Тема за политика - България

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Потребителски аватар
pomiqrat
Контакти:

Re: Тема за политика - България

Мнениеот pomiqrat » 17 авг 2020 18:11

Warped написа:
Thsmith написа:Втори въпрос:
- Има ли някой, който е склонен да работи за минимална заплата, нека да вдигне ръка! Моля, някой?

интересен въпрос.
Ако неправя, буквал нищо по цял ден, може би бих се съгласил. А особено ако популистки я вдигнат

Ако следващата година направят минималната 750 лв. отивам да работя портиер в някой завод от 8 до 17 :lol:
Въпросът не е до желание. Ако живееш на място с 20 места, на които можеш да работиш - нямаш избор. Избираш да работиш в малкия град за минимална или със стотина лева над нея или заминаваш в големия град на квартира и накрая се оказва, че ти остават горе-долу същите пари с квартира между 300 и 500 лв. и разходи за път.

Warped написа:
pomiqrat написа:Скоро във фейсбук четох, че преди 89 г. са получавали по 800-900 лв., а който е работил на минималта е бил глупак и такива били много малко. Можели да си купят всичко и тогава всичко е било по-качествено и по-евтино, а храната истинска. Даже кебапчето било 10 ст. За левче се освиняш и напиваш с бира. Ако не съм виждал трудовата книжка на баща ми на теб или тях да вярвам?

Всичко е въпрос на нюанси. Знаешл и че на шоферите на автобуси от нощна смяна, им даваха по една мешана скара преди смяна.
Кюфте, кебабче, шишче, това в късния соц. когато шопската салата вече не е само в Балкантурист, и имаше и сирене и домат, а не само чушки. Сега ще им дадат вечеря на шоферите, когато Бойко си подаде оставката

Шофьор на частен автобус (взема левчето от билетчето, които пътниците не си ги вземат и си ги делят с кондуктора) в Русе изкарва 1500 на месец и няма нужда някой да го храни. Обаче става в 4 и се прибира в 16 и няма кога да ги изхарчи. Имам приятелка, която беше кондукторка и беше ужасно богата, защото само спеше и не харчеше :lol: Да ти остават по 900 лв спестявания на месец. Можеш ли :lol:
2 000 и пак ми задай същия въпрос.

Става въпрос за 1989 г. :lol: :oops: :lol:
Drunken_Master написа:а доходът на глава от населението - 7500 долара годишно (повече, отколкото през 2011 г.)

Drunken_Master написа:България щеше да е 50-60 млн., ако не бяхме под Османско робство.

Потребителски аватар
Thsmith
Контакти:

Мнениеот Thsmith » 17 авг 2020 18:21

Drunken_Master написа:Пич, не че нещо, ама понеже си софиянче и си мислиш, че всичко живо работи за четирицифрени суми. После се оплаквате защо всичко живо в София е започнало да мИека. Ами много ясно... Един управител в ресторант в Русе няма как да вземе повече от 1500 лв, докато при вас вървят от 3000 лв нагоре. Нали знам...
Квартирите ви са по 400-500 лв, долу-горе колкото и тук.

Само да ти кажа, че моя авер с тия 650 лв не може дори да излезе на квартира в Добрич (квартирите са по 200 лв) и на 30 години все още живее с техните.
Някой път се чудя дали не падате от Марс, честно. Като тоя Владо Каролев дето преди години зрителите на СКАТ го псуваха, понеже твърдеше, че държавата вървяла напред. Само дето никой не го забелязва това...

Да не говорим хората по селата как живеят...

Ами какво го спира да си потърси друга работа бре? АКо приемем, че тази е толкова мизерна? Или да отиде на място където може. Пак се връщаме на горните две неща. Едното е мързел, а другото се сещаш.

Ти би ли работил за 650 лв?
[center][wrapimg=]https://s31.postimg.cc/edpbxz4ob/Avatar_250.png[/wrapimg]

Sometimes democracy must be bathed in blood.

A.Pinochet[/center]

Потребителски аватар
NOMER14
Контакти:

Мнениеот NOMER14 » 17 авг 2020 18:36

Thsmith написа:Защо някой да им "дава" скара? Нали получават заплати? Скара ли няма по магазините и заведенията?

При соца НЯМАШЕ.

Потребителски аватар
Drunken_Master
Контакти:

!

Мнениеот Drunken_Master » 17 авг 2020 18:42

Thsmith написа:Ти би ли работил за 650 лв?

Разбира се, че не... Въпросът е, че нещата изобщо не са толкова прости. Навързани са, свързани са с това къде живееш, в каква професионална сфера искаш да се развиваш и т.н.
Между другото като сме започнали с тези 650 лв, знаеш ли колко е заплатата на един учен от БАН ? Ами 650 лв е, и то след като стачкуваха и Симеон Дянков ги наричаше "феодални старчета". Преди това е била към 500 лв. Извинявай, но това е същински позор. И тоя Кройфа ми вика, че нямало причина да се протестира. Явно у нас всичко е цветя и рози...
НЕдебил 1
THE G.A.M.E написа:Сами си извоюваме Свободата, а онези гниди сибирстански се опитват да си присвоят заслугите.

НЕдебил 2
pomiqrat написа:Без Шипка какво щеше да се случи? Същото като 3-невната им военна операция.

Потребителски аватар
NOMER14
Контакти:

Мнениеот NOMER14 » 17 авг 2020 19:01

Смити,
4 декара е площ 40 на 100 метра. СДС-то, като върна земята на хората, раздаваше се от кооперациите, не знам защо, но точно по 4 декара царевица. Кооперацията я засяваше, а ние гражданята, трябваше да я копаме 2 пъти и да си я приберем. 5-6 човека между 25 и 75 години ги прекопавахме и загърляхме с мотика (немеханизиран и автоматизиран инструмент) за един уикенд. Половината от "бригадата" ни за пръв път копаха толкова много, а другата половина от детството си. При първото копане трябваше царевицата да се разрежда.
Не го знам този нАучен институт с какво оре, какви експерименти си прави.

Потребителски аватар
Drunken_Master
Контакти:

!

Мнениеот Drunken_Master » 17 авг 2020 19:18

Правилно, комунистите са виновни за това...
НЕдебил 1
THE G.A.M.E написа:Сами си извоюваме Свободата, а онези гниди сибирстански се опитват да си присвоят заслугите.

НЕдебил 2
pomiqrat написа:Без Шипка какво щеше да се случи? Същото като 3-невната им военна операция.

Потребителски аватар
rhaegar
Контакти:

Мнениеот rhaegar » 17 авг 2020 20:01

Смит няма да го убедите в нищо, само си търкате клавиатурите. Едно че е магарешки инат и никога няма да признае че друг е прав. Второ че гледа нещата от позицията на човек, който има пари/бизнес и трето-няма никаква представа какво се случва и какви са условията на живот извън София.

Thsmith написа:Ти би ли работил за 650 лв?

Не става въпрос за желание. Масово хората нямат друга възможност.
Blue_Girl написа:Аз мисля, когато се налага

Изображение

Потребителски аватар
Sstefanov
Контакти:

Мнениеот Sstefanov » 17 авг 2020 21:17

Thsmith написа:
Drunken_Master написа:Пич, не че нещо, ама понеже си софиянче и си мислиш, че всичко живо работи за четирицифрени суми. После се оплаквате защо всичко живо в София е започнало да мИека. Ами много ясно... Един управител в ресторант в Русе няма как да вземе повече от 1500 лв, докато при вас вървят от 3000 лв нагоре. Нали знам...
Квартирите ви са по 400-500 лв, долу-горе колкото и тук.

Само да ти кажа, че моя авер с тия 650 лв не може дори да излезе на квартира в Добрич (квартирите са по 200 лв) и на 30 години все още живее с техните.
Някой път се чудя дали не падате от Марс, честно. Като тоя Владо Каролев дето преди години зрителите на СКАТ го псуваха, понеже твърдеше, че държавата вървяла напред. Само дето никой не го забелязва това...

Да не говорим хората по селата как живеят...

Ами какво го спира да си потърси друга работа бре? АКо приемем, че тази е толкова мизерна? Или да отиде на място където може. Пак се връщаме на горните две неща. Едното е мързел, а другото се сещаш.

Ти би ли работил за 650 лв?

:D Доста си заблуден. Не те знам какъв бизнес развиваш (освен да продаваш шапки в Надежда), но си адски далеч от всичко случващо се в тази държава. Всичките бизнесмени, а пък нямат 1 стотинка да дарят. Да имаш квартално магазинче или строителна фирмичка с 2 обекта годишно, не те прави биизнесмен. Ако си ходил по западни държави, щеше да знаеш, че именно местните бизнесмени развиват техния град. В бойколандия, точно "бизнесмените" съсипват всичко, със съдействието на държавните/общински корумпирани служители.

vinnie_jones

Мнениеот vinnie_jones » 17 авг 2020 23:46

Thsmith е абсолютно прав ! Трябва да си мега прост+мързелив (вкупом) за да работиш за 500лв.! Това може да е било стандарт при Орешарски и Станишев преди това. Че то днес начинаещ учител започва от 900лв. нагоре, за какви глупости ми говорите, че хората карали масово на 500лв! Ама и много добре лъжете типично по български (байганьовски) ! Всички имате някакви странични поточета на доходи ама не си признавате, щото е важно да върви мантрата - Бойко е най-лошия и Сатаната... :roll:
Оня ден гледам и една учителка член на БСП разбира се плюе по Бойко най-жлъчно във фейсбук и я питам защо бе джанъм ? Колко пъти ви увеличи баш на вас учителите заплатите от 2017г. досега ? На каква основа протестираш, ма ? Искаш твоята крадла Корнелия ли да дойде че да ти намали заплатата двойно ? :evil:

Потребителски аватар
tiamat
Контакти:

Мнениеот tiamat » 18 авг 2020 01:13

boabbb написа:Смити като почне с тия изказвания ала Васко Велев ( ако не знаете кой е, това е един елемент, който по телевизията го раздава специалист в дисциплини от плетки до ракетни науки ) направо избива постата. Хората му показват статистики колко хора бачкат на минималната, той пак не вярва и си живее в някакъв си свой Невърленд, където курвите са евтини и всичко е ток и жици :lol: :lol: :lol: Ама не би - пичагата е на минималната и не може да вземе реално дори 500 лв. и тези хора са има-няма 400 000 души в България :| Колкото до ум и тъпота - не мисля, че фактът, че дядо ти и баба ти са се пласирали правилно навремето и са ти подложили добре те прави по-умен, да не говориме за работлив от лелчето, дето ти чисти къщата :!: С много пари всеки може да се оправя - пробвай с малко ...

То който може да се оправя, ще се оправи и с малко, и с много. И обратното.

Върни се в “Свободна зона”