realist написа:Ще се опитам да обясня колкото мога по-кратко:
1.По отношение на селекцията: очевидно е, че имаме най-късата скамейка от всички отбори в топ 6 и не е случайно, че още през януари сме в най-слаба форма от тези отбори и пукаме гума след гума. Може би само Сити са по-зле, но там проблемът е от друго естество и ще се оправят. На път сме да отпишем турнир, в който сме стигнали до полуфинал пак заради късата скамейка. За ФА Къп имаме два варианта: или да излезем с малките и да отпаднем (Вълците са като Барса в сравнение с Плимут) или да се струпа още един тежък мач на много от титулярите и да са гроги с Челси. Това е пак заради късата скамейка.
2.Не съм съгласен невероятен защитник като Сако да бъде изритан само заради някаква глупава проява на пресконференция. Той се извини, даде заявка да се бори за място, но не получи никакви шансове. Дори Балотели получи шанс да се докаже, а Сако - не.
3.Отношението към Стъридж е просто подигравка. Както и да играе, каквото и да прави, той е твърда резерва. В същото време, както и да играе, Фирминьо е твърд титуляр. Според мен Клоп трябваше да създаде конкуренция в нападение, както при вратарите (последното вече дава резултат), т.е. да ги върти постоянно. Няма как да очаквате Стъридж да играе с желание срещу Плимут, при положение, че с Юнайтед му беше показано явно, че на него няма да се разчита.
Пак казвам, че Клоп е невероятен и прави чудеса този сезон, но при тази липса на играчи да се лишиш от двама от най-класните, не го приемам. И то не заради футболни причини, а няканви неясни субективни такива.
И аз ще се опитам да съм кратък ,тъй като нещата дето ще кажа няма да ги казвам за първи път и наистина се обсъждат едни и същи теми масово .
1. Това е първата реална година на Клоп. Отборът му тепърва почва да гради реноме , а все от някъде трябва да се започне . Скамейката е къса , защото не сме в Европа . Щеше да е невероятно тъпо да купим 10тима през трансферният прозорец и да четем всякакви оплаквания защо еди кой си не играел и не получавал шансове . Догодина нещата ще се оправят като хванем Шампионската Лига . Отделно бих казал , че имам приятел който е фен на Уулвърхемптън като горе долу съм запознат с отбора им и меко казано твърдението ти , че ще са като Барса сравнение с малките е грешно .
2. Сако поне в мойте очи си е почти същият като Шкъртел- Колеблив , прави грешки от време на време , но когато е в форма е железен . Винаги ще го уважавам за това , че знае в кой отбор играе и го е показвал не веднъж ,но няма да ми липсва при положение , че имаме Клаван и Матип вместо него . Що се късае до по голямата картинка - има неща дето ние няма как да знаем , има неща дето си остават на терена, в офиса на Клоп или в съблекалните . Очевидно е ,че това не е цялата причина за изгнанничеството на Сако . Клоп гради колектив , може би Сако пречи на това . Няма как да знаем . Знаем само ,че дойдоха стабилни хора на неговото място и няма от какво да сме недоволни .
3. Отношението на Стъридж е подигравка ? Съгласен съм , но не в този смисъл който имаш предвид ти . Стъридж не тича , Стъридж не се старае и Стъридж не пресира . Не случайно до миналата година медиите говореха , че не му се играело за нас и играел без емоция преди головете му в Лига Европа и изразената емоция да ги оправдаят . Фирмино може да не вкарва, може да му се получават един на пет финтовете , може да изглежда така ,че липсва на терена 1/3 от времето ,но играе според инструкциите на Клоп , а това е най важното . Като пуснеш Лалана дето тича като изоглавен до него и Хендерсън и Коутиньо дето видят ли удобен шанс за преса не го пропускат и ето от къде ни идват повечето контраатаки . Със Стъридж как го виждаш това ? Голям голмайстор е , но е мързелив . Отделно от това другият проблем с него е скапаната му алчност и нарцисизъм . Той си мисли ,че може да носи отбора на гръб. Той си мисли ,че неговите решения са правилните решения винаги . Честно казано имал съм съученици навремето дето не са били толкова лакоми като него като сме играли футбол. Стъридж си играе за статистиката и толкова . Най-свежият пример за това колко себичен футболист е беше миналата сряда на Сейнт Мери дето Саутхемптън цял мач ни бяха навряли в нашата половина и в края на мача се отнема топката и стига до Стъридж на 35 метра от вратата и вместо да изведе нахлуващите ни халфове 1 на 1 с вратаря той я стреля над гредата . Златен шанс за 1;1 беше това . Такъв тип действия прави масово което мен лично ме дразни. Явно и Клоп го дразнят .