ЦСКА иска разсекретяване на лицензите

Модератори: Модератор ЦСКА, paceto, mistreated, kartago, SkArY_9, delqnski47, slavia_forever, Casper, vaskonti, Madridist, Udoji90

Потребителски аватар
bobonikolov

Re: ЦСКА иска разсекретяване на лицензите

Мнениеот bobonikolov » 26 фев 2012 10:40

blue avalanche написа:
bobonikolov написа:За офшорките и преди казах-за останалата част от света тези фирми се ползват напълно нормално.Но в България са с лоша слава и има защо.Заради хилядите измами и източени държавни и общински пари точно през такива фирми.И това е така,защото като цяло контролът над тяхната дейност се осъществява много по-трудно именно заради офшорните зони,където са регистрирани.Има и много случаи на измами с офшорки-фантоми.Но самите фирми са си законни.

Офшорките са измислени от "останалата част от света"! ;)
Измамите с "офшорки-СЪЩО! ;)
НИто едното,нито другото са български патент! :o Това за "контрола",пък,изобщо не го разбрах!Значи в "останалата част от света" ги контролират много по-лесно,а ние -много по-трудно...Правилно ли съм разбрал?

Да точно така.

Потребителски аватар
bobonikolov

Мнениеот bobonikolov » 26 фев 2012 10:52

Кашчей написа:
Аз имам предвид друго.Да излезе например някой от БФС и да каже кой решава въпросите с лицензите и на какви условия трябва да отговаря даден клуб за да получи такъв.

А г-н Василев ще каже ли с какво ЦСКА е обезпечил дълговете си към НАП, за които си призна Борисов?

Бобо, Лицензионният правилник си стои на сайта на БФС от няколко години.Странно ми е, къде си го търсил досега, ако наистина си се интересувал толкова живо от тези въпроси, относно лицензирането. :?

Лицензионният правилник го намерих едва сега.Чак тази година от БФС са си направили труда да го направят един цял файл заедно със всички изисквания вътре.До колкото видях в сайта им преди е качван на части и то хаотично.Няма значение.Сега ще имам възможността да го разгледам подробно,защото определено ми е интересно как стават нещата.Така другия път като излезе инфо във връзка с лицензите на клубовете в медиите ще знам,кое е истина и кое не.За да няма оправдания после "не ни дадоха лиценз пък ние нямаме дългове".А може да не са спазени много други условия.Но феновете ще повярват,защото знаят,че само дълговете са условие,което далеч не е така.Дългът на ЦСКА към НАП е обезпечен с недвижим имот на Титан Спорт така,че това на този етап не трябва да те притеснява.Това гарантира,че Титан спорт ще плати дълга към НАП.

Потребителски аватар
Кашчей

Мнениеот Кашчей » 26 фев 2012 11:32

bobonikolov написа:
Кашчей написа:
Аз имам предвид друго.Да излезе например някой от БФС и да каже кой решава въпросите с лицензите и на какви условия трябва да отговаря даден клуб за да получи такъв.

А г-н Василев ще каже ли с какво ЦСКА е обезпечил дълговете си към НАП, за които си призна Борисов?

Бобо, Лицензионният правилник си стои на сайта на БФС от няколко години.Странно ми е, къде си го търсил досега, ако наистина си се интересувал толкова живо от тези въпроси, относно лицензирането. :?

Лицензионният правилник го намерих едва сега.Чак тази година от БФС са си направили труда да го направят един цял файл заедно със всички изисквания вътре.До колкото видях в сайта им преди е качван на части и то хаотично.Няма значение.Сега ще имам възможността да го разгледам подробно,защото определено ми е интересно как стават нещата.Така другия път като излезе инфо във връзка с лицензите на клубовете в медиите ще знам,кое е истина и кое не.За да няма оправдания после "не ни дадоха лиценз пък ние нямаме дългове".А може да не са спазени много други условия.Но феновете ще повярват,защото знаят,че само дълговете са условие,което далеч не е така.Дългът на ЦСКА към НАП е обезпечен с недвижим имот на Титан Спорт така,че това на този етап не трябва да те притеснява.Това гарантира,че Титан спорт ще плати дълга към НАП.

Титан-спорт е фирма, създадена преди 3 години, за да управлява ЦСКА.Как и кога са успели да се сдобият с имоти за повече от 2 000 000 лева?Значи няма пари за пооправяне на стадиона, но от друга страна ТИТАН-СПОРТ имат имоти за повече от 2 милиона лева, и то придобити за доста кратък срок :? :o
Ний армейци сме големи,
на "Литекс" верни сме чеда.
Със съдиите-наше знаме
мачкаме навред сега.

Разговор в "Спорт Депо":
-Имате ли фланелки на "ЦСКА-София"?
-Каква ви трябва-на вратар, на полеви играч, или на съдия?

Потребителски аватар
blue avalanche
Контакти:

Мнениеот blue avalanche » 26 фев 2012 11:35

Кашчей написа:
Титан-спорт е фирма, създадена преди 3 години, за да управлява ЦСКА.Как и кога са успели да се сдобият с имоти за повече от 2 000 000 лева?Значи няма пари за пооправяне на стадиона, но от друга страна ТИТАН-СПОРТ имат имоти за повече от 2 милиона лева, и то придобити за доста кратък срок :? :o

Чак и на мен ми стана интересно...Още повече,че има съмнения,че дългът е много по-голям от 2,5млн.

Потребителски аватар
bobonikolov

Мнениеот bobonikolov » 26 фев 2012 11:53

blue avalanche написа:
Кашчей написа:

Чак и на мен ми стана интересно...Още повече,че има съмнения,че дългът е много по-голям от 2,5млн.

Първо Титан спорт е създадена преди 3 години,но е част то холдинг,където без проблем могат да се прехвърлят капитали между дружествата,участващи в него.Второ-цената на имота,с който е обезпечен дълга е 6 милиона лева.Така,че дори и дългът да клони към споменатите 5 милиона и не бъде платен от Титан по някаква причина в срок,то НАП ще изнесе на публична продан този имот ще му вземе 5-те милиона и оставащият 1 милион ще го дадат на Титан.Ако ли пък няма нищо вярно в информациите за 5-те милиона,а дълговете наистина са 2,5 милиона,то НАП ще си вземе 2,5 милиона останалите отиват пак в касата на Титан.Но всичко това ще стане ако евентуално не бъде погасен дълга в срок.А аз мисля,че той ще бъде погасен,защото Титан не са луди да прахосат до сега милиони за тоя отбор и сега от веднъж да останат без основната си възможност за печалба а именно евротурнирите.Защо да се правят на тарикати,при положение,че това може да им коства загуби на едни други няколко милиона.

Потребителски аватар
blue avalanche
Контакти:

Мнениеот blue avalanche » 26 фев 2012 12:06

bobonikolov написа:Първо Титан спорт е създадена преди 3 години,но е част то холдинг,където без проблем могат да се прехвърлят капитали между дружествата,участващи в него.

Да не е като едни пари,дето Томов ги "прехвърли" от Кремиковци в ЦСКА?Че ги и "писа" приходи?А,пък,ги "обезпечи" с активи на Кремиковци? :mrgreen:

Потребителски аватар
Кашчей

Мнениеот Кашчей » 26 фев 2012 12:13

Евротурнирите не са резервирани за никого-нещо, което усетихте миналата година, както впрочем всички наши отбори.Да прехвърлиш имот за 6 милиона, с цел да го заложиш, за да обезпечиш неизплатени задължения никак не е умна политика в бизнеса.Мераците, че ако се стигне до търг, ще се вземе тази цена и, след като се приспаднат задълженията останалите ще ги върнат на Титан са направо уникални.Нали не си забравил и, че имате една дребна сумичка към Черноморец, която трябва да изчистите до края на март най-късно... или да ги убедите да я разсрочат, което ще е направо чудо, предвид моментните отношения между двата отбора.

ПП-В. Божков защо предпочете да фалира "Мостострой" вместо да прехвърли капитали от друго предприятие на холдинга и да го спаси?
Ний армейци сме големи,
Със съдиите-наше знаме
мачкаме навред сега.

Разговор в "Спорт Депо":

Потребителски аватар
bobonikolov

Мнениеот bobonikolov » 26 фев 2012 13:21

Кашчей написа:Евротурнирите не са резервирани за никого-нещо, което усетихте миналата година, както впрочем всички наши отбори.Да прехвърлиш имот за 6 милиона, с цел да го заложиш, за да обезпечиш неизплатени задължения никак не е умна политика в бизнеса.Мераците, че ако се стигне до търг, ще се вземе тази цена и, след като се приспаднат задълженията останалите ще ги върнат на Титан са направо уникални.Нали не си забравил и, че имате една дребна сумичка към Черноморец, която трябва да изчистите до края на март най-късно... или да ги убедите да я разсрочат, което ще е направо чудо, предвид моментните отношения между двата отбора.

ПП-В. Божков защо предпочете да фалира "Мостострой" вместо да прехвърли капитали от друго предприятие на холдинга и да го спаси?

Никъде не е казано,че точно имоти трябва да са прехвърлени към Титан спорт примерно.Може да са били прехвърлени средства за закупуването на този имот.Да не говорим,че при обезпечаването и една бъдеща принудителна продажба би могла да се осъществи на цена много под пазарната както каза ти.В този случай НАП няма да може да си вземе всички пари,а за Титан освен,че ще трябва да плащат още и + това с лихви ще са на загуба и с един имот.Това е друга причина да си платят дълга.Втората причина е ако се стигне до продажбата в случая посочен по-горе от мен.Дали Титан ще получат 1 милион или 2 милиона няма да е като 4 или 5 които биха взели от тоя имот при нормална продажба.Още един стимул да си погасят задължението.Не знам за случая на Божков,но си спомни колко години Благоевград БТ със своите печалби спасяваше останалите БТ-та в холдинга.Едва,когато приходите намаляха значително и имаше риск и за печелившите фирми в холдинга каквато бе Благоевград БТ, бяха заличени останалите.ЦСКА не са абонорани за ЕКТ,но ако имат лиценз за там имат и шансове да играят.Нямат ли лиценз няма и шансове и съответно възможностите за печалби се свиват до нула.А както знаеш никой не иска това.

zac
Контакти:

Мнениеот zac » 26 фев 2012 13:38

Чета веселите писанки за лицензите, ЦСКА искали разсекретяване на лицензите а дбугите клубове са против, ЗАЩО ЛИ..
ЕДИН ВЪПРОС МЕЖДУ ДРУГОТО КЪМ ВСИЧКИ ЗНАЕЩИ ВФС ЩЕ СЕ СЪГЛАСИЛИ ДА РАЗСЕКРЕТИ ВСИЧКИ ЛИЦЕНЗИ...

Потребителски аватар
Кашчей

Мнениеот Кашчей » 26 фев 2012 13:53

bobonikolov написа:
Кашчей написа:Евротурнирите не са резервирани за никого-нещо, което усетихте миналата година, както впрочем всички наши отбори.Да прехвърлиш имот за 6 милиона, с цел да го заложиш, за да обезпечиш неизплатени задължения никак не е умна политика в бизнеса.Мераците, че ако се стигне до търг, ще се вземе тази цена и, след като се приспаднат задълженията останалите ще ги върнат на Титан са направо уникални.Нали не си забравил и, че имате една дребна сумичка към Черноморец, която трябва да изчистите до края на март най-късно... или да ги убедите да я разсрочат, което ще е направо чудо, предвид моментните отношения между двата отбора.

Никъде не е казано,че точно имоти трябва да са прехвърлени към Титан спорт примерно.Може да са били прехвърлени средства за закупуването на този имот.Да не говорим,че при обезпечаването и една бъдеща принудителна продажба би могла да се осъществи на цена много под пазарната както каза ти.В този случай НАП няма да може да си вземе всички пари,а за Титан освен,че ще трябва да плащат още и + това с лихви ще са на загуба и с един имот.Това е друга причина да си платят дълга.Втората причина е ако се стигне до продажбата в случая посочен по-горе от мен.Дали Титан ще получат 1 милион или 2 милиона няма да е като 4 или 5 които биха взели от тоя имот при нормална продажба.Още един стимул да си погасят задължението.Не знам за случая на Божков,но си спомни колко години Благоевград БТ със своите печалби спасяваше останалите БТ-та в холдинга.Едва,когато приходите намаляха значително и имаше риск и за печелившите фирми в холдинга каквато бе Благоевград БТ, бяха заличени останалите.ЦСКА не са абонорани за ЕКТ,но ако имат лиценз за там имат и шансове да играят.Нямат ли лиценз няма и шансове и съответно възможностите за печалби се свиват до нула.А както знаеш никой не иска това.

Странно, колко ли служители трябва да има в ТИТАН-СПОРТ, за да им е нужен имот за 6 000 000 лева, и то на сегашните цени, а преди 3 години със сигурност е бил по-скъп :? Всъщност, когато постоянно се оплакваш, че нямаш достатъчно приходи от основната си дейност, дали е нормално да поддържаш нещо губещо, като постоянно го натоварваш с все нови и нови дългове?
А за лиценза не се притеснявай-аз съм убеден, че ще го получите, независимо от всички закани и постоянната ви неизрядност.Лошото е, че пак ще трябва да търсите стадион за ЕКТ защото БА все още няма лиценз за тях.Дори и след като миналата година ви разрешиха да играете вътрешните мачове ви заявиха, че за ЕКТ стадионът не може да получи лиценз.Сега дали има някаква промяна в положението, защото не съм чел нищо по въпроса?
Ний армейци сме големи,
Със съдиите-наше знаме
мачкаме навред сега.

Разговор в "Спорт Депо":

Върни се в “ЦСКА”