Тема за политика - България

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

favaca8888
Контакти:

Re: Тема за политика - България

Мнениеот favaca8888 » 23 апр 2021 18:59

С оглед последните няколко мнения би могло да се каже,че ИТН ще искат предсрочни избори с изменен ИК и някои други неща явно променяни в движение.Ако ИТН върнат мандата до края на следващата седмица Радев ще трябва да мисли за служебно правителство.Т.е. средата на май месец това може да е факт.Зависи колко се мотат.Президентът предполагам че ще съставя поне 1 седмица кабинет,идват отпуски,лято,плаж,море,чаааак септември/октомври ще станат по-ясно нещата.
На ГЕРБ при предсрочни избори ще паднат под 10%,както и ДПС,ИСМВ и БСП.Печеливш от всичко това ще са патриотите и Божков,а и някоя друга изненада като АБВ или Атака.
И това е планът на ИТН.Да отслаби още ГЕРБ,преглътвайки една тяхна патерица вътре (ВМРО.НФСБ,Воля и прочие патерици).Те не си дават сметка,че процеса е много дълъг и ако се продължи до развръзка чак септември/октомври ,ГЕРБ ще имат достатъчно време за да компрометират ИТН ( те и сега всячески го правят) и е възможно ИТН да изгубят също гласове.
С всеки ден е повече от ясно,че скоро няма да има кабинет...
Никола Котков : "Локомотив" е моята вечна майка и аз ще я помня и обичам до края на живота си. Нека знаят всички - кръвта вода не става!

Потребителски аватар
openminded
Контакти:

Мнениеот openminded » 23 апр 2021 20:07

Предсрочни избори, това е положението.Нищо фатално няма в това.И няма как да са 2 в 1, процедурата и сроковете са ясно описани- предсрочни края на юни или средата юли, президентски - октомври/ноември.
ГЕРБ няма как да паднат надолу - местна власт, пари, зависимости, махалите, местни феодали и мутри - всичко работи за тях.Освен това ако се коалират предизборно с ВМРО те ти още 3-4 процента отгоре.
ИТН са губещи при всички положения.Ако откажат да правят правителство и спазят предизборните си обещания ще излезе, че ги е страх и нямат ресурс да поемат отговорност.Ако направят ще ги обвинят в обратното - както стана с мажоритарния вот.Така ще свършат мръсната работа и ще станат заложник на турците и БСП.
Машинен вот-има за и против.Ама го нямало в други държави.То в други държави го няма и това влачене на бабички и старци и купен вот.Поне със сигурност една от схемите - тази на индианската нишка ще изчезне.
Почти всички идеи на ИТН търпят критика.Щом всичко ни е наред и сегашното положение е ОК освен да си преизберем Бай Буцан за още 4г. и да приключва цирка.ГЕРб толкова са се просмукали на всички нива в държавата, че каквато и нова партия или движение да се появи, все ще се пускат мантри че най-добре си е Бокича.Той и сам си вярва човека-няма по подготвен от него.

DanailG
Контакти:

Мнениеот DanailG » 25 апр 2021 01:53

ИТН задължително трябва да съставят правителство не ми пука кво ще преглъщат и кви компромиси ще правят изпуснат ли тая седмица всичко си е.п. лелина и се връщаме не в първи клас а в предучилищна

Потребителски аватар
metodito
Контакти:

Мнениеот metodito » 25 апр 2021 06:58

DanailG написа:ИТН задължително трябва да съставят правителство не ми пука кво ще преглъщат и кви компромиси ще правят изпуснат ли тая седмица всичко си е.п. лелина и се връщаме не в първи клас а в предучилищна

Така е. На едни нови избори Тулупа такъв ще го нахендри не само на опозицията, но и на всички нас (представи си един локдаун от типа на Италия в началото да речем - само че месеци). Поначало трябваше всички анти-гроб да се явят в единен фронт. И не виждам как ще се разберат. Колко и да звучи скандално изказването на Хаджигенов, нужно е обединение с БКП - математика е, не емоции.

Потребителски аватар
ogrizko
Контакти:

Мнениеот ogrizko » 25 апр 2021 09:26

да правят правителство и да управляват до нова година поне.... тогава евентуално предсрочни избори :!: иначе ще затънем яко ....да не забравяме, че има ковид ...има да се разпределят пари от Европа и кой знае още какво.... без сериозно правителство отиваме назад от всички останали държави в ЕС и не само, които ще излязат по-бързо от кризата и накрая нас ще ни удари най-силно финансовата след ковид - криза.... не ми пука кой как се е главозамаял ама да прави правителство, вместо да ми се правят на тарикати и да си мечтаят за още 2% и нови 3 места в парламента и затова да поставя бъдещето на БГ на картата на проблемите :evil: :evil:
ИзображениеИзображениеИзображение

Warped
Контакти:

Мнениеот Warped » 25 апр 2021 12:49

Правителство с чалгари, чорбарчета и бивши кадри на герб и дпс.
МММММММММММ ще е интересно
Непринуден:
Нямам време за странични неща. В момента най-важното е това на снимката. Гледам го, любувам се и бия чикии.

Потребителски аватар
ogrizko
Контакти:

Мнениеот ogrizko » 25 апр 2021 13:20

ами смешно не смешно все тая .....аз не знам какво очакват.... и при нови избори голяма разлика няма да има ....дори да влязат обединени патриоти примерно, само с ГЕРБ няма да направят нищо.... общо взето ще е същата патова ситуация...... а това, че се купуват изборите лично аз не го вярвам, че толкова лесно може да стане и че едва ли не всички гласове на ГЕРБ са платени... за мен ще е точно същата патова ситуация като сега .....само дето ще са загубени още месеци и то ключови месеци в простотии :!: имаме здравна криза ...и със сигурност и финансова ще има и т.н. и трябва стабилност и адекватни решения ...а не 2 месеца правителство дето само ще ми подготвя новите избори ...дето някой си мисли, че ще изкара 50% и ще управлява еднолично сигурно....... няма абсолютно никакъв друг начин освен компромиси и управление в името на България и стабилност.... аман от дребнопартийни и популистки идиотщини и малоумщини за сметка на голямата картина и бъдещето на България като цяло.... направо да ги махаме всички и да назначаваме 240 човека дето да свършат съвсем конкретни неща и задачи..... ето ти пряка демокрация или там както му викат :lol: лично на мен ни Бойко ми трябва, ни Мая, ни Хаджипръдлев, ни Христо Иванов, ни Карадоган, ни Курнелия, ни ТошкоСлав, ни..... схващате се надявам мисълта ....трябва ми някой дето мисли наистина за България и иска да промени нещо и знае как......... абсолютни жалкари са всичките ......нито АНТИ-ГЕРБ означава нещо смислено, нито Мажоритарната система е нещо смислено, нито нищо.... абсолютно популистки идеи за "промяна " :lol: :lol:

до тук това което виждам е, че всичките партии са партии на статуквото.... като едните популискти заявяват, че уж се борят със статуквото да може да спечелят повече гласове и цялата им гениална програма е "анти-някой си"... тоя атанас атанасов от месеци като го видя ми се повдига от общите приказки напълно безсмислени... какво ще промени мажоритарната система като същите некадърници чакат за власт отдолу?! какво ще промени избирането по пощата и т.н.?! това хляб ли ще ми даде, какво ще стане?!

ей, хора .....абсолютно са смешни всичките тия 240 и не знам колко около тях ....аз сам имам повече смислени идеи отколкото всички тях взети заедно съвсем буквално ...и спорта знам какво искам да правя, и здравеопазването, и агрото, и военните дела, и образованието ....само за съдебната система нямам идея и решения понеже ми е твърде далечна ама ако тръгна да разпитам в подробности и схвана как точно действа всичко съм сигурен, че и там ще измисля големи промени, които да водят до желаната ефективност.... ама никой няма да допусне шматка като мен дето наистина може и иска да промени нещо... затова и се отказах да се занимавам..... така че това не го пиша да се хваля или да агитирам за себе си, а просто да покажа колко са жалки всичките..... абсолютно козметични, повърхностни, безсмислени "промени"..... държавата няма нужда от това и докато тия всичките са там никога няма да се оправим!!!!

и понеже са пълни малоумници и никой няма да промени нищо в смислена посока, то си пожелавам поне да не се правят на интересни ...ами да се обединяват там и да правят някакво правителство поне някаква стабилност да има в тая трудна за държавата и света обстановка :!: щото сега си правим ташак и ни е смешно, ама след 2-3 месеца да не се окаже, че сме в държавна криза заради всичките нещастници в парламента и ламтежа им да си осигурят още 1000-2000 гласа и още 1-2 места в парламента.... :evil: :evil:
ИзображениеИзображениеИзображение

Потребителски аватар
rhaegar
Контакти:

Мнениеот rhaegar » 25 апр 2021 14:30

Warped написа:Правителство с чалгари, чорбарчета и бивши кадри на герб и дпс.

Че то предишното какво беше?
Blue_Girl написа:Аз мисля, когато се налага

Изображение

Потребителски аватар
metodito
Контакти:

Мнениеот metodito » 25 апр 2021 16:00

Warped написа:Правителство с чалгари, чорбарчета и бивши кадри на герб и дпс.

Ех, тез' умни и красиви, бе. Ма пък едни претенциознички, едни градски такива и твърдо несьелски, със своите претенцийки и нищо незначещи личности.
Само за справка, кажи на тоя умен и красив "градски демократ" на когото повтаряш думичките, че екипа на Слави са половината завършили консерватория, другата половина НГДЕК. Умните и красивите с прикритото си мякане и мишо църкане, напред да тичат, "чалгарите" назад да вървят, пак ще няма да ги стигнат и след век. :lol:

Потребителски аватар
Thsmith
Контакти:

Мнениеот Thsmith » 25 апр 2021 16:03

:lol: :lol:

Музикално училище някакъв плюс ли се води като говорим за политика (или за каквото и да е)? :lol: :lol:

Сигурно само училище за актьорско майсторство и готварски университет биха били по ценни в един парламент!
[center][wrapimg=]https://s31.postimg.cc/edpbxz4ob/Avatar_250.png[/wrapimg]

Sometimes democracy must be bathed in blood.

A.Pinochet[/center]

Върни се в “Свободна зона”