Тема за политика - България

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

hakuna_matata

Re: Тема за политика - България

Мнениеот hakuna_matata » 13 авг 2020 21:17

Ако Бойко беше като Лукашенко, нямаше 2 пъти да си подава оставката, а щеше да смаже без милост протестите и 2013г. и сега. После някой го наричали диктатор...какъв диктатор е тая мека Мария, дето през годините търсеше при най-малкия повод да си подаде оставката. Я щото "се проляла малко кръв" (като 2013г.), я щото загубил президентските избори 2016г., да ама тогава ги загуби оная лелка Цецка Цачева, не Борисов. Ако Борисов се беше кандидатирал за президент срещу Радев, льотчика нямаше никакви шансове и това го знае и той самия. ;)
Не мисля и че точно ЕС спасява от това властта да вземе по-крути мерки и да смаже протеста, виждали сме къде къде по-големи кръвопролития на протести в уж цивилизовани държави от ЕС. :roll:
За Бойко властта никога не е била самоцел, без да коментираме неговите качества като политик - положителни и отрицателни. Хората гласуват за ГЕРБ именно заради него, не заради друго нещо, което говори достатъчно. И това продължава повече от 10 години. Няма друг политик, който да е печелил толкова много избори поред. И СДС и НДСВ и др. партии бързо се изхабиха, докато с ГЕРБ (ББ) не стана така.

Потребителски аватар
rhaegar
Контакти:

Мнениеот rhaegar » 13 авг 2020 21:21

Мда, щото при герб има европари, с които бетонираха едни симпатични гласоподаватели, както казахме. Навремето ония ползваха само вътрешния ресурс.

Иначе, народът съвсем е загубил интерес, голяма част от младите са навън. Волята за промяна е нулева, или почти нулева. Ма нищо де, след 10-15 години ще останем държава на пенсионери и цигани и тогава вторите може и буквално да изядат първите, щото няма да има кой да ги храни.
Blue_Girl написа:Аз мисля, когато се налага

Изображение

hakuna_matata

Мнениеот hakuna_matata » 13 авг 2020 21:39

Факт е че при БСП-ДПС спират и замразяват еврофондове/европари, докато при ГЕРБ ги размразяват, що така ? Ако онези от Брюксел виждат корупцията в България, значи са преценили че едните крадат много повече от другите, няма друг вариант, колкото и да не ви се иска. Особено ДПС между 2001-2009г. и после 2013-2014г. се облажиха на макс и май при тях на глава от ръководството/депутатите има най-много милионери. :roll: Впрочем много българи също станаха членове на ДПС а някои и депутати, защото онези искат да си изчистят облика на етническа партия, да покажат че е мултиетническа и плащат тлъсто на всеки българин, който се запише за член на ДПС. Знам това от сигурни източници ! 8-)

П.С. Стига с тая мантра след едиколко си години щяло да има само цигани и пенсии. Това го слушам от 2000г. - тогава беше - през 2020г. българите ще са 10%, а циганите 70% от населението. Е, 2020г. стана не виждам нищо подобно, даже една част от българите в емиграция започнаха да се прибират у нас, защото стандарта на живот започна макар и бавно да се вдига - всеки си обича родното. ;)
Сега на тия дето викат след едиколко си години българите нямало да ги има, ще им кажа че и през 2050г. българите ще са мнозинство в България ! 8-)

Потребителски аватар
Pichichi
Контакти:

Мнениеот Pichichi » 14 авг 2020 12:39

Всеки си има акъл в главата и сам си решава. Мойто мнение е че за 13 г. от които сме в ЕС ние
нямаме потенциал да се сравняваме с никой друг освен с Румъния с които ни приеха заедно и с най-новият член
на ЕС- Хърватска! От тези 13 г. в 10 от тях премиер е един и същи човек!
Всеки може да си сравни БВП за всяка от годините от 2007 -ма и да си направи изводите!
Моят извод е че този топ управляващ и премиер (пък бил той наречен "най-малкото зло") не се е справил никак добре!
Последно място това показват тези сравнения, дори една Сърбия с всичките и драми и това че е извън ЕС
е по-близо до нас отколкото ние до Румъния на която водехме първите години след 2007-ма и Хърватска които са
4,2 млн. население!
Толкова за успешната икономика на България по времето на "най-добрият премиер в историята" :mrgreen:
от предпоследно място на последно това е реалния преход!
Това са 10 г. управление, колко години да го чакаме още? Те сърбите ни настигат до няколко години дори и
извън ЕС и с по-малко население от нашето. Толкова за този топ премиер!
Ясно е че не можем да сме като Чехия и Словакия ама поне близо до Румъния да се държахме! Румъния която за тези
години имаше много по-бурни протести смени на правителства осъдени политици. Ако не бъркам дори
няколко пъти се връщаха техните социалисти на власт.
Но той Б.Б. си е социалист и политиката му го показва, фалшивите имена "десни" са само пришити!
В колко държави от ЕС има частни АЕЦ?
В колко държави от ЕС има държавна компания с бензиностанции?
В колко държави от ЕС се строят пътища без търг и общ. поръчка а се дава наготово на държавна компания
която няма нищо и никога не е строила нищо но ей така за да може тя после без търгове да си даде на
подизпълнители каквото си иска!
В колко държави от ЕС има действаща наредба като тази дето Горанката я измисли и 2 г.
се мъчиха с нея но продадоха на всяка действаща фирма и ЕТ нов касов апарат?
Това нещо Горанката го прави 2 пъти за 5 г. да задължи всеки да си купи нов касов апарат!
В колко държави от ЕС има подобна медийна среда(свинщина) както тук?
Коя друга държава в ЕС ще си позволи да придобие дял от частна банка на цена за акция двойно по-скъпа
от колкото струва?
.....
....
И така до безкрай!
Последна промяна от Pichichi на 14 авг 2020 12:50, променено общо 1 път.

Warped
Контакти:

Мнениеот Warped » 14 авг 2020 12:47

И твърдо против популистката глупост с нова конституция
Непринуден:
Нямам време за странични неща. В момента най-важното е това на снимката. Гледам го, любувам се и бия чикии.

hakuna_matata

Мнениеот hakuna_matata » 14 авг 2020 13:20

Ти в Румъния бил ли си ? Знаеш ли каква цигания е там, много по-голяма от нашата ! Питай някой румънец колко добре живеят, аз не чух 1 да каже нещо добро за стандарта на живот или за властите. Относно осъдените политици там принципа е който е на власт осъжда хора от опозицията после обратното като се сменят - лично от румънци съм го чувал, така че и там т.нар. борба с престъпността/корупцията е пунта мара... :lol:
На последно място сме уж по доходи ама 2/3 от българите не карат месеца с официално отчетените доходи в статистиката, така че и тук нещата са относителни. Българите са особено изобретателни така че едва ли не половината население кара на минимална изобщо не е вярно. Познавам бая хора уж живеещи на минимална а имат по 2 леки коли, това как да го обясним ? :mrgreen: :roll:

Bernaleo
Контакти:

Мнениеот Bernaleo » 14 авг 2020 13:29

Бойко финтира комунягите с 1 реч... :mrgreen:

Потребителски аватар
boabbb
Контакти:

Мнениеот boabbb » 14 авг 2020 13:38

И в Румъния много зависи къде си и кой си ;) Там го има и момента, че тока и всички сметки са им в евро, а заплатите в леи, и всеки месец имаш движение нагоре-надолу ... Иначе нагоре след Букурещ към Плоещ и Брашов не живеят зле, леко на Германия ми прилича ( те са ги и владели преди години, де ).
Леевски, оле :lol: :lol: :lol:

Потребителски аватар
Pichichi
Контакти:

Мнениеот Pichichi » 14 авг 2020 13:53

Няма смисъл от полемики ти така мислиш ОК, аз просто казах че всеки може да отвори и да види БВП
на глава от население и да разбере колко сме успели. Това е статистика която се води за всяка държава.
Другото е ала-бала! Сигурно в Румъния всички доходи са легални?
А това че тук има сива икономика някакъв успех ли е?
Да бил съм в Румъния като турист и не мисля че е по-голяма мизерия от тук, да не говорим колко
по-подредени градове имат!
На никой акъл не давам!

favaca8888
Контакти:

Мнениеот favaca8888 » 14 авг 2020 16:12

Препоръчвам на всеки да изгледа видеото :mrgreen:
Кой знае откъде го излъчват ?Някаква землянка :lol:
Тиквата вика, тропа с юмрици по масата, срича, цвили,грухти и е потънал в злоба и яд.Уникално :lol: :lol:

П.С.
Оставка.Служебен кабинет.Избори.Машинно и електронно.До края на годината можем да видим резултата и да спрем да губим време. ;)
Никола Котков : "Локомотив" е моята вечна майка и аз ще я помня и обичам до края на живота си. Нека знаят всички - кръвта вода не става!

Върни се в “Свободна зона”