, който създаде играчите в онзи велик отбор.
Малко хора знаят, че Стилиян Петров и Мартин Петроов бяха доведени в ЦСКА именно от Гочето...
и тук, пак по традицията от САЩ 94, лаврите обра Пената, който гин аложи в състава, след като Гочето бе уволнен по никое време...
Гочето е единственият български треньор, постигал успех в чужбина, в някое от големите европейски клубни
първенства - Финалът за купата на Германия с Унион Берлин и последвалото участие в ЕКТ.
и т.н. и т.н.
Онзи велик клуб, който имаше Велико Търново в края на 80-те и начаото на 90-те бе граден почти цяло десетилетие, точно от Гочето.
И като говоря за клуб имам предвид наистина КЛУБ - а именно силна ДЮШ, налагане на собствени кадри в мъжкия отбор и работа, работа и пак работа... дълги години.
Не чудо, постигнато за една-две годинки с цената на 10-15 милиона лв. и две дузини наемници от страната и чужбина по тертипа на Домусчиев или Гриша Ганчев.
А нали уж Ботев Пловдив се цели именно в дългосрочен и устойчив проект, а не голямо чудо за една година... или поне това са приказките на Цв. Василев