Разтърсих се доста из нета, изгледах всички клипове на Гент, Лил и Спортинг от този сезон в ЛЕ и нещата можеха да са много по-сиви.
Както се казва, ако не друго то поне надеждата ще живее до 16ти септември, а сигурен съм и след това.
ГЕНТ
Последния сезон са на 3то място, 14-7-7. Супер сложна (тъпа) схема в Белгийското първенство, някакви плейофи, там второ място и в крайна сметка класиране за ШЛ.
Този сезон - тежко отпадане от Динамо Киев в ШЛ - 0:3; 1:3. В първенството на този етап 3 победи (срещу тимчета като Вестерло, Юпен?! и Шарльороа) и загуба 0:4 като домакин от ГенК.
За ЛЕ паднаха от Фейенорд, първия мач в Холандия за Генк гол скорд - 0; гол атемптс - 0
Втория мач имат два пъти по-малко положения и след като холандците пропиляват 11 положения за гол - Гент е в групите на ЛЕ.
р
Естествено не трябва да забравяме какви мъки сме преживявали срещу белгийските отбори, но си мисля, че няма от какво да се притесняваме, абсолютно постижими 3-4-6 точки.
ЛИЛ
През миналия сезон всички знаем как играха в ЛЕ, четвърто място в Лига1 21-7-10. Доста победи и доста загуби честно казано. Този сезон почват точно на обратния полюс в Лига1 - три равни мача.
За ЛЕ с Васлуй 0:0 като гост и 2:0 във Франция. За пет официални мача този сезон са допуснали 1 гол и са вкарали 3. Реално за мен това е най-добрия отбор в групата с най-добрите играчи - Еден Азар, Жервиньо, Мавуба и др. Явно в защита са машини, така че да му мисли Гарра

СПОРТИНГ
Миналия сезон завършиха на четвърто място - 13-9-8. Реално погледнато вложиха доста усилия именно в ЛЕ. Завършиха първи в група с Херта, Хееренвеен и Вентспилс. После елиминираха Евертън и отпаднаха адски злощастно от Атлетико след нулево равенство в Испания и 2-2 в Лисабон. Хубавата новина е, че този Спортинг е много далеч от миналогодишния. Продадоха си двамата най-добри играчи Моутиньо (в Порто

За ЛЕ се класираха с невиждан късмет - загуба от Брьондби в Лисабон с 0:2 и победа в Дания с 3:0. Който не е гледал видео от втория мач нека види по какъв начин победиха. Супер некадърни грешки на Брьондби и трети гол в продължението на мача.
Като цяло, лично за мен, изводът е, че Гент са напълно възможен отбор, Спортинг зависи в какво състояние ще ги хванем и дали ще имат ден, колкото до Лил - много, много трудно.
САМО ЛЕВСКИ!