Летни олимпийски игри Париж 2024 - обща тема

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

ReBorn1982

Re: Летни олимпийски игри Париж 2024 - обща тема

Мнениеот ReBorn1982 » 14 авг 2024 10:26

rane написа:
ReBorn1982 написа:Ние "ревем" България да се представя от българи. Нищо повече. То нали затова се казва български олимпийски отбор ....

Значи новият цикъл от 4 години от утре започва. Разпределете се, кой ще тренира с двулитровата бира, кой с шишето ракия и кой ще шмърка линия след линия.
Запретвате ръкави, тренирате упорито, неуморно от ранна сутрин до късна вечер. Не забравяйте и с плам в очите да пеете в някое заведение на Слънчака химна на България, за да сте подготвени и за награждаванията! Най-сетне, след 4 години в ЛА 2028 на самите състезания ревете с пълно гърло:

- Те сега ви таковахме... таковата. Булгар, булгар!!!

Излизате и ги Обивате тези от конкОренцията направо! Пък после тук ще ви посрещат с цветя, венци.. абе каквото дойде.

Малко ми е късно ....

А като няма кой български спортист да участва, защо това е проблем ??! ..... колкото сме произвели качествени спортисти, толкова ще участват ....

ReBorn1982

Мнениеот ReBorn1982 » 14 авг 2024 10:28

ivan56 написа:
rhaegar написа:Имаше ли гейове на церемонията по закриването, че не можах да гледам? :lol: :lol: :lol:

Тихо е, значи е нямало. :lol:
И кво се оказа, че от балканите сме на второ място при медалите.

Ако извадиш небългарите, дали пак ще сме на 2-ро място ??!

Потребителски аватар
ivan56
Контакти:

Мнениеот ivan56 » 14 авг 2024 13:14

Щом можем да привличаме шампиони и медалисти аз нямам никакъв проблем.
Предпочитам тях, пред някакъв пълнеж, който отива на екскурзия и веднага след състезанието започва да се оправдава.
Тука вече е с тризнаци Сиса :lol:
Drunken_Master написа:
SSS написа:Ти сам натъртваше,че си адски сериозния човек с тризнаци и си управител на гурме ресторан

това е от един друг форум,момчето тръгва да звъни на бившето ми работно място "за да докаже нещо"...

rane
Контакти:

Мнениеот rane » 14 авг 2024 14:26

ReBorn1982 написа:
Малко ми е късно ....

А като няма кой български спортист да участва, защо това е проблем ??! ..... колкото сме произвели качествени спортисти, толкова ще участват ....
Не е проблем. Кой казва, че е проблем? Но като народа е несериозен/мързелив, какво пречи да си внесем? Винаги можеш да намериш мотивирани и гладни за успехи и слава хора.
Не са една или две държавите по света, дето си крепят икономиките на внос на хора. Правят го и в спорта също така. Защо това да е проблем в спорта у нас? Защо някой задължително трябва да е пряк наследник на човек, който си е пил кафето или шампанското с Хан Кубрат или някой от синовете му?

Явно е, че нацията хвърля усилията си в други насоки. Поркане, наркотици, пушене, плюскане на корем, плямпане и все от сорта не особено полезни дейности. И това не е от вчера. Преди над 20 години се познавах бегло с Валентин Найденов. Той беше дошъл от Нафтата в Локо Сф и живееше под наем в квартала, а аз работех в една закусвалня. Той после премина при умрелите, ходи и в Литекс, счупиха му крака на един финал за КБ и общо взето приключи. Та този професионален футболист, почти всеки ден си купуваше баничка с боза! Ебем го и професионализма. Сега познавам друго момче - син на мой приятел. Пак от квартала, пак играе в Локо Сф - юноша. Мета пици, шоколади, пие кола. Страшната работа. Режимлия е!

И още други случаи знам, ама няма смисъл да пиша. Сам ще се сетиш, защо не излизат много силни и качествени спортисти у нас!

Като мат'риалО ти е калпав и не тренира правилно и усърдно, не спазва режим, успехи на кукуво лято ще имаш.
Не променят/модернизират методиките, няма новости, а другите не чакат- развиват се!

Та по-добре да си внасяме качество, след като у нас го няма!
Петко Славейков: "Не сме народ! Не сме народ, а мърша,
пак ще кажа и с това ще да свърша."

rane
Контакти:

Мнениеот rane » 16 авг 2024 20:40

https://sportal.bg/news-2024081612053051019

“Знам как тренират юношите и младите. Не го правят правилно. Днес тренират, а утре не. Тренират, а след това отиват на дискотека. Дискотеката няма да избяга никъде. Когато станеш олимпийски или световен шампион, ще ходиш навсякъде. Сега има много и различни развлечения. Трябва да имаш удоволствие от процеса и от тренировките. Ако нямаш удоволствие от това, няма да постигнеш големи неща. Не виждам млади момчета, които да искат да тренират с мен. Аз съм тука от три години. Понякога ходя в други държави, но когато съм в София, никой не иска да тренира с мен. Даже обратното, аз ги търся да тренирам с тях.

Когато виждаш някой да качва снимка в два през нощта и след това загуби на състезание, а после да обвинява реферите, трябва да попитащ - кой е виновен? Ако ти излезеш и надвиеш противника с 8:0, как ще те спре рефера? Няма как да те спре никой? От дете мисля така.", допълни олимпийският шампион.

Дааа. Истината директно в очите. Ето това е проблем във всеки един спорт, във всяка една сфера у нас. Поставяме маловажните неща, като "Иху, Ахи", поркането и плюскането до пръсване на преден план, а важните - да сме професионалисти, да сме добри в това, което правим, да правим нещата правилно... всичко това е на заден план, ако въобще ни пука как ги правим и имаме някакъв план.

Как да имаме силен спорт, като дискотеката е по-важна от спорта?

Родолюбците питат каква полза ще има България от тези чужденци!? Ами дори на един слепец да помогнат да прогледне и да го научат на правилните неща, да го вкарат в правилния път, все от полза ще е.

Гледам репортаж, как десетки дечица са се събрали във В. Търново да видят и чуят на живо разкази на другия ни златен медалист - Рамазанов.
Кимия също е присъствала на открит урок по таекуондо.
Дето се казва само по едно дете да повлекат след себе си и го накарат да се заеме сериозно със спорт, пак един ден ще имаме успехи на международно ниво.

Тесногръдите няма да видят, че на улиците ще има с няколко алкохолика по-малко или няколко наркомана по-малко. Те ще видят колко пари са взели наемниците, какви награди са им дали, колко кутии с цигари, колко бирички или колко бутилки с ракия са им стрували тези наемници.

Потребителски аватар
Eminem
Контакти:

Мнениеот Eminem » 16 авг 2024 21:13

Родолюбците питат

ще имаме
- Кои сте вие?

rane
Контакти:

Мнениеот rane » 16 авг 2024 21:59

Eminem написа:
Родолюбците питат

ще имаме
- Кои сте вие?
Реалистите!

Потребителски аватар
Eminem
Контакти:

Мнениеот Eminem » 16 авг 2024 22:37

Самоизключването ме озадачава, но както и да е.

Няма нищо странно и лошо в това, което е казал украинецът, конкретно за борбата.
В днешно време, борбата не е интересен спорт и е нормално да няма много деца, които да я тренират.
Аз бих предпочел много други спортове пред нея - футбол, баскетбол, волейбол, тенис, плуване...

rane
Контакти:

Мнениеот rane » 17 авг 2024 01:02

Eminem написа:Самоизключването ме озадачава, но както и да е.

Няма нищо странно и лошо в това, което е казал украинецът, конкретно за борбата.
В днешно време, борбата не е интересен спорт и е нормално да няма много деца, които да я тренират.
Аз бих предпочел много други спортове пред нея - футбол, баскетбол, волейбол, тенис, плуване...
Кое те кара да мислиш, че в спортовете, които си изредил не е същото положение? Имаме огромни успехи ли? Юношите ни правят фурор по терените, залите, кортовете и плувните комплекси ли?
Аз например помня едно интервю на Алекс Боримиров, където си признава, че не спазва режим и се прибира по нощите. Даже казваше нещо от сорта на:
- Татко(Даниел Боримиров) ми се кара, но не много...
Може да не е точен цитата, но смисъла е същия.
Къде е сега А. Боримиров?

Колко са спортистите за пример у нас?
Гледах един филм-разказ по БНТ 3 с момичето от спортната гимнастика (Валентина Георгиева мисля се казваше), което се класира пето на прескок в Париж. Ами нищо общо с останалите лигльовци, дето все някой друг им е виновен.
Завърнала се след много тежка контузия, но целеустремена, можеща и знаеща какво иска. Отдадена на спорта си и резултатите се виждат. Не бих се учудил, дай Боже да е здрава, в Лос Анжелис 2028 и до медалите да стигне.

Божидар Андреев също е спортист, който може да бъде даден за положителен пример. Обещал, че ще вземе медал и го направи. Насар също.
Боряна Калейн също може да бъде дадена за пример на воля, умения, усърдност в тренировките и целеустременост.
Нея дъртата силиконова кранта я беше съсипала психически преди състезанията в Токио. Момичето обаче се върна по-силно и показа на тази "модна икона", че е по-силна и й натри солидно носа.
Колко още такива български атлети знаеш, дето може да служат за пример?

А провалените в спорта? Бихме могли със седмици да пишем.

Не е проблем, че малко деца тренират борба, бокс, бадминтон, таекуондо или кой да е друг спорт. Проблемът е, че не са сериозни и наблягат повече на други неща, нямащи общо със спорта! Не са сериозни и предпочитат да се изявяват, като и-нет звезди. А трябват усърдни тренировки, отдаденост на 100% на това, което правиш, силна и непримирима воля.

Потребителски аватар
Eminem
Контакти:

Мнениеот Eminem » 17 авг 2024 01:39

Ами не малко деца тренират спортовете, които съм изброил. На Казийски дали ще му се наложи да търси деца, с които да тренира? На Везенков? На Григор? На Бербатов? И т.н. и т.н. Сега защо нямаме успехи в професионалния спорт - аз съм съгласен с теб, че първо е въпрос на манталитет. Там се къса нишката при прехода към професионалния спорт.
Най-важното обаче за една държава в спорта, не е колко медала ще спечели на Олимпиада, а колко хора тренират аматьорски.

В крайна сметка, нали искате евроатлантически ценности? Ами ето ви ги. Евроатлантическите ценности НЕ учат на труд, НЕ учат на дисциплина, НЕ изграждат характер, истински ценности и идеали! Евроатлантическите "ценности" учат на пошлост, на ку*воляк, на мързел....причиняват деградация и разпад във всички сфери. Сега младите искат всичко да е лесно и наготово. И разбира се, да стане веднага, на момента.

Върни се в “Други спортове”